Zivataros húsvétvasárnap

| 2013. március 31. 9:38 | Frissítve:
Egy gyors mozgású ciklon bolondította meg a mai nap időjárását. Havazás és zivatarok, tél és tavasz egyben.

Eszméletlen időjárás várható a mai napon is; feltehetnénk a kérdést, hogy vajon a hajnali óraátállítás zavarta meg ennyire a természetet? Nem, bizony újra egy gyors mozgású, mediterrán ciklon a felelős a történtekért.

Gyakorlatilag a tél és a tavasz vonásai is felfedezhetőek húsvétvasárnap hazánkban: míg északnyugaton reggelre a magasban zajló hidegadvekciónak köszönhetően havazásra, havas esőre és fagypont körüli hőmérsékletekre ébredhettünk, addig az ország más területein jóval enyhébb az idő.

Jobbra Facebook-profilunkra feltöltött fotó, balra lent HeavenMan képe, köszönjük!

A kontraszt később is megmarad, zivatarok, intenzívebb záporok kialakulására - két hullámban - elsősorban a Duna vonalában és attól keletre, esetleg a Dunántúl délkeleti felén van esély. Egy-egy gócot akár kisebb méretű jég, viharos kifutószél vagy felhőszakadás is kísérhet. Többfelé várható kiadós csapadék.

Az ország északnyugati és délkeleti fele között akár 15 fokot meghaladó hőmérsékleti-különbség is kialakulhat: hazánk délkeleti harmadán akár 18 fokig is melegedhet délutánra a levegő. Ezzel szemben északnyugaton helyenként alig emelkedik majd néhány fokkal fagypont fölé a hőmérséklet.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |