Vasárnap gyenge hidegfront jön

| 2015. március 19. 12:27 | Frissítve:
Pénteken és szombaton napos, melegedő időre van kilátás, majd a hét utolsó napján gyenge hidegfront érkezik.

Az előttünk álló egy-két napban a hideg, több helyen fagyos hajnalokat követően túlnyomóan napos, száraz időre van kilátás, a nappali felmelegedés is erősödik néhány fokkal, majd vasárnap észak-északnyugat felől megerősödő széllel hidegfront érkezése körvonalazódik.

Pénteken sok napsütésre van kilátás, melyet csak helyenként zavarhatnak gomolyfelhők, így az időjárás kiválóan alkalmas lesz a részleges napfogyatkozás megfigyelésére. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad, így igazán kellemesnek érezhetjük a délutánra várható 10-14 fokot.

Szombaton is sok napsütésben lesz részünk, de egy hidegfront előterében már többfelé megélénkül a déli-délnyugati szél, mellyel melegebb levegő áramlik fölénk, így tovább erősödik a nappali felmelegedés, délután 13-18 fokot mérhetünk.

Hidegfront hoz kisebb lehűlést

A legfrissebb számítások alapján vasárnap észak-északnyugat felől hidegfront érkezik, így átmenetileg megnövekszik a felhőzet, és helyenkéntn kisebb eső, záporok is kialakulhatnak. A szél északkeletire fordul, megélénkül, de délutánra az ország nagy részén továbbra is 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, jelentős lehűlést ez a front az legfrissebb számítások szerint nem hoz magával. 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |