illusztráció illusztráció

Új termékek

Sokak kérésére 2009-ben új termékekkel jelentkezik webáruházunk, idei kínálatunk jobban illeszkedik a professzionális felhasználók igényeihez is.

Ahogy az vásárlóink visszajelzései alapján kiderült, a leginkább hiányolt termék az olcsó, mindenki számára elérhetõ internet illesztõ modul volt 2008-ban. Úgy tûnik, hogy nagyon sokan csak azért nem tudják csatlakoztatni idõjárási automatájukat, mert egy folyamatosan bekapcsolt számítógép túl sokat fogyaszt, hangos, esetenként akár veszélyes is lehet - fõleg, ha egy üdülõben, nyaralónkban vagy éppen hétvégi telkünkön található. Érthetõ okokból ilyen helyen nem hagyható magára napokra, hetekre vagy hónapokra egyetlen számítógép sem.

Erre a problémára nyújt megoldást a kifejezetten erre a célra tervezett, beltéri kijelzõhöz csatolható IP-modul, amely tulajdonképpen egy apró, alig néhány watt fogyasztású, átalakított mini router. Ez a beltéri internet illesztõ nagyságrendileg olcsóbb, mint a kültéri (vízhatlan) változat, mégis teljesen használható akkor, ha a beltéri egység kijelzõjével együtt víz- és fagymentes, helységben kerül elhelyezésre. Azon felhasználók, akik az Idõkép Pro rendszerébe is feltöltik az adatokat, most rendkívül kedvezményes, 14.900 Ft-os áron rendelhetik meg ezt a kiegészítõt.

Ugyanennek a kültéri változatának is - igaz kevésbé, de - csökkent az ára: 59 helyett 49 ezer Ft-ért kapható Shopunkban. A jelentõs különbség oka nem csak az, hogy a vízhatlan szerelvények, elosztók és kábelek szükségesek hozzá, hanem az is, hogy a kültéri változat USB-kompatibilis. Ez lehetõvé teszi, hogy késõbb egyéb kültéri eszközöket (fénymérõ, webkamera, stb.) csatlakoztassunk hozzá, akár többet is egyszerre.

Bár a WS2300 már nem rendelhetõ, és az állomások alapára az inflációt és az euró árfolyamot követve kismértékben emelkedett, a bel- és kültéri IP-illesztõvel együtt megrendelve a WS2350 kanalas szélmérõvel most még olcsóbb, mint az elmúlt évben volt. Azoknak, akik továbbra is 50 ezer Ft alatti árú idõjárás-állomásokat keresnek, a kifutó 2300-ás típus helyett új termékként megjelent shopunkban a sima WS2350, ami tulajdonképpen egy régebbi típusú szélmérõvel (TX-15) rendelkezõ, de teljes értékû USB-s alapállomás. Ez továbbra is 37 400 Ft+ÁFA áron rendelhetõ, és késõbb is bármikor illeszthetõ hozzá a TX-20-as szélmérõ, ha valakinek a széladatok pontossága válik fontossá.



WS2350 USB

A legtöbb, fontos idõjárási paramétert mérni képes professzionális idõjárás-állomások belépõ szintû modellje. Külön bel- és kültéri hõmérséklet- és páratartalom, légnyomás, csapadék, szélerõ és szélirány érzékelés, rádiós adatátvitel a kültéri és a beltéri egység között, többfunkciós, számítógéphez csatolható LCD-kijelzõ USB és soros vonali illesztéssel. Teljes mértékben alkalmas az Idõkép valamennyi térképéhez való csatlakozásra, de önállóan is használható. A TX-20-as verziótól csupán a szélmérõ típusa különbözteti meg. Késõbb bármikor kicserélhetõ ez utóbbi érzékelõ, ha szükségessé válik (a TX-20 külön is rendelhetõ, kompatibilis a kültéri adatgyûjtõvel).

WS2350 USB (kanalas szélmérõvel)

A legtöbb, fontos idõjárási paramétert mérni képes professzionális idõjárás-állomások precízebb kanalas szélmérõvel ellátott modellje. Külön bel- és kültéri hõmérséklet- és páratartalom, légnyomás, csapadék, szélerõ és szélirány érzékelés, rádiós adatátvitel a kültéri és a beltéri egység között, többfunkciós, számítógéphez csatolható LCD-kijelzõ USB és soros vonali illesztéssel. Teljes mértékben alkalmas az Idõkép valamennyi térképéhez való csatlakozásra, de önállóan is használható. A precízebb, kanalas szélmérõtõl eltekintve minden egyéb szempontból megegyezik a WS2350 USB modellel.

Beltéri internet illesztõ

Internet-illesztõ modul a WS2350 típuscsaládba tartozó idõjárás-állomásokhoz, amely WiFi router is egyben. Segítségével lehetõvé válik az állomások közvetlen csatlakoztatása az internethez ill. a Idõkép Pro rendszeréhez is, számítógép nélkül. Leginkább azoknak ajánlott, akik nyaralókba, üdülõkbe, hétvégi telkekre szeretnének idõjárás-állomást telepíteni, és annak valós idejû adatait bármikor nyomon követni az Idõkép Pro rendszer segítségével távolról, internet vagy mobiltelefon segítségével (Az adatkezelés az Idõkép Pro rendszerben leírt adatvédelmi és felhasználási feltételeknek megfelelõen történik). Az eszköz fogyasztása igen csekély, az idõjárás-állomással együtt is csupán néhány watt. Az áramfelhasználás miatt havonta több, mint 90-95%-os költségcsökkenés érhetõ el a számítógéppel történõ adattovábbításhoz képest. Az eszköz az idõjárás-állomás kijelzõjéhez soros vonalon csatlakozik.

Figyelem! A beltéri internet illesztõ nem vízálló, közvetlen kültéri telepítésre nem alkalmas. Mûködéséhez 0-30 °C-os hõmérséklet, 90% alatti páratartalom és beltéri elhelyezés szükséges. Az idõjárás-állomás kijelzõjétõl max. 15, a helyi internet-kapcsolatot adó (internet-szolgáltató által biztosított) routertõl max. 100 m-re kell lennie.
A megrendelt IP-illesztõ szállításkor egyedi technikai azonosítót kap, amelyet a felhasználó az Idõkép Pro rendszerbe történõ regisztrációkor használhat. Ekkor van lehetõség a pontos földrajzi koordináták megadására is. Ezután, ha az eszközt megfelelõen csatlakoztattuk, elkezdõdik az archiválás, ill. a folytonosan frissülõ térképek, grafikonok és elemzések készítése, amelyeket a felhasználó a saját honlapjába is beilleszthet (mintha azok a honlap részei lennének). Az elkészült térképek és grafikonok késõbb tetszõleges idõszakra lekérhetõek, a felhasználó egyedi igényei szerint.

A beltéri internet illesztõ csak a központi szerverekkel való, valós idejû kapcsolattartásra szolgál, ezért internet-kapcsolat nélkül nem használható. Az eszköz alapestben normál, DHCP-n keresztül kiosztott, a helyi routertõl LAN kábel segítségével biztosított belsõ internet-címeket igényel (ez az esetek 99%-ában így van). Speciális internet-kapcsolat, közvetlen végpont/FIX ip cím, vagy MAC-address szûrés esetén vevõszolgálatunkkal történõ elõzetes egyeztetés szükséges. Az eszköz rendkívül kis sávszélességet használ, nem lassítja érzékelhetõen az egyéb eszközök internet-elérési sebességét. (<0.001 Mbit/sec).

Kültéri internet illesztõ

Vízhatlan, kültéri dobozban elhelyezett Internet-illesztõ modul a WS2350 típuscsaládba tartozó idõjárás-állomásokhoz, amely WiFi router is egyben. Segítségével lehetõvé válik az állomások közvetlen csatlakoztatása az internethez, illetve a Idõkép Pro rendszeréhez is, számítógép nélkül. Kivezetett USB-csatlakozással is rendelkezik, ami lehetõvé teszi egyéb, USB-kompatibilis eszközök illesztését (fénymérõ, webkamera, stb.). 220V-os hálózati feszültséget, valamint LAN vagy vezeték nélküli (WiFi) hálózaton biztosított internet-kapcsolatot igényel. Opcionálisan rendelhetõ hozzá kis, közepes vagy nagy teljesítményû WiFi- jelerõsítõ antenna, amely 200, 500 vagy 1000 méter távolság is áthidalható a helyi internet-szolgáltatás, és a telepítés helye között (optikai rálátás esetén). 100 méternél kisebb távolság esetén a LAN-kábeles megoldás javasolt.

Leginkább azoknak ajánlott, akik nyaralókba, üdülõkbe, esetleg a épülettõl jelentõsen távolabb szeretnének idõjárás-állomást telepíteni (akár webkamerával, fénymérõvel, egyéb USB-eszközökkel együtt), és annak valós idejû adatait bármikor nyomon követni az Idõkép Pro rendszer segítségével távolról, internet vagy mobiltelefon segítségével. (Az adatkezelés az Idõkép Pro rendszerben leírt adatvédelmi és felhasználási feltételeknek megfelelõen történik). Az eszköz fogyasztása igen csekély, az idõjárás-állomással együtt is csupán néhány watt. Az áramfelhasználás miatt havonta több, mint 90-95% költségcsökkenés érhetõ el a számítógéppel történõ adattovábbításhoz képest. Az eszköz az idõjárás-állomás kijelzõjéhez USB-n vagy soros vonalon csatlakozik.

Figyelem! A kültéri internet illesztõ fröccsenõ víz ellen védett, víz alá nem meríthetõ. Mûködési tartománya kb. -20 - +40 °C. A hálózati feszültség és egyéb külsõ csatlakozók vízhatlan illesztése a vásárló feladata. A megrendelt IP-illesztõ szállításkor egyedi technikai azonosítót kap, amelyet a felhasználó az Idõkép Pro rendszerbe történõ regisztrációkor használhat. Ekkor van lehetõség a pontos földrajzi koordináták megadására is. Ezután, ha az eszköz megfelelõen csatlakoztattuk, elkezdõdik az archiválás, ill. a folytonosan frissülõ térképek, grafikonok és elemzések készítése, amelyeket a felhasználó a saját honlapjába is beilleszthet (mintha azok a honlap részei lennének). Az elkészült térképek és grafikonok késõbb tetszõleges idõszakra lekérhetõek, a felhasználó igényei szerint.

A kültéri internet illesztõ csak a központi szerverekkel való, valós idejû kapcsolattartásra szolgál, ezért internet-kapcsolat nélkül nem használható. Az eszköz alapestben normál, DHCP-n keresztül kiosztott, LAN kábel segítségével biztosított helyi internet-címeket igényel (ez az esetek 99%-ában így van). Amennyiben az internet-kapcsolatot vezeték nélküli hálózaton szeretnénk biztosítani, akkor vevõszolgálatunknak elõre kell egyeztetni a hálózat nevét (SSID), a titkosítás pontos típusát (ha titkosított a hálózat), illetve a jelszót. Ha ezek bármelyike nem jó (kisbetû/nagybetû különbség is fontos), akkor az IP-illesztõ modul nem fog mûködni. Speciális internet-kapcsolat, közvetlen végpont/FIX ip cím, vagy MAC-address szûrés esetén szintén vevõszolgálatunkkal történõ elõzetes egyeztetés szükséges. Az eszköz (webkamra nélkül) rendkívül kis sávszélességet használ, nem lassítja érzékelhetõen az egyéb eszközök internet-elérési sebességét. (<0.001 Mbit/sec).

Otthoni önálló WS

Egy teljes, minden fontos idõjárási paramétert mérni képes, precíz, kanalas szélmérõvel ellátott, WS2350 típusú professzionális idõjárás-állomásból, beltéri internet illesztõbõl és TX-20 kanalas szélmérõ kombinációjából álló internet-idõjárás állomás, amely közvetlenül (számítógép nélkül) képes kapcsolódni az Idõkép Pro szervereihez, amelyek valós idõben, folytonosan frissítve elkészítik a felhasználó számára azon helyi, nagy felbontású térképeket, elemzéseket és grafikonokat, amelyeket a vásárló akár a saját honlapjába is beilleszthet. (Az adatkezelés az Idõkép Pro rendszerben leírt adatvédelmi és felhasználási feltételeknek megfelelõen történik). Az internet-kapcsolat kiesése esetén az idõjárás-állomás természetesen önmagában is használható. További technikai részletek a WS2350 USB, a beltéri internet illesztõ, ill. a TX-20 kanalas szélmérõ leírásánál. Az együttes megrendelés esetén mintegy 15% megtakarítás érhetõ el a külön-külön történõ megvásárláshoz képest.

Szabadtéri önálló WS

Egy teljes, minden fontos idõjárási paramétert mérni képes, precíz, kanalas szélmérõvel ellátott WS2350 típusú professzionális idõjárás-állomásból és egy vízhatlan, kültéren is elhelyezhetõ, USB-eszközök fogadására is felkészített kültéri internet illesztõ kombinációjából álló internet-idõjárás állomás, amely közvetlenül, számítógép nélkül képes kapcsolódni az Idõkép Pro szervereihez, amelyek valós idõben, folytonosan frissítve elkészítik a felhasználó számára azon helyi, nagy felbontású térképeket, elemzéseket és grafikonokat, amelyeket a vásárló akár a saját honlapjába is beilleszthet. (Az adatkezelés az Idõkép Pro rendszerben leírt adatvédelmi és felhasználási feltételeknek megfelelõen történik). Az internet-kapcsolat kiesése esetén az idõjárás-állomás természetesen önmagában is használható. További technikai részletek a WS2350 USB, a kültéri internet illesztõ, ill. a TX-20 kanalas szélmérõ leírásánál.
Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés