Újra 30 fok

| 2012. szeptember 24. 13:26 | Frissítve:
A keddi hajnalon átvonuló viharok után a hét második felében nyári idő várható, 30 fok is lehet.

Északkelet felé távoznak (kedd 7:40): A hidegfront gyorsan végigvonult hazánkon, már csak az ország északkeleti harmadán találkozhatunk zivatarokkal. Közben a Salgótarján-Hatvan sávban csepereg az eső, míg nyugaton már felszakadozott a felhőzet és hétágra süt a Nap.

Jobbra Jónás Károly éjszakai felvétele a vihar Budapestre érkezéséről. Köszönjük!

Megérkeztek a zivatarok (hétfő 23:45): Nyugat-délnyugat felől zivataros csapadékzóna érte el országunkat, jelenleg a Szombathely-Nagykanizsa-Bakony háromszögben a legintenzívebb a villámtevékenység. A Balatonnál másodfokú viharjelzés van érvényben, a magyar tenger partjáról már mindenütt láthatóak a villámok.

A hétvégén őszies időben volt részünk, mely még a hét elején folytatódik, de ennek szerdán egy erőteljesebb melegedés vet véget.

Hétfő délután, kora este az Északi-középhegységben fordulhat elő gyenge eső, esetleg egy-egy zápor, máshol többnyire változóan felhős lesz az ég. Többfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. Az északi, borultabb tájakon 19 és 23 fok közé emelkedik a hőmérséklet, máshol 24-29 fok várható. Az éjszaka folyamán egy gyenge hidegfront halad át az ország felett, így többfelé várható eső, zápor, esetleg zivatar.

Kedd hajnalban 12-17 fokig csökken a hőmérséklet, majd napközben fokozatosan felszakadozik a felhőzet, de a keleti, északkeleti tájakon még napközben várható eső, zápor. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, a középső országrészben pedig egy-egy erősebb lökés is előfordulhat. Délutánra 21 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet, délen lesz a melegebb, északon, északkeleten pedig a hűvösebb.

Szerdán megkezdődik a felmelegedés. Ekkor már nem várható csapadék, többfelé derült lesz az ég, legfeljebb nyugaton találkozhatunk felhősebb időszakokkal. Sokfelé megélénkül a déli, délnyugati szél, a Dunántúlon pedig erős lökések is kísérik majd. A hajnali 10-15 fokot követően délután már 24 és 29 fok között alakulnak a maximumok.

Csütörtökön is hasonló időre számíthatunk, azonban a minimumok 13 és 18 fok közé süllyednek csak vissza, délután pedig már 26-31 fok várható.

Pénteken az enyhe hajnalt követően a Dunától keletre még nyári idő várható 30 fok körüli értékekkel, azonban északnyugat felől a Dunántúlon, főleg annak északnyugati részén már egy hidegfront érezteti hatását, így itt a legmagasabb hőmérsékletek csak 20 és 25 fok között alakulnak és a szél is északnyugatira fordul.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.

A cikkben megjelenő képek Zakopane76 és Istvan1234 fotói. Köszönjük!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |