illusztráció illusztráció
Archívum

Hóömlés nyugaton

2013. január 19.
Vége a műsornak
A Dunántúlon tegnap komoly hófúvásokat okozó szél már mindenhol lecsillapodott, keleten még helyenként esik a hó, de estére itt is megszűnik a csapadék.
Köszönjük, hogy ismét nyomon követték Percről percre rovatunkat!
Békéscsabára és Gyulára is megérkezett a hó
Husz Judit és Twistex77 képei, köszönjük!
Fénykép Fénykép
A folytatásról
Lassanként a Tiszántúlon is alább hagy a havazás, holnaptól pedig délnyugat felől ismét nedvesebb, de jövő hét keddig meglehetősen enyhe légtömegek áramlanak fölénk, így főként esőre kell számítani. Jelentősen megenyhül az idő, hétfőn a szeles déli tájakon akár 10-12°C is lehet. Újabb lehűlés keddtől érkezik.
A Dunántúlon süt a Nap
Kori225 és Pityke70 fotói Kiskorpádról és Polgárdiból, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Arad - 15 cm
Aradon is kitett az időjárás magáért: 15 cm hó hullott. Rufusz fotói, köszönjük!
Fénykép Fénykép
hirdetés
Kelet is behavazódott
Kenguru10r és Kunsagi fotói Püspökladányból és Karcagról, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Csúcsforgalom a Kékestetőn
Az ország legmagasabb pontján webkameránk tanúsága szerint a sűrű köd ellenére is százak választják a síelés örömét hétvégi kikapcsolódásként.
Fénykép
Kelet behozta a lemaradást
A Tisza vonalában és attól keletre továbbra is havazik, a Viharsarokban már 10-12 centis a hóréteg.
Szépséges reggel
Fénykép Fénykép
Nnn666 és Brazilguta képei, köszönjük!
Csúsznak az utak - közlekedjünk óvatosan!
Fénykép
Xergo képe, köszönjük!
Nyugaton helyenként fél méteres a hó
Nehéz ugyan most pontosan megmérni a hóvastagságot, hiszen a szél helyenként óriási buckákat épített a Dunántúlon, de Egervölgyből például 51 centit jelentettek észlelőink.
Keleten továbbra is havazik
Fénykép Fénykép
Knaky ls Tib107 képei, köszönjük.
Kemény munka gyümölcse
Fénykép
Valeria Juhosova fotója Facebook profilunkról.
Fehéredik a Dél-Alföld
Délkelet felől visszapörög a mediterrán ciklon csapadékmezeje. Észlelőink megfigyelései alapján apró szemekben, közepes intenzitással hullik a hó. Reggel minden bizonnyal az itt élők is fehér tájra fognak ébredni.
2013. január 18.
Fordított világ
Keszthelyen a hullámok nem a víz felszínén, hanem a parton tajtékzanak. És kicsit hidegebbek is a megszokottnál. Edericsi felvétele, köszönjük!
Fénykép
hirdetés
Ónos esőre hó
Suncuku és Videkivadász képei Dévaványáról és Versegről, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Űrbéli táj
Pont így nézne ki, ha egy Föld-kutató szonda képet küldene haza, a Marslakóknak. Pedig ez csak egy hatalmas, szélfútta hódűne Marcali határában. Szai, köszönjük!
Fénykép
Itt valami kiborult, kérem szépen
Bár nem tudjuk pontosan, milyen magas a kerítés, a mögötte felhalmozódott, tekintélyes méretű, fagyott hózuhatag mintha átfolyni készülne Ajkán a kertet szegélyező léceken. Alexandra20 fotója, köszönjük szépen!
Fénykép
Videó a hófúvásról
Még egy kicsit korábbról, Várpalota-Inota térségéből, a 8-as út mellől. A felvételt "Árralszemben" fantázianevű észlelőnk készítette és küldte be szerkesztőségünkbe, köszönjük!
Lavinaveszély a háztetőn!
Ilyesmi bárkire leselkedhet a Dunántúlon. Akár egy határozottabb ajóbecsapás is könnyen a nyakunkba zúdíthat néhány száz kilónyi, szerencsére kevésbé tömör téli áldást. A jégcsapok ennél sokkal veszélyesebbek is lehetnek! (Monyo nevű észlelőnk fotói, köszönjük!)
Fénykép Fénykép
Fél méteren túl
Nem sokkal ezelőtt a Vas megyében található Egervölgy térségéből már 51 cm vastag hórétegről érkezett jelentés. Természetesen a szél által összehordott, és így feltorlódott hófalak ennél jóval magasabbak lehetnek!
Éjszakai csendélet
Kucus és Thomast99 képei Agárdról és Budapestről, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Méteres Hófalak Győrött és Zala megyében
Barney felvétele, köszönjük!
Fénykép
Méteres hófalak Zalában - Havat kaszáltak
Hondaman újabb fotói, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Körtúra Keszthelyen
Ifi Norbert videója a balaton-parti város útjain uralkodó hóvoszonyokról, köszönjük szépen!
Hótól fénylő utcák
Zalancelot képei Magyarszerdahelyről, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Hómaró segítségével és anélkül
Hondaman és Berek Zoltán képei Orosztonyról és Tapolcáról, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Tél mediterrán hangulattal
Alexmór1988 képei Mórról, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Vámosszabadi
Ma nem volt ritka az ilyen látvány nyugati és déli határátlekőink környékén, sőt - még ma éjjel is számíthatunk rá. H.F. becenevű nézőnk felvétele, köszönjük!
Fénykép
(Hó)Emberek
Vannak, akik határtalan lelkesedéssel vetik bele magukat a lassan fél méteresnél is nagyobb hóba. Dan, és Maron nevű észlelőink pillanatképei, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Európa szerte tombol a tél
Nem csak nálunk, de Ausztriában, Csehországban, Franciaországban és Nagy-Britanniában is téli körülmények uralkodnak: Bécsben 100 éve nem esett ekkora hó, Walesben 30 cm téli áldás hullott - olvashatjuk a Híradó oldalán.
Hópelyhek távolról és közelről szemlélve
Vj és eNeF fotói, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Havas nyugalom
Maron esti fotói Mórról, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Jó tanácsok - ha muszáj útra kelnünk
Bár jelen körülmények között erősen erősen ellenjavalt, ha ma éjjel - vagy holnap kora hajnalban - mégis elkerülhetetlenül szükséges autóba ülnünk, az alábbiak megszívlelése igencsak meghálálhatja magát -

- Töltsük tele a tankot. Ha elakadunk, fűteni és világítani sem fogunk tudni, és a -10 °C-os minimumhőmérsékletek mellett döbbenetesen gyorsan kihűl az autó.

- Töltsük fel mobiltelefonunkat, sőt, legyen nálunk szivargyűjtőről működtethető töltő is. Ha sokáig kell várni a mentésre, és nem tudjuk pontosan, hol vagyunk, előfordulhat, hogy hosszabb ideig kell majd kommunikálnunk a mentőegységekkel.

- Legyen nálunk valamilyen GPS navigációs eszköz. A végtelen fehérségben (sötétségben) még az út sem látszik, nemhogy a közlekedési táblák vagy egyéb támpontok. Ha mentést kérünk, enélkül azt sem tudjuk megmondani, merre keressenek minket.

- Ha van, töltsünk fel egy tartalék akkumulátort, és vigyük magunkkal, persze indítókábellel együtt. A nagy hidegben akár percek alatt lemeríthetjük a fő áramforrást, ha például a fényszóróval világítunk álló motor mellett!

- Vigyünk zseblámpát, termoszt forró kávéval vagy teával, és lázcsillapítót.

- Hólánc, Homok és só, esetleg valamilyen bordázott felületű palló legyen nálunk - ezeket a kerekek alá fektetve a legtöbbször ki tudjuk magunkat húzni a jeges kátyúkból. A vontatókötél és a vontatószem sem utolsó!

- Valakit mindenképpen tájékoztassunk az indulásunkról, a tervezett útvonalról, és hogy várhatóan mikor érkezünk.

Ne felejtsük el, hogy - bár a havazás alább hagy majd a Dunántúlon - a szél így is visszahordja a havat az utakra, ráadásul kegyetlenül hideg lehet.

SEMMIKÉPPEN ne hagyjuk el az autónkat, ha eltévedtünk és elakadtunk! A segítséget kivárni, legalábbis kicsiny hazánkban, mindenképpen biztonságosabb.

Reméljük, segítettünk ezzel a néhány, apró jó tanáccsal - ezek bármelyike hanem is életmentő, de igen hasznos lehet. Figyeljék továbbra is közvetítésünket, és várjuk olvasóink fotóit, információit. Köszönjük!
Tapolca ma este
Papp Tamás friss felvétele, köszönjük!
Fénykép
Kőszegfalva elzárva a külvilágtól
"Nem bírt a hótoló az 50 méteres útszakaszon fennálló közel másfél méteres hóval." - írja nem regisztrált észlelőnk. Köszönjük!

(Megjegyzés - Természetesen ennyi hó sehol nem esett, ma hazánkban, a becsült, másfél méteres réteget feltehetően maga a hókotró gyűrte fel maga előtt, miután a szél azt már kellően "előkészítette" Kőszeg közelében).
Kutya nagy tél van!
Dzsinike és Pető Anikó képei, köszönjük!
Fénykép Fénykép
A tél szépségei
Zituus és Nagy Sándor képei Budapestről és Veszprémből, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Észak-keletre is megérkezett a nagy fehérség
Vidékivadász képei legalábbis erről tanúskodnak, melyeket Verseg térségéből küldött be szerkesztségünkbe néhány perccel ezelőtt. Köszönjük!
Fénykép Fénykép
Ránk ne szakadjon...
Óvatosan szemlélik a kecskék ezt a hatalmas hótömeget Kissztar Bálványosba készült fényképén, köszönjük!
Fénykép
Téli ruhába öltözött fák
Nemeske és Zituus képei Budapestről, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Alig csitul a szél
Keszthelyen és Győr-Moson-Sopron megyében még mindig 60-70 km/órás lökéseket mérnek másodperces szélmérőink.

Ma a Dunántúl középső és északi részén volt jellemzőek az órákon keresztül tartó heves, lökéses légmozgás, amely helyenként hatalmas hótorlaszokat emelt.
Orosztony-Kerecseny újra megközelíthető
-Írja Hondaman nemrég küldött fotója kommentárjaként. Országszerte ezrével dolgoznak a kisebb-nagyobb munkagépek, hogy mi mindannyian, minél előbb, és minél biztonságosabban eljuthassunk bárhová. Köszönjük munkájukat!
Fénykép
Esti csodák
Vasidio és Zituus képei Csipkerekről és Budapestről, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Hófúvás okozta galibák
Hóátfúvások miatt lezárták a 6209-es út Sárosd és Sárkeresztúr közötti szakaszát- olvashatjuk az MTI oldalán. Közben Veszprém megyében még egy település van, amit nem sikerült kiszabadítani a hó fogságából.
Elfogyott az út alólunk
Írja Nagy Balázs Cserszegtomaj térségéből. Oroszlány közelében hómaróval próbálták felszabadítani az úttestet, mint ahogy az Hondaman képén is látható. Köszönjük a fotókat!
Fénykép Fénykép
85-ös főút Vitnyédnél
Gál István fotói, köszönjük szépen!
Fénykép Fénykép
Hóban a Halászbástya
Montetrade fotói, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Óriási hócsatát rendeztek Pápán
Gigantikus hócsatát rendeztek ma a Pápai Várkertben. Az ötlet egy seattle-i hógólyozási világrendkord alapján született - olvashatjuk a Kisalföld.hu weboldalon. Nagy Márk képei az eseményről, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Várvölgy, Bakonyszentkirály
Fgrgm45 és Skyboy fotói, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Méteres torlaszokat emel a szél
A kamionok pedig se előre, se hátra nem tudnak már haladni Resident2 szerint (Zala megye). Mellette Ny.Cica fotója Nemeskoltáról, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Még mindig nagy a kontraszt
Mezőtúron közel centiméteres vastagságú jégpáncél borítja a növényeket, míg Sopron alig látszik ki a hóból. Kalnai89 és Firkasz küldték be az alábbi képeket, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Árokba csúszott kamion
Az 55-ös főúton az ásotthalmi elágazás közelében a 33-as km-nél egy kamion árokba csúszott. Újra félpályás lezárás van érvényben - írja az Útinform.
Keszthely környékén nem javult a helyzet
A 71-es főút Keszthelyet elkerülő szakaszán több gépjármű elakadt, elzárják a főutat - tájékoztat az Útinform.
Haladjon egyenesen előre! Újratervezés...
Ha valaki Mihályfáról Sümegre szeretne jutni, az ne bízzon a GPS-ben. Az út ugyanis eltűnt közben! (Auroraborealis felvétele, köszönjük!)
Fénykép
Az M3-as autópályán is lelassult a forgalom
Az M3-ason Hatvanig kissé lelassult a forgalom, a havazás egyre intenzívebb, hókásásak az utak.
Várják a síelőket
A havazás igen csak jól jön a sípályáknak, szinte az összes hazai pálya jó minőségű, vastag hótakaróval várja a síelni, szánkózni vágyókat, derül ki a Síelők weblapján található hójelentésből.
Baranya megyébe is megérkezett a tél
Somogyi Ildikó felvétele a Mecsekből, Pécs közvetlen közeléből, köszönjük!
Fénykép
Katasztrófavédelmi gyakorlat - élesben
Hódos Tamás felvétele a Becsehely mellett árokba borult tűzoltóról, köszönjük!
Fénykép
Elnézést, kint is le lehet ülni?
Ha igen, talán éppen nem jéghideg üdítőt és fagyikelyheket rendelnének ennek a Veszprémi kávézónak a vendégei. Mali fotója a nyáron talán nyüzsgő vendéglátóhelyről, köszönjük!
Fénykép
Hócsatára várva
Ez a német juhász biztosan benne lenne egy hócsatában. Kedvesem85 képe Püskiből. Krisz783 képén pedig jól látható, hogy Pötrétén szinte térdig ér a hó. Köszönjük a fotókat!
Fénykép Fénykép
Gigászi jégcsapok
Nem, nem ajánlatos alájuk állni. Leo81 jeges lándzsái Zala megyéből, köszönjük!
Fénykép
Ónos eső keleten
A Tiszántúlon, Debrecen, Karcag és Gyomaendrőd térségében ónos eső esik, csúszósak az utak. Vezessünk óvatosan!
Roskadoznak a fák a hatalmas teher alatt
Ahol a szél még nem tépázta meg az ágakat. B.Sitányi és Kálmán Katalink képei Sümeg és Nyúl térségéből, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Szibériai körülmények
Akár így is jellemezhetnénk a hófúvás által érintett területek jelenlegi időjárását. Árralszemben és Simplee16 képei Várpalota és Győrújbarát térségéből, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Egy kis szívderítő
Csekély vigasz a Dunántúlon élőknek, de ez a hóember láthatóan élvezi a potyautas szerepét Szombathelyen. B.Joe felvétele, köszönjük!
Fénykép
Kerítések a hó fogságában
Vzs7 és nem regisztrált felhasználónk képei Mihályházáról és Veszprémből, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Holnap már kisüthet a Nap
Holnap reggelre a Dunántúlon eláll a havazás, délután már csak a Tiszántúlon hullhat hó. Nyugat felől felszakadozik a felhőzet, egyre többfelé süt majd ki a Nap.
Tököliben hó, Hosszúpályiban ónoseső
Duncan és Kovács Roland képei, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Megrogyott a csarnok teteje
A Flextronics egyik sárvári raktárépületének teteje megrogyott a sok hótól, a termelést leállították - erősítette meg a cég szóvivője.
Továbbra is viharos szél
A Dunántúl nagy részén továbbra is viharos a légmozgás, így nem véletlen, hogy helyenként 100-120 cm magas hótorlaszokat emel a szél.
Leállt a fogaskerekű
A felsővezeték jegesedése miatt fél négy és fél hat között nem jár a fogaskerekű - közölte a BKK. A Svábhegyre ezalatt a 21 és 21A buszok segítségével lehet feljutni.
Aki mentésre szorulnak
...És nincsenek egyedül. Dancsi és fotói Tornyiszentmiklós-Dobri térségéből, köszönjük!
Fénykép
71-es és 86-os fűút
Kronikas és Asdfvf fotói Balatonfüred térségéből és Vas megyéből, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Nyugat: a helyzet változatlan
Nettikee89 és Marcsi16 képei Kapuvárról és Mesteriből, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Van miből formálnia a szélnek a havat
Wica és Egyed40 képei Köcskről és Bodajkról, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Még több hó
A képeket Koppa96 Veszprémből és Mirimike70 Nagymányokról küldte, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Komoly hófúvások továbbra is
Óriásbébi és Tornado120 képei Rábakecölről és Dégről, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Átmeneti útlezárás Eplénynél
Fénykép
Munkatársaink felvétele. Köszönjük!
Lezárták a letenyei határátkelőt
Az Index legfrissebb információk szerint a teherforgalom elől lezárták a letenyei határátkelőt.
Fa dőlt az útra Eplényben
Fénykép Fénykép
Munkatársaink képe a helyszínről, köszönjük! A SíArénea munkatársai gyorsan cselekedtek, így a síelők újra elérhetik a pályákat.
Balatonkenese és Eplény felé
Brucez és munkatársaink fotói, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Hó fed mindent
Nem regisztrált felhasználónk fotói Siófokról és Nagyberényből, köszönjük!
Fénykép Fénykép
A 60-as tábla már rég érévnyét vesztette Sitkén
Fénykép
CLaca fotója a hófúvásról, köszönjük!
Most már Budapesten is ömlik a hó
A korábbi vegyes halmazállapotot most már a fővárosban is mindenütt havazás váltotta fel. Az utak egyelőre járhatóak, viszont a látástávolság jelentősen leromlott.
Holle anyó kalapja
Gantus94 látványos fotója, köszönjük!
Fénykép
Keleten is vált a halmazállapot
Kunsagi és Thomyka képei Karcagról és Téglásról, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Pokoli hőség a Föld másik oldalán
Miközben hazánkban a hó és a tél az úr, addig Ausztráliában rendkívüli hőség, és emiatt erdőtüzek tombolnak napok óta. Sydneyben pl. 45,8°C-ot mértek, amire eddig még nem volt példa.
Fénykép
Tél a nyár fővárosában
Ynda képei Siófokról, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Közel a 80 km/h
A Balaton nyugati csücskében 78 km/h-s széllökést is mértünk az elmúlt fél órában, nyugaton továbbra is viharos szél tombol.
Az út se látszik ki a hó alól
Peter78 és Ynda képei Tatabányáról és Balatonszárszóról, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Csókakő és Uzsa környékén is nehéz a közlekedés
A képek Crisis és Csakos felvételei, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Homályba vész a messzesség
Luigi67 képei Szombathely környékéről, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Tizennyolc település elvágva a külvilágtól
Péntek délig 18 települést zárt el a havazás és az erős hófúvás - tájékoztat az MTI.
Fagyos idő van a Dunántúlon
A Dunántúlon -2 és -6 fok közöttiek a hőmérsékletek, míg északkeleten, a Mátra előoldalán a főnhatás miatt továbbra is megfigyelhető egy melegebb "sziget".
Ívek, buckák, formák
Fénykép Fénykép
Fejes Béla Facebook-profilunkra töltött képei, köszönjük!
Tihanyi látkép
Fénykép
Lipovszky-Drescher Mária panorámaképe, köszönjük!
Keszthely és Cserszegtomaj között kemények az útviszonyok

Zsohár Gábor mobiltelefonos felvétele, köszönjük!
Elveszett az út Kapuvár és Veszkény között
Fénykép
Király Viktória képe, köszönjük!
Dolgoznak a hókotrók
Fénykép Fénykép
Várvölgy és Keszthely Keranko fotóin, köszönjük!
Újra indít és fogad vonatokat Pozsony
A pozsonyi vasúti főpályaudvaron pénteken késő délelőtt feloldották a reggel elrendelt forgalomzárat, a forgalom folyamatosan stabilizálódik, a késések nem haladják meg az egy órát - tájékoztatta az MTI pozsonyi irodáját a Szlovák Vasúti Társaság szóvivője.
Körkép - hol, mi esik?
A Debrecen-Püspökladány-Szarvas-Szeged vonalban és attól keletre továbbra is vegyes csapadék hullik, máshol ömlik a hó. Sokfelé nehezíti a közlekedést hófúvás.
Behavazott Székesfehérvár
Cuki88 képei, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Árokba borult egy hókotró Fertőrákoson
Fénykép Fénykép
Infinity1 képei Fertőrákosról, köszönjük!
Eplény és Balatonlelle
Fénykép Fénykép
András és Ngabesz képei, köszönjük! Eplényben ma is várják a síelőket, igaz, kicsit nehézkes a közlekedés a helyi utakon.
Ma van a hóemberek világnapja
Január 18. a hóemberek világnapja is, igaz ezt kevesen tudják - írja a Mon Chi Chic magazin. A mai napon itthon bőven lesz lehetőség hóemberek építésére, Pápán délután fél 3-kor pedig tömeges hócsata lesz.
Szél alakította formák
Fénykép Fénykép
Heyjoe fotója Káldról és Kuruc11 fotója, köszönjük!
Nyugaton a hó, keleten az ónos eső az úr
Franz51 és Gnihilianth képei Zalaegerszegről és Szarvasról, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Sárvár csak vonattal érhető el
A rendkívüli hóhelyzet miatt Sárvárról minden kivezető közutat határozatlan időre lezárt a rendőrség péntek délelőtt tíz órától, közölte a Vas megyei rendőrség. (Index)
Ha ilyet látunk, nincs tovább...
Fénykép
Saman képe Sárvárról, köszönjük! Sajnos a környéken sok utat lezártak a folyamatos hóátfúvások miatt, ha nem muszáj, a környéken senki ne induljon útnak!
Lezárták az M6-ost
Megcsúszott és keresztbefordult egy kamion az M6-os autópályán, a tolnai lehajtó közelében. A műszaki mentés idejére a bal pályát lezárták - írja az Index.
Árokba csúszott busz
Damonhill képe Miklósiról, köszönjük!
Fénykép
Pozsonyban lezárták a vasúti pályaudvart
Nem indít és nem fogad vonatokat a pozsonyi főpályaudvar péntek reggeltől, mert az erős szél hótorlaszokat emelt a sínpárokon - közölte pénteken a Szlovák Államvasutak (ZSR) szóvivője. (Forrás: Hír24)
Sopronban is van mit takarítani
Fénykép Fénykép
Lukácsi András és Anonim képei Sopronból, köszönjük!
Elzárt települések
Az Útinform szerint Zala megyében több települést is elzárt a hó, melyek a következők: Orosztony, Kerecseny és a Vasboldogasszony-Csöngetmajor településrész.
Délkeleten még most is eső, havas eső esik - miért?
A mediterrán ciklonok - mint oly sokszor halljuk róluk - rendkívül szeszélyes képződmények. Nagyon nehéz a pontos pályájukat előrejelezni, a mai napon is a várttól picit eltérően mozog az a mediterrán ciklon, mely időjárásunkat befolyásolja, emiatt késik a hóba való átváltás délkeleten.
Kőszegfalva és Veszprém inkább csak gyalogosan ajánlott
Fénykép Fénykép
Nem regisztrált észlelőnk képei, köszönjük!
Kamionstop, lezárt utak
Kamionstop van Barcsnál és Berzencénél, emellett számos utat lezártak Győr-Moson-Sopron, Zala, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyében is - tájékoztat az Útinform. A teljes lista itt olvasható.
86-os főút - totális káosz
Pizarro képei Répcelakról, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Erős hófúvás Várpalota térségében
Árralszemben nevű felhasználónk videója, köszönjük!
A szél munkájának eredménye
Fénykép Fénykép
Oláh Tamás és Juventus78 képei, köszönjük!
Viharos szél fúj a Dunántúlon
Az ország nyugati felén viharos, míg északkeleten erős szél fúj. Keszthelyen nemrég 73 km/h-s lökést mértünk. Továbbra is erős hófúvásokra kell készülni!
Így hordja a szél a havat Vas megyében

Németh Zsolt újabb felvétele, amit ezúton is nagyon köszönünk!
Zalaújlak és Tatabánya
Fénykép Fénykép
Xzsolesz és Horiii észlelőnk képei, a munka nem állhat le.
Hatalmasra nőtt hóemberek
Fénykép Fénykép
Barta Timike és Győrik Zsuzsanna fotói Facebook profilunkról
Országos csapadék
Lassan országos a csapadék, az idő előre haladtával mindenhol havazni fog, a következő 24 órában sok helyen 10 cm feletti hó hullhat. Nyugaton-északnyugaton tovább romlik a helyzet, hiszen a megerősödő északnyugati szél hófúvásokat okoz, a helyzet kritikus, aki teheti ne induljon útnak a régióban.
Nyugat vs kelet
Fénykép Fénykép
Cirmos és Attila észlelőnk képei. Az ország két vége között óriási a különbség időjárási szempontból, nyugaton hó keleten egyelőre jég, ég és föld.
Terjed a havazás
A Kiskunmajsa-Cegléd-Putnok vonalnál jár egyelőre a havazás határa, ettől keletre még vegyes csapadék hullik. Hűl a levegő, az Alföldön és a Tiszántúlon is fagypont körüliek a hőmérsékletek.
Hópelyhek közelről szemlélve
Fénykép Fénykép
Tiszaparti észlelőnk makrofotói, nagyon köszönjük!
Téliesek az útviszonyok - közlekedjünk óvatosan!
Fénykép Fénykép
Haade felvételei, köszönjük!
Fagyos idő és főnhatás
Ausztria felől folyamatosan szivárog be a hideg hazánkba, a Duna vonalától nyugatra mindenütt fagy, a Bakonyban -5, -6 fokot mutatnak a hőmérők. Az Északi-középhegység déli oldalán kisebb fajta főnhatás érvényesül, ott a hegyen átbukó szélnek köszönhetően néhány fokkal melegebb van, mint a térség egyéb területein.
Pápán és Veszprémben bőven esett már
Fénykép Fénykép
Kefír és Anita fotói, köszönjük!
Ónos eső keleten
A Tisza vonalában több helyen ónos eső hullik, délkeleten pedig egyelőre az eső a meghatározó.
Pécs és Baja eddig kimaradt, de ma megkapják az utánpótlást
Fénykép Fénykép
Konyvest és Kunvari fotói, a térségben akár 20 centi hó is eshet!
Kiterjesztették a piros riasztást
Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiterjesztette az este kiadott vörös figyelmeztetést a hófúvásra. A nemrég frissített előrejelzés az ország nyugati harmadára (Vas, Zala, Somogy, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyére) is igen erős hófúvásra figyelmeztet.
Erősödik a szél, hófúvásra számíthatunk
Keszthelyen 72 km/órás lökéseket mértünk nem sokkal ezelőtt, de a keleti határvidéket kivéve mindenhol igen erős a szél hazánkban, amely a helyenként sűrű hóeséssel keveredve nem kis kalamajkát okozhat. Rendkívül óvatosan közlekedjünk!
Cudar napjuk lesz a szemétszállítóknak
- Ha viszont közelről is megnézik a csúszós, hideg járdákat, ágakat és leveleket, nem kis kárpótlásul szolgálhat az alábbi, csodaszép látvány. Sok meleg teát kívánunk a szabadban dolgozóknak! (Leximer és Lengyel Balázs pillanatfelvételei, köszönjük!)
Fénykép Fénykép
Győrben ilyen a reggel
...Legalábbis Bolero nevű észlelőnk friss fotói alapján. Sok helyen ébredhetünk ma hasonló látványra!
Fénykép
A fél országban havazik
A Dunántúl majdhogynem teljes egészén, a Duna-Tisza Közének nagy részén hajnalban újabb havazás kezdődött. Élő közvetítésünk folytatódik!
Egy a millárdból
Bazsi81 képe, köszönjük!
Fénykép
2013. január 17.
Vastag a hótakaró Répcelakon
Pizarro fotói, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Úttalan utakon
Ángyán Roland és Módosult frissen érkezett, éjszakai fotói Várvölgy és Sajtoskál térségéből, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Teljes az útzár a 85-ös úton
Nagycenk és Kapuvár között, a 85-ös főúton tehergépjárművek akadtak el, emiatt teljes útzár van - tájékoztat az Útinform. A térségben senki se induljon el hólánc nélkül!
Szitálás és havazás
A Tata-Székesfehérvár vonalon többfelé szitál az eső, a talajszinten kicsit bemelegedett. A Dunántúlon többfelé szállingózik a hó.
Délutáni fotók Veszprémből
Fénykép Fénykép
Lilla fotói a Balaton északi feléről, köszönjük!
Megállt az idő
Nem regisztrált észlelőnk frissen érkezett felvétele. Köszönjük!
Fénykép
Leszállt az este Veszprémben
Varga Norbi és Enef fotói, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Hófúvások nyugaton
Sopronból és Pápáról is hófúvást jeleztek észlelőink, a nyugati területeken erős északi szél fúj.
Téli este Győrben
Nyikukucska fényképei, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Délen holnap 20 centi eshet
Fénykép
Út a végtelenbe
Luigi nevű észlelőnk nem kevésbé megkapó fotója a semmibe tartó, végtelen fehérségről. Köszönjük mindenkinek a gyönyörű felvételeket!
Fénykép
Varázslatos
A tél kristályosan ragyogó, apró csillagai - ezúttal Jord1 közeli képén fénylenek teljes pompájukban. Köszönjük!
Fénykép
Lassan leszáll az éj
Szabika és Bibicó hangulatos felvételei Győr-Moson-Sopron megyéből, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Ónos eső Veszprém megyében
Ajkáról és Veszprémből ónos esőt jelentettek észlelőink. A Dunántúl északi részén szállingózik a hó, Fejér megyében szitál az eső.
Gyermeki örömök
Zalaphápról mosolyog minden télimádóra ez a kedves, nagyra nőtt hóember Drt03 felvételén. Köszönjük!
Fénykép
Még az eszkimók is megirigyelnék
Fénykép Fénykép
Mester Feri képei a szlovákiai határ mellett található Izsáról, köszönjük!
Piros figyelmeztetés hófúvásra
Az Országos Meteorológiai Szolgálat piros figyelmeztetést adott ki a pénteki napra Vas és Veszprém megyére a várható, igen erős hófúvás miatt. A többi Nyugat-Dunántúli megyében másodfokú a figyelmeztetés.

Másodfokú, egy nap alatt akár 20 centiméternyi lehulló hóra figyelmeztető előrejelzés érvényes a pénteki napra Baranya és Bács-Kiskun megyére.
Hattyúk tava
A szombathelyi csónakázó tó "Sky8201" fantázianevű észlelőnk szép felvételén, köszönjük!
Fénykép
Ez itt egy kerti asztal. Grillpartira fel!
Varga Zoltán csendélete Mosonmagyaróvárról, köszönjük!
Fénykép
Tél az erdő mélyén
Csodaszép nyugalom bújik meg a fák között Ajkán Eszter frissen érkezett fotóin. Kösözönjük!
Fénykép Fénykép
Szerpentin
- Ezzel a címmel küldte be Apacika nevű észlelőnk szerkesztőségünkbe az alábbi két, kétségkívül aranyos képet a jégtáblák között kacsázó... Kacsákról. Köszönjük!
Fénykép Fénykép
Úton és vasúton
Oszvald Péter és "Szai" becenevű észelőnk felvételei, köszönjük szépen!
Fénykép Fénykép
Ezek a sínek még járhatóak
Gabesz délutáni felvétele a Pilisvörösváron keresztülrobogó szerelvényről, köszönjük!
Fénykép
Csepp a tengerben
Egy a milliárdnyi apró, fagyott hópehelyből, melyek együtt borították fehérbe ma hazánk jó részét. Bieber Ágnes csodaszép közeli fotója, Köszönjük!
Fénykép
Hósárkány Tihanyban
Fénykép
Lipovszky-Drescher Máriának és gyermekeinek remekműve, aki egyébként mesék illusztrálásával is foglalkozik. Köszönjük a fotót!
Szany és veszteglő kamionok Répcelakon
Fénykép Fénykép
Ádám és Dalton képei, köszönjük!
Le kellett zárni a bécsi repteret
Délután több repülőgép is Ferihegyen szállt le kitérő állomásra, az utasokat egyes légi társaságok busszal viszik át Pozsonyba és Bécsbe - írja az [origo].
Mégsem lesz tanítási szünet
A kormányhivatal módosította a korábbi tájékoztatást: nem lesz holnap Veszprémben iskolaszünet, a távollétét csak azoknak igazolják, akiknek az iskolába jutás "nem lenne biztonságos" - írja az Index.
Havazás eredménye Zalaegerszegen
Baladincz Bendegúz képei, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Talajon és tetőn
Eufrozina és Cumulustorm képei Gántról és Mórról, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Kamion csúszott az árokba Répcelaknál
Fénykép
Szalai Zoltán fotója, köszönjük!
Erős széllökések a Dunántúlon
A Dunántúl nyugati felén kezd feltámadni a szél, egyre többfelé mérünk erős északi lökéseket. Bobán 52 km/h-s, míg Keszthelyen 51 km/h-s lökéseket mértünk az elmúlt órában.
Helyzetkép Veszprémből
Fénykép Fénykép
Napolaj fotói, köszönjük!
Újabb havazás jön délről
Pénteken dél felől egyre többfelé várható havazás, délkeleten eleinte havas eső, a hőmérsékleti értékek jelentősen visszaesnek, több helyen napközben is fagyni fog. Szeles idő várható, így hófúvásokra is fel kell készülni.
Szlovák szomszédainknál is havazik
Farkas Miklós felvétele Érsekújvárról, köszönjük!
Dör, Szombathely
Chapó és Hylaarborea fotói, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Csoda, hogy nem szakadnak le a vezetékek Veszprémben
Fénykép Fénykép
eNef észlelőnk újabb fotói, köszönjük!
Járhatatlan, lezárt mellékutak
Vas megyében több mellékutat is lezártak a hófúvások miatt, köztük a 8427-es, a 7381-es, a 8454-es, a 8455-ös, 8406-os és a 8446-os jelű utak egyes szakaszait - írja az Útinform.
Nem véletlen lesz szünet Veszprémben
Fénykép Fénykép
eNeF képei Veszprémből, köszönjük!
Életképek Komárom utcáiról
Fénykép Fénykép
Szemán Viktor csodálatos képei Komáromból, köszönjük!
Győrben is a hó az úr
Hg1dbt fotója, köszönjük!
Fénykép Fénykép
A hó leple alatt Lovászi és Réde
Fénykép Fénykép
Dodika és CRWTECH fotói, köszönjük!
Mesés hóesés Válról
Juhász Márton facebook profilunkra feltöltött videója Válról, köszönjük!
Veszprém elesett (frissítve: mégsem lesz tanítási szünet)
Holnap éjfélig ingyenes a buszozás és a parkolás is Veszprémben - írja a Veszprémi Napilap.. A megyeszékhelyen péntekre iskolai szünetet rendeltek el. Holnap azoknak a diákoknak igazolják a távollétét, akik nem tudnak biztonságosan az iskoláig eljutni.
Kis ország - nagy különbségek
"Megnéztem a veszprémi videót és számomra hihetetlen, mert ha kinézek az ablakon, akkor borult eget látok, havat még mutatóban sem...

