Újabb ciklon, újabb havazás

| 2018. február 18. 12:46 | Frissítve:
Hétfő estétől ismét szeles, csapadékos időszak jön, szerda estig többfelé 10 centinél is több friss hó hullhat.

Hétfőn este megérkezett a soron következő mediterrán ciklon térségünkbe, így a folytatásban visszatér a csapadékos, szeles, borús időjárás.

Péntek délig nyugaton eshet a legtöbb hó:

Kedd reggel mindenütt felhős időre van kilátás, havazásra főként a Dunántúlon élők ébredhetnek. Ide már hétfő este megérkezett a csapadék, reggelre többfelé kifehéredett a táj. Napközben keleten, délkeleten esőre, havas esőre, máshol havazásra készülhetünk. Legfeljebb a legmelegebb déli órákra vált át vegyes halmazállapotúra a csapadék. Északkeleten eleinte szakadozottabb lehet a felhőzet, említésre méltó csapadék később sem valószínű. A keleti, északkeleti szél többfelé megélénkül, délnyugaton erős lökések kísérhetik. A reggeli órákban -5, +2, délután -1, +6 fokot mérhetünk, keleten lesznek a magasabb értékek.

Menyko fotója Dunaharasztiról, köszönjük!

Szerdán a borús időnek köszönhetően mérséklődik a fagy, -4, +2 fok közötti minimumokra számíthatunk. Keleten, délkeleten továbbra is a vegyes halmazállapotú csapadék, vagy eső lesz jellemző, másutt jó eséllyel egész nap havazásra, hószállingózásra készülhetünk. A legtöbb csapadék nyugaton, délnyugaton valószínű, északkeleten továbbra sem várható jelentős mennyiség. Az északias szél élénk, az Alpokalján és az esti óráktól többfelé erős lesz, így akár hófúvást okozhat. Napközben -1, +5 fok körül alakul a hőmérséklet, a fagypont alatti értékeket az Alpokalján és középhegységeink legmagasabb csúcsain mérhetjük.

A Dunántúlon néhol 10-20 cm hó eshet

Csütörtökön sem tágítanak a felhők, reggel átmenetileg csökken a csapadékhajlam, később az ország nagy részén havazás valószínű, az északkeleti tájakat csak az esti órákban éri el a csapadéktömb. Napközben többfelé újabb jelentős mennyiségű hó eshet, keleten havas eső, eső formájában hullhat a csapadék. -5, 0 fok körüli minimumokra és -2, +5 fok közötti maximumokra van kilátás, ismét a Tiszántúlon várhatók az enyhébb értékek. Továbbra is élénk, erős lesz az északias szél, mely a csapadékkal társulva nehezíti majd a közlekedést, és felerősítheti a humánmeteorológiai panaszokat.

A folytatásban: Szibériai hideg zúdul Európára

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: Entheogenic


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |