Esős, szeles hétvége

| 2014. február 20. 13:27 | Frissítve:
Csapadékos napok jönnek, a szél is feltámad, de csak pár fokot esik vissza a hőmérséklet.

Szombaton a magasban hidegebb levegő érkezik térségünkbe, így aznap a magasabb hegyeinkben havas eső, havazás is előfordulhat, erre vasárnap kezdetben még az Északi-középhegység magasabb csúcsain van esély, de ott napközben fokozatosan megszűnik a csapadék.

Szeles hétvége vár ránk. Szombaton a Dunántúlon az északnyugati szél többfelé megerősödik, északnyugaton és a Dunántúli-középhegység magasabban fekvő tájain viharos lökések is előfordulhatnak. Vasárnap még nagyobb területen támad fel a szél, ezen a napon nyugaton, a Dunántúli-középhegység magasabb tájain és északkeleten készülhetünk viharos északi, északkeleti lökésekre. Hétfőre mérséklődik a légmozgás.

Szombaton az enyhe hajnalt követően a borongós, csapadékos idő miatt 6 és 11°C közötti csúcsértékekre van kilátás. Vasárnap a naposabb tájakon 10°C fölé emelkedik a hőmérséklet, a csapadékosabb területeken 10°C alatt maradnak a maximumok. Hétfőn hajnalban helyenként gyengén fagyhat, de délután kellemes, kora tavaszi időre van kilátás.

Az enyhe idő kedvez az influenza terjedésének. Az ÁNTSZ közleménye szerint a múlt héten 22400-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Pest, Veszprém és Fejér megyében volt legnagyobb a gyakorisága a tüneteknek. Több kórházban látogatási tilalom van.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |