Hirdetés
Citromsárga riasztás zivatarra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Agárd
Hidegfront jön záporokkal, zivatarokkal

Hidegfront jön záporokkal, zivatarokkal

Kedden egy hidegfront hatására gyakrabban megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és több tájegységünkön kialakulhatnak záporok, zivatarok, nagyobb számban a Dunántúlon és késő délutántól a keleti, északkeleti tájakon. Élénk, több helyen erős, zivatarok idején viharos lökések kísérik az északnyugati szelet. Délután 24-37 fok várható, keleten, délkeleten lesz a legmelegebb, nyugaton, északnyugaton már jelentősen visszaesnek a maximumok.

Szerdán eleinte a Dunától keletre fordulhat elő még több helyen eső, zápor, helyenként zivatar, a Dunántúlon már csak néhol, több napsütés is itt várható. Gyakran erős lökések kísérhetik az északias szelet. Hajnalban 15-21, délután 25-31 fokot mérhetünk.

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időre van kilátás, helyenként egy-egy zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél élénk, északnyugaton erős lesz. A maximumok 25 és 30 fok között alakulnak.

Pénteken és a hétvégén is gyakran feltámadhat a szél. Sok lesz a napsüótés, de időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet és néhol futó záporok is kialakulhatnak. A hajnalok frissek lesznek, délutánonként 25-30 fok várható.
Kiadta: Időkép (tegnap 19:42)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Lenge öltözet, esernyő
Lenge öltözet, esernyő
Hirdetés
13 Sz
30
17
jeles nap
14 Cs
31
18
16 Sz
32
19
20 Sz
31
19
21 Cs
31
19
23 Sz
30
19
Hirdetés

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékközepes
Csalánfélékközepes
Útifűalacsony
Lóromalacsony
Hársalacsony
Szelídgesztenyealacsony
Libatopfélékalacsony
Gombákextrém
Csalánfélék és gombák

A csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja a közepes-magas, a pázsitfűféléké, az útifűé, a hársé és a szelídgesztenyéé pedig az alacsony-közepes tartományban alakul.

A kültéri allergén gombák spóraszáma több helyen eléri a nagyon magas szintet.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Kedden nyugat felől egyre többfelé hidegfronti hatás érvényesül.

Vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, erős fejfájás, izom- és hasi görcsök léphetnek fel, növekszik az infarktusveszély.

A szeles időben fokozódhatnak a panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

Keleten, délkeleten még kitart a hőség, itt a migrén és a dekoncentráltság, valamint az elviselhetetlen fáradtság ronthatja a komfortérzetet, sokan tapasztalhatnak hőkimerülést is.

Növekszik a fülledtség is, záporok, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota.

Ők tartózkodjanak ilyenkor zárt térben.

Továbbra is ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 10 és 16 óra között az északnyugati tájak kivételével nagyon erős, extrém lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a napon való tartózkodást!

Közlekedésmeteorológia

Kedden egy hidegfront hatására kezdetben a Dunántúlon, délután már máshol is több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Környezetükben vizessé, csúszóssá válhatnak az utak, az intenzívebb gócokban hirtelen lecsökkenhet a látótávolság, vízátfolyások keletkezhetnek az utakon.

Többfelé élénk, erős, zivatarok idején viharos északnyugati szél csökkentheti jelentősebb mértékben a menetstabilitást.

A Dunától keletre és délen több órára kisüt a nap, így érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Napon a járművek hamar felforrósodhatnak, ezért figyeljünk fokozottan, hogy gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Kedden egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és záporok, zivatarok kialakulására kell számítani. Az északnyugati szél élénk, erős, zivatarok idején viharos lehet. Megszűnik a kánikula, a csúcshőmérséklet 25-28 fok körül alakul.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
26°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Kedd délelőtt az északi partszakaszon felhősebb időre van kilátás záporokkal, zivatarokkal, majd délutánra itt is csökken a felhőzet, kisüt a nap. Máshol a napsütés lesz túlsúlyban, csapadék nem várható. Feltámad az északnyugati szél. Délután 29-37 fok várható.

Részletes előrejelzés
felhős
30°C
felhős
33°C
felhős
32°C
Horvátország térkép