Zivatar volt a Tisza-tónál

| 2013. január 5. 15:45 | Frissítve:
Zivatar tört ki szombat délután Tiszafüred közelében, észlelőink borsó nagyságú jeget is észleltek.

Zivatar tört ki a Tisza-tó környékén szombat délután, számos észlelőnk megfigyelte a jelenséget, melyet villámdetektor hálózatunk is visszaigazolt. Időközben a Tiszántúl egyéb területeiről is érkezett zivatarokról, jégesőkről, jégdara-záporokról szóló jelentés, a konvektív események egy összeáramlási vonal mentén alakakultak ki. Balra: jégeső Emődön (mode fotója, köszönjük!)

A konvektív csapadékot több helyen jégeső is kísérte. Észlelőink borsó nagyságú jégről számoltak be. Országos Időkép térképünk aktuális képe akár egy kora tavaszi napot is idézhetne: záporok, zivatarok, jégesők, az északkeleti hózáporok mellett a középső országrészben mit sem sejteni az eseményekről: ott jelenleg derült az égbolt.

Villámlokalizációs hálózatunk legalább 8 lecsapót jelzett, melyek olyan erősek voltak, hogy még Nagykanizsáról is "befogták" szenzoraink őket (alább).

A Balaton mellett hulló záporos csapadékot követően kettős szivárványt is megfigyeltek észlelőink. Zsebe fotója Csopakról, köszönjük!

Jobbra: Kollathbartus észlelőnk felvétele Tiszaörsről, köszönjük!

Közben a Dunántúlon és a középső országrészben továbbra is viharos szél fúj, a Balaton térségében még az elmúlt órában is 80 km/h-s körüli lökéseket mértünk.

Várjuk fényképeiket, beszámolóikat!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |