Újra enyhébb napok jönnek

| 2015. február 19. 5:53 | Frissítve:
A hét hátralévő részében időnként már több lesz a felhő az égen, vasárnap délnyugat felől az eső is elered, viszont ismét melegszik az idő.

Csütörtöktől nyugat, északnyugat felől ismét enyhébb légtömegek áramlanak fölénk, de ezzel együtt időnként felhők is érkeznek, így már nem lesz zavartalan a napsütés, az éjszakai fagyok viszont jelentősen szelídülnek.

Egyelőre marad a száraz idő

Szombat estig változóan felhős-napos időben lesz részünk, ezen belül péntek napközben és szombat délután lesz kevesebb felhő fölöttünk, ezekben az időszakokban számíthatunk a legtöbb napsütésre. Csapadék ez idő alatt nem valószínű az ország területén. Fokozatosan enyhülnek az éjszakák, szombatra virradóra már csak -3 és +1 fok közé csökken a hőmérséklet, míg a nappali órákban egyre többfelé 10 fok köré melegszik a levegő, sőt a hétvége első napján több helyen akár 12-13 fokot is mérhetünk.

A légmozgás szombat reggelig csak helyenként lesz élénk, szombaton napközben azonban többfelé megélénkül, a Dunántúlon nagy területen megerősödik a déli-délnyugati szél, itt

viharos lökések is lehetnek.

Vasárnapra aztán a legtöbb helyen megnövekszik a felhőzet, a keleti, északkeleti megyék kivételével többfelé az eső is elered, viszont marad az enyhe idő, 5 és 12 fok közötti csúcshőmérséklettel. A Dunántúl nyugati felén ezen a napon már az északi-északkeleti szelet kísérhetik erős lökések.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |