Vecsési Káposztafeszt

| 2010. szeptember 13. 17:25 | Frissítve:
Ha valaki Vecsés nevével találkozik, a településről, a most már országos hírnevet szerzett vecsési savanyúkáposzta jut eszébe.

Mit jelent Vecsésnek a káposzta?

Mindenek előtt két évszázadon keresztül szorgalmas, kitartó munkát, a vecsési családoknak megélhetést. A mai Vecsésnek tradíciót, országos hírű terméket.

Ennek jegyében 2010. szeptember hó 25-26-án immár 10. alkalommal kerül sor a Káposztafeszt megrendezésére.

Vecsés Budapest és a Ferihegyi Repülőtér közvetlen szomszédságában, helyezkedik el. Nemcsak földrajzilag, de a rendezvény helyszínét illetően is kedvező adottsággal rendelkezik. A 400-as számú főút melletti tér, tökéletesen megfelel szabadtéri programok megvalósításra. A terület több ezer ember fogadására alkalmas. Az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve kb. 20.000 látogatót várunk erre a rendezvényre, melynek jelentősége messze túlmutat a város és az ország határain.

A település történetében az elmúlt 222 év alatt elődeink nemcsak a káposztatermesztést és feldolgozást fejlesztették tovább, hanem Vecsés lakói a kultúrájukat is őrzik a mai napig. A rendezvényen a mindennapok tevékenységét jelentő káposzta mellett ízelítőt adunk a vecsési sváb hagyományőrző csoportok, tánccsoportok, zenekarok, énekkarok programjaiból. Az amatőr együttesek bemutatója mellett közismert előadóművészeket hívunk meg, színesítve a kulturális programot.

A különböző programok sokaságával a vecsési savanyú káposzta hírnevét kívánjuk öregbíteni.

A rendezvénysorozat színes felvonulást, kiállítást, savanyúságversenyt, főzőversenyt, játékos vetélkedőket, kézműves kirakodóvásárt és egész napos kulturális programot kínál a résztvevőknek mindkét nap.

A rendezvény programsorozatát színesíti továbbá, hogy a fesztivál ideje alatt a most megnyitott Bálint Ágnes emlékház, valamint a szintén most nyíló Vecsési Tájház is látogatható mindkét nap 10 és 18 óra között.

Szombaton 13 órától a helyszínről folyamatosan indulnak városnéző lovas fogatok, melyek érintik az emlékházat, valamint a tájházat is.

Idén rendezvényükre látogat többek között Tabáni István, Holló Együttes, Madarak, Fekete László erőművész is.

A részletes program megtekinthető a www.vecsesikaposztafeszt.hu weboldalon.


hirdetés


Cimkék:

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |