illusztráció illusztráció

Véget ért

Befejeződtek az olimpia versenynapjai, bátran mondhatjuk, hogy minden versenyző a végsőkig küzdött. Rövid összefoglalónkat itt olvashatják!

Befejeződött a 2008-as, Pekingben megrendezett olimpia, ahonnan sajnos talán a vártnál kevesebb éremmel térhetnek haza sportolóink, de természetesen mindenkire büszkék vagyunk, aki Magyarországot képviselte eme nemes rendezvényen. Tekintsünk most vissza egy kicsit, hogyan is folytak az események!
A megnyitó minden bizonnyal az összes nézőnek életre szóló emléket adott, nem is beszélve arról a 90 ezer emberről, aki a helyszínen nézhette végig azt a csodálatos ünnepséget, melyen mintegy 208 ország sportolója vonult be a hatalmas stadionba. A rendezők is nyugodtan ülhették végig az eseményt, hiszen szerencsére nem eredt el az eső a nyitott fedelű helyszín felett.
A versenyszámokat hevesebb időjárási esemény egyszer sem zavarta meg, mindössze néhányszor pattant ki zápor, zivatar a főváros felett. Sokszor szolgáltatott azonban ennél sokkal nagyobb nehézséget az olimpikonoknak az igen fülledt levegő, mely igencsak megviselte egészségügyi állapotukat.
Ennek ellenére azonban fantasztikus eredményeket értek el sportolóink! Az első magyar érem egy ezüst volt, melyet Cseh László szerzett a 400 méteres vegyes döntőben. Ezt követően Laci megszerezte második ezüst érmét is, 200m-es pillangó úszásban, ahol 67 századmásodperccel maradt le legnagyobb ellenfelétől, Michael Phelpstől. Gyurta Dániel olimpiai csúcsot úszott, 200 m mellen bekerült a legjobb 8 közé.

Mincza-Nébald Ildikó bronzérmes lett a női párbajtőrözők versenyében.

Cseh László egy péntek hajnali órában 200m vegyesen sikerült megszereznie harmadik olimpiai ezüstérmét is, ahol az előző versenyekhez hasonlóan az amerikai Michael Phelps előzte meg. Bartha Nóra a műugrók 3 méteres versenyében végül sajnos csak a 12. helyen végzett.

Az olimpia utolsó napjaiban tört csak meg a jég: Vajda Attila C-1 1000 méteren végre megszerezte hazánk első olimpiai aranyérmét!!!

A női K-4 500 méteres futamában a második helyen ért célba, így megszerezte Magyarország 4. ezüstérmét!

Kozmann György és Kiss Tamás C-2 1000 méteresek versenyében a bronzérem büszke tulajdonosa lett! Kolonics György barátuk és sporttársuk emlékére küzdöttek az utolsó méterekig, aminek meg is lett az eredménye. Köszönjük!

Szombaton a női K-2 500 méteres futamban Kovács Katalin és Janics Natasa bezsebelte Magyarország 2. aranyérmét!

A magyar vízilabda válogatott 14:10-re győzött az Egyesült Államok csapata ellen, így Sydney és Athén után megszerezték 3. olimpiai aranyérmüket! Gratulálunk Nekik!!!

Végül a Madárfészekben rendezett vasárnapi záróünnepség keretében kialudt az olimpiai láng, ezzel véget értek az ötkarikás játékok Pekingben. A színpompás ceremónia helyi idő szerint 20 órakor kezdődött; a házigazdák a "harmónia, barátság és öröm" mottót adták a bő kétórás előadásnak.

A nemzetek zászlóit minden ország képviseletében egy-egy sportoló hozta a küzdőtérre, a piros-fehér-zöld lobogót Peking első magyar aranyérmese, a kenus Vajda Attila vitte.

Gratulálunk minden sportolónknak, aki hazánk színeiben küzdött ezen az olimpián! Fiúk, lányok: köszönjük!


Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés