Villámcsapás

| 2013. február 13. 14:12 | Frissítve:
Több diákot kórházba szállítottak Johannesburgban, miután villámcsapás érte őket.

Dél-Afrikában a nyári esős évszak idején "előszeretetettel" fordulnak elő lecsapó villámok. Nincs máshogy ez idén sem. Kedden kilenc 16 és 18 év közötti fiú diákot ért villámcsapás iskolájuk sportpályáján, hétfőn pedig égy 16 éves diáklánnyal történt hasonló eset, amikor iskolájukból hazafelé tartottak.

A fiúk éppen a vihar kitörésének pillanatában éppen a krikettpálya befedésén fáradoztak, amikor közéjük csapott a villám. Kilencőjüket azonnal kórházba szállították, de négyet közülük később hazaengedtek. Két fiú és a hétfői villámcsapás által érintett egyik diáklány állapota ugyanakkor továbbra is súlyos.

A Dél-Afrikai Köztársaság Meteorológiai Szolgálatának meteorológusa, Puseletso Mofokeng az esetek után elmondta, az emberek körében általános félreértésként terjed, miszerint a lecsapó villámok elsősorban csak komoly csapadékkal vagy heves viharral együttjáró zivatarokhoz társulnak. "Nem szükséges esőnek is lennie ahhoz, hogy a villám lecsapjon, és a viharok közvetlen elvonulását követően sem szűnik meg egyből ennek a veszélye" - mondta el a szakember.    

Az országban évente több mint 260 ember szenved villámcsapás általi halált. 

Forrás: BBC


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |