Vasárnap már nem ússzuk meg szárazon

Szabó Bea, Szente-Varga Bálint | 2017. május 19. 12:31 | Frissítve:

21 fokos a Velencei-tó, de késő délután feltámad a szél, északon záporokra, zivatarokra is számíthatunk.

A Balaton 19, a Velencei-tó már 21 fokos

Szombaton délelőtt az északnyugati országrészben megnövekszik a felhőzet, délután már máshol is közepesen, erősen felhős lesz az ég. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése

A délután második felétől kezdve északon és a középső tájakon lehet lokális záporokra, zivatarokra számítani, majd az éjszaka folyamán a csapadéksáv délnyugat felé áthalad országunkon. A zivatarokat viharos széllökések, felhőszakadás kísérhetik. Az északnyugati szél a Dunántúlon viharossá fokozódik, de másutt is élénk lehet az északias áramlás. A csúcshőmérséklet 19 és 28 fok között alakul, az alacsonyabb értékeket északnyugaton mérhetjük majd. 

Kacs Dávid fotója, köszönjük!

Vasárnap a Dunától keletre elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az északias szél továbbra is a Dunántúlon lehet viharos erősségű, de máshol is megerősödik a nap folyamán. Napközben 20 és 26 fok közötti maximum-hőmérsékleteket mérhetünk.

Várhatóan a jövő hét is hasonló időjárással indul.

Hétfőn és kedden is még előfordulhatnak záporok, zivatarok. Hétfőn keleten még erős lesz az északias szél, mely keddre mérséklődik, legyengül. Hétfőn 20-26, kedden 22-26 fok közé melegedhet a levegő.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: Ágics Évi
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni. BejelentkezésRegisztráció
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

  • Itt reggel óta 16 fok van erős széllel és Magyarországon élek. Na lehet irigyelni gyerekek, én meg titeket irigyellek amiért ti 30 fokban lehettek napsütésben. Hát akkor irigyeljük egymást mert ez igy tök jó mert soha semmi sem jó. (elég szar helyen élek ilyen szempontból, de télen legalább melegebb van, csak annyiból jó, de a nyári félévben nagyon sokat bosszankodom amiatt, hogy itt csak 15 fok van máshol az országban meg 30, mert rengetegszer van ilyen. Sőt múlt hónapban is volt olyan akkor nálunk csak 7 fok volt, mig nálatok 25)

  • Azt megértem ha nyárona 30+-ba panaszkodik valaki a meleg miatt, de most miért panaszkodtok? Ma melegedettelőször 30 fok köré a hőmérséklet kb. 3 éve áprlis végén május elején volt 33+ fokok, szóval szerintem inkább örülnötök kéne hogy eddig így megúsztátok a meleget.

    Melegben és zivatarokban gazdag nyarat kívánok. :)

  • Hát igen.Engem nagyon megvisel.Most a jó hűvös szobában elvagyok.De sajnos nyáron nem lesz ilyen szerencse ahogy melegszik a lakás.Kitartást annak aki nem bírja a meleget!

  • nagyon kellene a zivatar, mert itt már 1hete nem esett az eső is

  • Pedig olyan jó ez a napsütéses idő. Sétálgattam ma a városban (Gyöngyös) és olyan vidámak voltak az emberek is, állatok is. Maradhatna inkább ilyen.

  • SZVSZ 19˘C-os vízhőmérsékletnél még nemigen lehet szezonról beszélni. ;-)

  • Kérem a kedves további hozzászólókat, hogy ne etessünk troll-t :)

  • Vége lehetne már ennek a melegnek,mert már nagyon unom.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás
hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak