Zivataros folytatás

| 2012. július 29. 9:12 | Frissítve:
Vasárnap országszerte tomboltak a viharok, hétfőn már inkább keletebbre volt zivataros az időjárás.

Az éjszakai zivataros ébresztőt követően reggel még a főváros tág környezetében voltak viharok. Átmeneti szünet után azonban északnyugat felől újabb zivatarok kialakulására számíthatunk, hiszen egy hidegfront fogja meghatározni a következő időszak időjárását.

A front előterében a Dunántúl felől vasárnap délutántól egyre többfelé számíthatunk mennydörgésre, a zivatarok az esti órákra fognak a keleti-északkeleti területek felé tolódni, útjukat akár 70-80 km/h-s kifutószél, jégeső és intenzív felhőszakadás kísérheti. Ennek ellenére igen meleg lesz, akár 30-35 fokig is szökhet a hőmérők higanyszála. Aki tehát még szeretne megmártózni a jelenleg 24 fokos Balatonban, tegye meg mihamarabb, még a viharok megérkezése előtt!

Hétfőn leginkább a Duna vonalától keletre lehetnek hevesebb viharok, felhőszakadás, jégeső kíséretében. A Dunántúlon ekkor már felszakadozik a felhőzet és ott zivataroktól függetlenül is erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Ennek ellenére ott jó 5-6 fokkal gyengülhet a nappali felmelegedés, míg keleten még 30-32 fok köré melegedhet a levegő.

Közben kezdetét vette a Művészetek Völgye is, melyen kedden az Időkép is látogatását teszi majd. Kapolcsról folyamatos élő képpel jelentkezik Papp Tamás, a rendezvény egyik szervezője. Webkamera Kapolcsról! 

Kedden hazánk délkeleti harmadán folytatódhat a viharos időjárás, másutt változékony felhőzetre, kissé szeles időre van kilátás és a maximumok is 30 fok alatt maradhatnak. Csütörtöktől ismét melegedés kezdődik.

Kövessék figyelemmel folyamatosan, naponta kétszer frissülő előrejelzésünket! Ha az események úgy kívánják, Percről percre rovatunkban tájékozódhatnak a legfrissebb történésekről!

Fent: Jónás Károly és Sóvágó Sándor felvételei, köszönjük!


hirdetés


Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |