Zivatarok az országban

| 2010. március 30. 16:26 | Frissítve:
Szerdán többfelé számíthatunk záporokra, helyenként akár viharos széllökésekkel kísért zivatar is kialakulhat.

Frissítve (16:50): Érdemes egy pillantást vetni hőtérképünkre, míg északnyugaton mindössze 8-9 fokot mutatnak a hőmérők, addig a Tiszántúlon még mindig 17-19 fokot mérhetünk.  

Frissítve (16:40): Jelenleg a Tisza vonalától keletre, a Viharsarokban többfelé pattantak ki zivatarok, Kunszentmártonból újabb jégesőt jelentettek. Közben délnyugat felől a Balatont is hamarosan eléri egy intenzívebb cella.

Frissítve (15:20): A mai nap folyamán a délnyugatról, délről és keletről többfelé jelentettek zivatarokat észlelőink, amelyeket az OMSZ villámlokalizációs rendszere is igazolt. Jelenleg a Tisza vonalán 2 helyről, Csongrádról és Mártélyból is jégesőt észleltek. 

Szerdán hajnalban újabb hidegfront éri el hazánkat, nedvesebb és néhány fokkal hidegebb levegő áramlik majd a térség fölé, így az elmúlt 2-3 naphoz képest újra csapadékosabbra fordul majd időjárásunk.

Hajnalban még csak nyugaton, délnyugaton, majd egyre többfelé számíthatunk esőre, záporokra, melyet akár villámlás is kísérhet. Napközben délen és keleten van a legnagyobb esély zivatarok kialakulására, ezeket viharos széllökések, esetleg kisebb méretű jégeső is kísérheti.

Ennek ellenére az ország nagy részén több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, a maximum-hőmérsékletek azonban néhány fokkal visszaesnek, 11 és 17°C között alakulnak majd.

Az éjszakai órákban még melegfronti, szerdán napközben azonban hidegfronti hatás terhelheti az arra érzékenyek szervezetét; fejfájásra, vérnyomás-ingadozásra, rossz közérzetre panaszkodhatunk, ingerlékenyebbek lehetünk, közlekedjünk fokozott óvatossággal!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |