Hirdetés
Oldalunk ma 22 óra és éjfél között karbantartás miatt nem lesz elérhető.
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Mezőkövesd
Hideg reggel, napos délután

Hideg reggel, napos délután

Hétfőn derült, napos, száraz időben lesz részünk. A Dunántúlon és a középső országrészben több helyen élénk, Sopron környékén erős lehet a délkeleti szél. Reggel főként keleten és néhol az Alpokalján találkozhatunk párás, ködös körzetekkel. Hajnalban -6, +3, napközben 11-16 fok várható.

Kedden nyugaton, majd a középső tájakon megnövekszik a felhőzet, keleten napos marad az idő. Kisebb csapadék csak este néhol a Dunántúlon fordulhat elő. A középső országrészben élénk lehet a délkeleti szél. Újabb hideg reggelben lesz részünk, többfelé pára-, ködfoltokkal, délután pedig 10-16 fokot mérhetünk.

Szerdán kezdetben több, délután már kevesebb felhő lehet az égen. Csapadék nem várható. Hajnalban foltokban pára, köd képződhet. Délután 11-16 fokra van kilátás. Az északi-északkeleti szél csak nyugaton és délkeleten élénkülhet meg helyenként.

Csütörtökön és pénteken napos idő várható, hideg, többfelé ködös reggelekkel, 12-16 fokos maximumokkal. Pénteken a Dunántúlon többfelé és néhol délen feltámadhat a délkeleti szél.
Kiadta: Időkép (ma 19:25)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Őszi öltözet
Őszi öltözet
Hirdetés
25 H
12
-4
jeles nap
26 K
13
-4
jeles nap
27 Sz
13
-3
28 Cs
13
-3
jeles nap
29 P
13
-1
30 Sz
14
1
31 V
15
3
jeles nap
1 H
16
5
jeles nap
2 K
15
7
3 Sz
15
6
4 Cs
14
5
5 P
11
4
6 Sz
10
2
7 V
10
1
8 H
12
3
9 K
11
3
10 Sz
11
3
11 Cs
12
4
jeles nap
12 P
12
3
13 Sz
10
3
14 V
11
2
15 H
9
0
Hirdetés

Pollenjelentés

Gombák

A parlagfű virágporának mennyisége fokozatosan csökken, de az elmúlt napok melegebb időjárásának köszönhetően helyenként újra elérheti a tüneteket okozó közepes szintet.

Más allergén növények pollenszintje jellemzően alacsony marad.

A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé nagyon magas szintet ér el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Hétfőn sem lesz front térségünkben, de a hideg, helyenként párás, ködös reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Napközben a napos idő javíthatja hangulatunkat, közérzetünket, de továbbra is nagy lesz a napi hőingás, ami elsősorban a keringési panaszokkal élőket viselheti meg.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn a hajnali, reggeli órákban főként az Alföldön pára- és ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat. Napközben országszerte napos, száraz időre van kilátás, érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

A középső és dunántúli tájakon több helyen élénk, északnyugaton néhol erős délkeleti széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Hétfőn felhőtlen, napos időre van kilátás a tónál. A mérsékelt délkeleti szelet egy-egy élénk lökés kísérheti. A csípős reggelt követően délután 13-14 fok körül alakul a hőmérséklet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
11°C
Adria
Adriai előrejelzés

Hétfőn délen marad a napos idő, északabbra már vastagabb fátyolfelhők érkezhetnek, de csapadék nem várható. A légmozgás mérsékelt marad. Délután 15-21 fok várható. Keddre beborul az ég, többfelé elered az eső.

Részletes előrejelzés
felhős
16°C
felhős
20°C
felhős
19°C
Horvátország térkép