Esős, szeles hétvége

| 2014. február 20. 13:27 | Frissítve:
Csapadékos napok jönnek, a szél is feltámad, de csak pár fokot esik vissza a hőmérséklet.

Szombaton a magasban hidegebb levegő érkezik térségünkbe, így aznap a magasabb hegyeinkben havas eső, havazás is előfordulhat, erre vasárnap kezdetben még az Északi-középhegység magasabb csúcsain van esély, de ott napközben fokozatosan megszűnik a csapadék.

Szeles hétvége vár ránk. Szombaton a Dunántúlon az északnyugati szél többfelé megerősödik, északnyugaton és a Dunántúli-középhegység magasabban fekvő tájain viharos lökések is előfordulhatnak. Vasárnap még nagyobb területen támad fel a szél, ezen a napon nyugaton, a Dunántúli-középhegység magasabb tájain és északkeleten készülhetünk viharos északi, északkeleti lökésekre. Hétfőre mérséklődik a légmozgás.

Szombaton az enyhe hajnalt követően a borongós, csapadékos idő miatt 6 és 11°C közötti csúcsértékekre van kilátás. Vasárnap a naposabb tájakon 10°C fölé emelkedik a hőmérséklet, a csapadékosabb területeken 10°C alatt maradnak a maximumok. Hétfőn hajnalban helyenként gyengén fagyhat, de délután kellemes, kora tavaszi időre van kilátás.

Az enyhe idő kedvez az influenza terjedésének. Az ÁNTSZ közleménye szerint a múlt héten 22400-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Pest, Veszprém és Fejér megyében volt legnagyobb a gyakorisága a tüneteknek. Több kórházban látogatási tilalom van.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |