illusztráció illusztráció

Zivatarokat hoz az új hét

A kánikulát és sok napsütést hozó hétvége után a hét elejétől ismét egyre több helyen szakadhat le az ég.

illusztráció

A hétvégi napos, igen meleg időjárást követően a héten újból változékonyabbra fordul időjárásunk, ismét mindennapos vendégeink lesznek a záporok, zivatarok. Mindez egy kezdetben tőlünk nyugatra, délnyugatra örvénylő, majd fokozatosan ránk húzódó alacsony légnyomású légköri képződménynek a számlájára írható, mely tartósan vendégünk marad.

Kedden és szerdán sok lesz a felhő felettünk, inkább csak rövid napos időszakokra van kilátás, és sokfelé kell készülni esőre, záporokra, zivatarokra. Jelentős mennyiségű csapadék áztathatja a földeket, valamint helyenként hevesebb zivatarok is előfordulhatnak, melyekhez özönvízszerű eső, jég, illetve viharos kifutószél társulhat. 

illusztráció

Országszerte megszűnik a kánikula, délutánonként 22 és 29 fok közé melegszik a levegő, ám a fölénk helyeződő nagy nedvességtartalmú levegőben ezt meglehetősen fülledtnek fogjuk érezni.

Zivataroktól lesz fülledt az idő

Csütörtökön és pénteken ez a légörvény valamelyest már veszít erejéből, így több lesz a napsütés, de továbbra is gyakran magasra tornyosulhatnak a gomolyfelhők, és  elszórtan továbbra is záporok, zivatarok frissíthetik az ismét egyre melegebbé váló levegőt.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés