Viharos, holdfényben fürdő táj

| 2017. augusztus 8. 5:50 | Frissítve:

Új éjszakai webkamerát teszteltünk tegnap és ma éjjel a Pilis-tetőn.

Gyönyörű felvételeket készített új, átalakított akciókamerából kifejlesztett, 4K UHD+ felbontású webkameránk a Pilis-tetőn található PilisMeteor Rádióklub által biztosított kilátó tetején. Köszönet a helyszínért! 

A videót mindenképpen teljes képernyőn, full HD-ban érdemes megnézni!

Ez az első olyan kameránk, amely vége-valahára nem egy tükörreflexes vagy más fényképezőre, hanem egy mozgó alkatrésszel egyáltalán nem rendelkező, strapabíró platformra épül (sajnos a korábbi kísérleteknél, Pl. Siófokon a tükörreflexes gépek - bármilyen szép is volt a látvány - állandóan elromlottak, és fél évente-évente cserélni kellett a fizikai elhasználódás miatt, így nem is tudott elterjedni a technológia). 

A hosszú expozíciónak hála, már extrém kevés fényben (negyed holdsarló, távoli városok fénye) esetén is kirajzolódik a táj.

Ha beválik a kamera, akkor a következő helyszín a csodás Prédikálószék lesz, jövőre pedig legalább 5-10 új helyen szeretnénk hasonlót felállítani.
Cimkék: ,

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni. BejelentkezésRegisztráció
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

 • Kérjük a technikai részleteket! :) Én Xiaomi Yi (jó minőségű Go Pro Clone) kamerára láttam anno FTP klienst, gyanítom erről van itt is szó.

  Hasonlót csináltam Rapsberry Pi és Canon S5 IS kamera házasításából. Éjjel átvált 15 sec záridős módra, nappal auto módban fotóz. Pár havonta lefagy (most is) azért nem olyan "gondozás mentes" mint egy action cam...

  Leírás és script:
  https://github.com/rfsparkling/gphoto2-RaspberryPi-weather-cam-script
  http://camvid.idokep.hu/dz99/dz99-2017-07-20.webm
  http://camvid.idokep.hu/dz99/

 • Engem is érdekelne valami olyan IP kamera szerű megoldás, ami egyszerűen kezelhető, normális képet készít, és nem kerül 100 ezrekbe csatornánként.

  Korábban én is Canon gépeket használtam, de macerás volt, folyton döglöttek, így most az utolsó kikopása után (ami egyébként az elsőnek beszerzett A400-as volt és 10 évig működött ki tudja, hány ezer képet készítve) most kínai IP kamerákkal próbálkozom, de egyik-másiknak borzalmas képe van, főleg éjjel, egy normális villámfotót nem tudnak készíteni.

  Még a 2-es csatornán levő kamerám a "legjobb", állítólag 5mp felbontással, az éjszakai képek is használhatóak, csak villám ne legyen rajta :) Mentségére legyen mondva, lehet tőle rendesen egyedi képeket kérni, nem csak a videostreamból kockák kiszedésével.

  A vasárnapi vihar így érkezett:
  https://youtu.be/RlZQDT9BXPE

 • Nagyon jó lett, szép munka ! :)

 • Engem is érdekelnének a részletek...

 • Érdekelnének a technikai részletek. Melyik akciókamera milyen módon történő átalakításával lehet ezt megcsinálni?

  hasonlóakat és timelapse videókat én is csináltam akciókamerával, de azt nem lehet webkameraként használni (már csak pl. a melegedés miatt sem, valamint nem támogatja az USBről való táplálást, hiszen nem az az elsődleges felhasználási célja)

  A hossz exp-nál valóban szép, ha kevés a fény, viszont ahogy a videón is látható teliholdnál pont az ellenkező hatást éri el. Mint látható, olyan, mint ha nappali világosság lenne az éjszaka közepén.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás

Mikor jön a tél?

Még nem

hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak