Zivatarokat hoz az új hét

| 2014. július 20. 13:01 | Frissítve:
A kánikulát és sok napsütést hozó hétvége után a hét elejétől ismét egyre több helyen szakadhat le az ég.

A hétvégi napos, igen meleg időjárást követően a héten újból változékonyabbra fordul időjárásunk, ismét mindennapos vendégeink lesznek a záporok, zivatarok. Mindez egy kezdetben tőlünk nyugatra, délnyugatra örvénylő, majd fokozatosan ránk húzódó alacsony légnyomású légköri képződménynek a számlájára írható, mely tartósan vendégünk marad.

Kedden és szerdán sok lesz a felhő felettünk, inkább csak rövid napos időszakokra van kilátás, és sokfelé kell készülni esőre, záporokra, zivatarokra. Jelentős mennyiségű csapadék áztathatja a földeket, valamint helyenként hevesebb zivatarok is előfordulhatnak, melyekhez özönvízszerű eső, jég, illetve viharos kifutószél társulhat. 

Országszerte megszűnik a kánikula, délutánonként 22 és 29 fok közé melegszik a levegő, ám a fölénk helyeződő nagy nedvességtartalmú levegőben ezt meglehetősen fülledtnek fogjuk érezni.

Zivataroktól lesz fülledt az idő

Csütörtökön és pénteken ez a légörvény valamelyest már veszít erejéből, így több lesz a napsütés, de továbbra is gyakran magasra tornyosulhatnak a gomolyfelhők, és  elszórtan továbbra is záporok, zivatarok frissíthetik az ismét egyre melegebbé váló levegőt.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |