Vasárnap gyenge hidegfront jön

| 2015. március 19. 12:27 | Frissítve:
Pénteken és szombaton napos, melegedő időre van kilátás, majd a hét utolsó napján gyenge hidegfront érkezik.

Az előttünk álló egy-két napban a hideg, több helyen fagyos hajnalokat követően túlnyomóan napos, száraz időre van kilátás, a nappali felmelegedés is erősödik néhány fokkal, majd vasárnap észak-északnyugat felől megerősödő széllel hidegfront érkezése körvonalazódik.

Pénteken sok napsütésre van kilátás, melyet csak helyenként zavarhatnak gomolyfelhők, így az időjárás kiválóan alkalmas lesz a részleges napfogyatkozás megfigyelésére. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad, így igazán kellemesnek érezhetjük a délutánra várható 10-14 fokot.

Szombaton is sok napsütésben lesz részünk, de egy hidegfront előterében már többfelé megélénkül a déli-délnyugati szél, mellyel melegebb levegő áramlik fölénk, így tovább erősödik a nappali felmelegedés, délután 13-18 fokot mérhetünk.

Hidegfront hoz kisebb lehűlést

A legfrissebb számítások alapján vasárnap észak-északnyugat felől hidegfront érkezik, így átmenetileg megnövekszik a felhőzet, és helyenkéntn kisebb eső, záporok is kialakulhatnak. A szél északkeletire fordul, megélénkül, de délutánra az ország nagy részén továbbra is 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, jelentős lehűlést ez a front az legfrissebb számítások szerint nem hoz magával. 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |