Hirdetés
Citromsárga figyelmeztetés hőségre
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Visszatér a meleg nyári idő

Hétfőn sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar. Az északi-északnyugati szél nyugaton, északnyugaton és zivatarok környezetében feltámadhat. Kora reggel 15-22 fok várható, a maximumok pedig 30 és 35 fok között alakulnak.

Kedden a napsütést már gyakrabban zavarják gomolyfelhők, szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, legnagyobb számban a középső tájakon. Az északias szél többfelé élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lehet. Még marad a kánikula 29-35 fokos maximumokkal.

Szerdára egy hidegfront hozhat többfelé esőt, záport, zivatart és szeles időt. Az északnyugati szelet többfelé erős, a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik. Jelentősebb lehűlés van kilátásban, ezen a napon már szinte mindenhol 30 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön változékony, szeles idő várható elszórt záporokkal, helyenként zivatarokkal és 23-29 fokos maximumokkal. Pénteken már csak néhol fordul elő zápor, zivatar, délután 25-31 fok várható.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 16:49)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Lenge ruha
Lenge ruha
Hirdetés
24 Sz
27
19
25 Cs
26
18
jeles nap
27 Sz
30
17
31 Sz
30
18
10 Sz
30
18
jeles nap

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékalacsony
Lóromnincs
Útifűalacsony
Csalánfélékközepes
Libatopfélékalacsony
Kenderfélékalacsony
Parlagfűalacsony
Gombákextrém
Hamarosan indulhat a parlagfű pollenszezon

Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyáreleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének.

A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben, még tüneteket nem okozó, alacsony koncentrációban.

Az előrejelzések alapján azonban július utolsó hétvégéjére a parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja több helyen elérheti a tüneteket okozó közepes szintet.

A csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul, a pázsitfűféléké és az útifűé alacsony-közepes szinten van jelen.

A kültéri allergén gombák spóraszáma a nagyon magas tartományban alakulhat.

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem érkezik front.

A melegben migrén, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint keringési problémák léphetnek fel.

Általános lesz a fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság.

Zápor, zivatar környezetében átmenetileg felerősödhetnek az asztmások panaszai, és fülledtebbé válhat a levegő, ami nehézlégzést, rosszullétet okozhat.

10 és 16 óra között országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén találkozhatunk záporok, zivatarok következtében vizes, csúszós útszakaszokkal, néhol hirtelen lecsökkenő látótávolsággal.

Az északnyugati szél északnyugaton és zivatar környezetében feltámadhat, így az érintett tájakon csökkenhet a járművek menetstabilitása.

A napos időben érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

A meleg időben tompulhatnak reflexeink, figyelmetlenebbek lehetünk, emiatt mindenképp tartsunk nagyobb követési távolságot! Gyermekeinket, házi kedvenceinket egy percre se hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Hajnalban, reggel nyugaton helyenként pára-, sekély ködfoltok okozhatnak átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Hétfőn a napos időt délután gomolyfelhők zavarhatják, és egy-egy zápor, zivatar előfordulhat a Balatonnál. A csúcshőmérséklet 32-33 fok körül alakul. Az UV-sugárzás 10 és 16 óra között nagyon erős lesz a vízparton, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
26°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Hétfőn záporos, zivataros időre van kilátás az Adrián, ezek környezetében erős, viharos széllökésre kell számítani. Délután 29-33 fokig melegszik a levegő.

A tenger vize Pulánál 27, Splitnél 28 fokos.

Részletes előrejelzés
felhős
34°C
felhős
31°C
felhős
33°C
Horvátország térkép
Időkép
Időkép