Hétvégén még marad a harmadfokú hőségriadó

| 2017. augusztus 3. 10:20 | Frissítve:

Még hétvégén is kitart a kánikula, szombaton 9 megyére érvényes piros figyelmeztetés. Vasárnap már záporok, zivatarok jönnek.

Pénteken országszerte szinte zavartalan napsütésben volt részünk, a fölénk áramló száraz, forró levegő megtette hatását, délutánra az ország nagy részén 40 fok közelébe emelkedett a hőmérséklet. Hivatalos mérések szerint országos melegrekord azonban nem dőlt.

Hétvégén is marad a hőségriadó

Az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős államtitkár augusztus 1. (kedd) 00:00 órától rendelt el legmagasabb, azaz harmadfokú hőségriadót az egész ország területére vonatkozóan, melyet augusztus 6. (vasárnap) 24:00 óráig meghosszabított.

Legmagasabb fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton a sok napsütés mellett, egy-egy lokális jellegű zápor, zivatar csak néhol alakult ki. Többfelé megélénkült az északias szél. 32-40 fok közötti hőmérsékleti maximumokat mérhettünk, délkeleten volt a legmelegebb, 9 megyére továbbra is piros figyelmeztetés érvényes.

Vasárnap 27-40 fokos maximumokra számíthatunk, ismét délkeleten lesz melegebb. Eleinte északon és nyugaton, majd délutántól többfelé alakulhatnak ki záporok, viharos széllökésekkel járó, akár heves zivatarok. Előreláthatólag az ország déli részén várható kevesebb csapadék. Az északias szél élénk, erős , nyugaton, északnyugaton viharos lehet. 

Bedocsgyula fotója, köszönjük!

Hétfőn kezdetben eső, záporok, zivatarok várhatóak, majd délután csökken a csapadékhajlam. Nagyobb mértékű lehűlés ígérkezik, a modellfutások szerint 30 fok alatt maradnak a maximumok ezen a napon.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Borítókép: 35mm
Kapcsolódó hírek

  • Decemberi zivatarok és peremfelhők Valóságos villámparádét hozott a csütörtök este Zala és Somogy megyébe. Péntek délelőtt az Alföldön ismét zivatarok alakultak ki.
  • Lehűlést hoz a hétvége Szombatra egy hidegfront hozza meg a lehűlést, azonban a szürke időt magunk mögött hagyva sokfelé kisüthet a nap.
  • Újabb havas hétvége Szombaton ismét nagy területen havazott az országban, vasárnap este azonban már csak északon eshet hó.
  • Villámok szuper lassításban Dustin Farrell amerikai filmes egy olyan timelapse videót rakott össze, amilyet korábban még valószínűleg soha senki.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás

Fehér lesz a karácsony?

Főként északon
❄️

hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak