illusztráció illusztráció

Zivatar volt a Tisza-tónál

Zivatar tört ki szombat délután Tiszafüred közelében, észlelőink borsó nagyságú jeget is észleltek.

Zivatar tört ki a Tisza-tó környékén szombat délután, számos észlelőnk megfigyelte a jelenséget, melyet villámdetektor hálózatunk is visszaigazolt. Időközben a Tiszántúl egyéb területeiről is érkezett zivatarokról, jégesőkről, jégdara-záporokról szóló jelentés, a konvektív események egy összeáramlási vonal mentén alakakultak ki. Balra: jégeső Emődön (mode fotója, köszönjük!)

A konvektív csapadékot több helyen jégeső is kísérte. Észlelőink borsó nagyságú jégről számoltak be. Országos Időkép térképünk aktuális képe akár egy kora tavaszi napot is idézhetne: záporok, zivatarok, jégesők, az északkeleti hózáporok mellett a középső országrészben mit sem sejteni az eseményekről: ott jelenleg derült az égbolt.

Villámlokalizációs hálózatunk legalább 8 lecsapót jelzett, melyek olyan erősek voltak, hogy még Nagykanizsáról is "befogták" szenzoraink őket (alább).

A Balaton mellett hulló záporos csapadékot követően kettős szivárványt is megfigyeltek észlelőink. Zsebe fotója Csopakról, köszönjük!

Jobbra: Kollathbartus észlelőnk felvétele Tiszaörsről, köszönjük!

Közben a Dunántúlon és a középső országrészben továbbra is viharos szél fúj, a Balaton térségében még az elmúlt órában is 80 km/h-s körüli lökéseket mértünk.

Várjuk fényképeiket, beszámolóikat!

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés