illusztráció illusztráció

Visszatér a meleg, de azért nem lesz 40 fok

Több napsütést, kevesebb záport, melegebb időt tartogat a hét második fele.

Péntekig egyre melegebb lesz, majd pénteken és a hétvége napjain tetőzhet a hőség. Szerdán és csütörtökön még többfelé lehetnek záporok, zivatarok, majd péntektől több napsütés és kevesebb csapadék valószínű.

A maximumok 29-34 fok között alakulnak. 

A jelenlegi számítások szerint pénteken és szombaton délkeleten, vasárnap keleten lehet a legmelegebb, közel 35 fokos értékek is előfordulhatnak. A nedves levegő reggelente párás, ködös időt okoz, de a napkeltét követően hamar feloszlik a köd. A légmozgás szombatig nem lesz számottevő, csak időnként lehetnek élénk széllökések, és zivatarok környezetében várható szélerősödés.

A 850 hPa-s szintre vonatkozó hőmérséklet-előrejelzés alapján a kb. 1500 m-es magasságban a sokéves átlaghoz képest (1979-2010) 4-6 fokkal melegebb idő várható, a korábbinál melegebb légtömeg éri el térségünket:

Külső tartalom

Ez a médiatartalom nem az Időkép kiszolgálóján található, így azt nem töltjük be automatikusan. A tartalomkiszolgáló felhasználási és adatvédelmi feltételeit a tartalom betöltésével elfogadja, harmadik fél cookie-ja eszközén eltárolódhat.

Magassági előrejelzés a hőmérséklet átlagtól való elérésére az ECMWF modell alapján péntek reggelig
Forrás: WXCharts

Borítókép: Kelemenné Gladys Viktória

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés