Visszatér a 10-12 fokos január

| 2018. január 23. 17:16 | Frissítve:
Csütörtöktől szárazabb, enyhébb időre számíthatunk, délnyugaton ismét lehet 10-12 fok.

A hét második felében szárazabb, enyhébb időre készülhetünk, már sehol sem valószínű említésre méltó csapadék. Ugyanakkor csütörtöktől már többfelé számíthatunk majd hosszabb-rövidebb napos időszakokra. A hajnali órákban foltokban pára, köd kialakulhat.

Feltámad a délies szél

Pár napig délies lesz az uralkodó szélirány. Csütörtökön a Dunántúlon többfelé feltámad a déli-délkeleti szél. Pénteken az Északi-középhegység térségét leszámítva sokfelé lesz élénk a délies szél, a Dunántúlon nagy területen erős lökések is előfordulhatnak. A hétvégére változik a szél iránya, ezzel együtt veszít erejéből is, gyenge, mérsékelt marad a légmozgás.

Dr. Ködmön István fotója, köszönjük!

Délnyugaton ismét mérhetünk 10-12 fokot

A délies áramlásnak köszönhetően enyhül az idő. Erősebb, -5 fok körüli fagyokra elsősorban csütörtök és szombat hajnalban északon lehet készülni, ugyanakkor pénteken a szelesebb dunántúli tájakon meglehetősen enyhe lesz a reggel, a legalacsonyabb hőmérséklet többfelé is +5 fok felett alakulhat. A délutáni órákban csütörtökön északon, északkeleten csak 2-3 fok körül alakul majd a hőmérséklet csúcsértéke, viszont délnyugat felé haladva egyre enyhébb időben lesz részünk, délután pedig már 8-12 fok köré melegedhet a levegő. Pénteken a Dunántúlon továbbra is  sokfelé 10-12 fok körüli értékeket mutathatnak majd a hőmérők, északon viszont továbbra is 5 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet. Az évszakhoz képest enyhe idő a hétvégén is kitart az ország legnagyobb részén, szombaton délnyugaton ismét mérhetünk 10-12 fokot, de vasárnap is többfelé 8-10 fok körül alakulhatnak a maximumok.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: Rover


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2021. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | Adatvédelem | ÁSZF | Elvihető tartalmak |