Viharkárok 35 megyében

| 2009. július 13. 7:47 | Frissítve:
Vasárnap Románia számos településén szélvihar, jégeső tombolt. A felhőszakadásokat követően földcsuszamlások, áradások nehezítik a helyiek életét.
A vasárnapi nap folyamán hazánkkal ellentétben nedves, labilis rétegzettségű levegő helyezkedett el Románia felett, mely kedvező feltételeket teremtett a heves zivatarok kialakulásának.

Romániában 35 megyére sújtott le szélvihar, jégeső; a felhőszakadásokban több települést elöntött a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék. Az esti órákig sárga jelzésű riasztási fokozat volt érvényben.

Megemelkedett a folyók és a kisebb patakok vízszintje, a helyi lakosok nagyobb áradásra készülhetnek. Több megyében kiöntöttek medrükből a folyók, helyenként a házak belsejében is vízben gázolnak a lakók. A földcsuszamlások számos helyen akadályozták a közlekedést.

A rendkívüli helyzetekkel foglalkozó felügyelőség jelentése szerint jelenleg Konstanca megyében a legsúlyosabb helyzet, ahol már szombaton több mint 388 háztáji gazdaság és a környező terület víz alá került. Konstanca városában egy ideig a telefonvonalak sem működtek. A Szeben megyei Racovita településen 50, Bukarest külső kerületeiben 170 háztáji gazdaságot öntött el a víz.

A Beszterce-Naszód megyei Kisilván több ingatlan és a községen átvezető út is víz alá került. Az "özönvíz" nem kímélte Fehér megyét sem, ahol néhány útszakaszon a forgalom is leállt. A Fogarasi-hágón földcsuszamlások miatt bénult meg vasárnap a közlekedés.

Forrás: Netriport, MTI

hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |