Hirdetés
Citromsárga riasztás zivatarra, viharos szélre
illusztráció illusztráció
Gyorshír

Percről-percre

2014. február 2.
Hajnali helyzetkép
Az éjszaka folyamán a csapadékhullás döntően a nyugati határszélen felkvő megyéinkre - elsősorban Vas és Zala, ill. Győr-Moson-Sopron és Baranya megye egyes részire koncentrálódott, a Balaton-Budapest közötti sávban valamelyest javult a helyet. Itt már "csak" narancssárga, azaz másodfokú riasztás van érvényben - ami még mindig jelentős veszélyt takar!

Olvasóink vegyes tapasztalatokról számoltak be üzenőfalunkon. Úgy tűnik, az autópályák és például Somogy megye főútjai (Kaposvárig legalábbis) meglepően tiszták és többnyire csúszásmentesek (hála a Közterület-fenntartók áldozatos munkájának).

Ugyanakkor például Szombathelyen, Sárváron, valamint a Szlovéniához közeli útszakaszokon továbbra is kritikus a helyzet; itt szinte egész éjjel intenzíven esett, ilyen körülmények között kis túlzással a világ összes sószórója sem lenne elég.

Pedig ezúttal volt belőlük bőven - egy Sopronból Budapestre tartó nézőnk "még életében nem találkozott" ennyi munkagéppel az úton.

Köszönjük mindenkinek a beszámolókat, a rendőröknek, mentősöknek, tűzoltóknak és a Katasztrófavédelemnek és egyéb szerveknek az áldozatos munkát. Egyben várjuk a további fotókat, helyzetjelentéseket, hogy megoszthassuk őket nézőinkkel!