Tegnap reggeltől-estig tavaszias hangulatom volt +4°C, gyenge széllel, egészen estig, akkor sűrű köd képződött. Sokadszorra látszik, hogy milyen kis ország a miénk, de mégis mekkora különbségek lehetnek a különböző pontjai között" - írta nekünk Thunderstruck észlelőnk Füzesabonyból - és milyen igaza van.
Nehézkes a közlekedés vonattal és kocsival is
Fénykép Fénykép
Mihalik Tamás fotója Mosonmagyaróvárról és Pörge Béla felvétele Óbudáról, köszönjük!
Dorogon is rázza Holle anyó a dunyháját
Fénykép Fénykép
Overdose fotói, nagyon köszönjük!
Celldömölk és Szombathely - 30 centi felett
Fénykép Fénykép
Gyimrus005 és Bencejuko111 felvételei, köszönjük!
Több km-es a kocsisor az M1-esen
Az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, a tatabánya-óvárosi lehajtó előtt kamionok fordultak keresztbe az úton, több kilométeres kocsisor alakult ki - olvashatjuk a Hír24 oldalán.
Győr és Pakod a hó leple alatt
Fénykép Fénykép
Bolero és Ernyes Sándor fotói, köszönjük!
Veszprém - Északi körgyűrű
Molnár Gábor délelőtt fél 10-kor készült videója Veszprém közeléből, köszönjük!
Hószünet lesz holnap a Veszprém megyei iskolákban
Pénteken tanítási szünet lesz a megye középiskoláiban a hóhelyzet miatt, határozott a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság - írja az Index.
5 fok van délkeleten
A Kaposvár-Budapest vonaltól nyugatra szinte mindenütt fagypont alattiak a hőmérsékletek, délkeleten azonban ma is enyhébb az idő: 5 fokot mutatnak a hőmérők.
Hópadok
Fénykép Fénykép
Biroim és Fgrgm45 képei, köszönjük!
Villamosok a havazásban
Fénykép Fénykép
Norboy és Langlovag1113 képei, köszönjük!
Helyzetkép Budapestről
Atesz és Trapistam képei, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Földrengés Komáromban
3,4-es földrengés rázta meg 11:50-kor Komáromot, az eseményt több észlelőnk is érzékelte. Részletek cikkünkben.
Kötelező a hólánc
Nyugaton négy útszakaszon is kötelezővé tették a hólánc használatát. A 84-esen Sopronnál, a 861-esen Kópházánál, 14-esen Vámosszabadinál és a 82-esen Veszprémvarsánynál kötelező a hólánc.
Óriási pelyhek Budapesten
Fénykép Fénykép
Szerkesztőségünk és Béka30 képei, köszönjük!
Sopron és Győr behavazódott
Fénykép Fénykép
Köszönjük a fotókat!
Intenzív havazás a fővárosban
Budapesten már szinte mindenütt havazásba ment át a csapadék, Budatétényben hatalmas pelyhekben hullik a hó, a Várnál intenzíven havazik.
Nehézkes a közlekedés Veszprémben és Ajkán
Fénykép Fénykép
A képeket alexandra20 és Csomai Zoltán nevű olvasóinknak köszönjük!
Mosonszolnok, Kisbajcs
Isuka és Tibike02 képei, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Hó, hó, hó
Futó Dávid és Zsuzslinca képei Ajkáról és Oroszlányból, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Bábolna és Szakony is hó alatt
Fénykép Fénykép
A képeket Meszarosf01 és egy nem regisztrált olvasónk küldte, köszönjük!
Külföldön is gondot okoz a hó
Csehországban és Ausztriában is gondot okoz a havazás, fennakadások vannak a közlekedésben. Bécsben több, mint 30 centiméter hó hullott reggelig és továbbra is havazni fog a nyugati szomszédunknál.
Körmendet is belepte a hó

Németh Zsolt újabb felvétele Körmendről, nagyon köszönjük!
Északkeleten napos az idő
A Szeged-Budapest-Letenye vonaltól északnyugatra csapadékos az idő, a Duna-Tisza közén havas eső, másutt viszont hó hullik. Északkeleten ezzel ellentétben hétágra süt a Nap.
A Balaton is kapott egy kis utánpótlást
Fénykép Fénykép
HA3TFE felvétele Balatonföldvárról és nem regisztrált észlelőnk fotója Felsőörsről, köszönjük!
Káosz a 8-as úton
Fénykép Fénykép
Joc69, valamint Zoltán és Edit képei, köszönjük!
Hófehérbe öltözött Pápa
Fénykép Fénykép
Szenya44 és Cukraszpasi26 fotói, köszönjük!
Ellentétek
Hómentes Hajdúszoboszló, hófödte Zirc. Gpzzoli és Torquefrx képei, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Budapesten is esik
A fővárost is elérte a csapadék, a déli kerületekben ugyan még havas eső hullik, a nyugati kerületekben viszont már havazik: a Várban is szállingózik a hó.
Balesetek, késések, elakadások Győr-Moson-Sopron megyében
Baleset miatt lezárták az M1-es országhatár felé vezető szakaszát Mosonmagyaróvárnál - írja a Kisalföld.hu. A 84-es főúton kamionok akadtak el, a térségben a vonatok 15-30 perces késéssel közlekednek.
Ömlik a hó Fejér megyében
Fénykép Fénykép
Hóvirág és Llaci képei, köszönjük!
40 cm-es hó
Hacacare és Winterjeti fotói Jánosházáról és Répcelakról, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Komolyabb hófúvás, hótorlasz is lehet
Egyelőre keleten-északkeleten vannak élénk széllökések, később azonban a Dunántúlon is hófúvásokat okozhat a feltámadó szél. Vas megyében akár komolyabb hótorlaszokat is emelhet a megerősödő légmozgás.
A Balaton északi felén
Fénykép Fénykép
Erabera felvétele Reziből és Simon Éva képe Veszprémből, köszönjük!
Pápa és Székesfehérvár
Fénykép Fénykép
Köszönjük a fotókat!
Kamionstop
A 61-es és a 83-as főút egyes szakaszairól kitiltották a kamionokat. Az M7-es Letenye felé vezető oldalán a 201-202 km-nél sávlezárás van egy baleset miatt -olvashatjuk az Útinform oldalán.
44 centi
A Vas megyei Káldon 44 centit mért észlelőnk.
Szinte látni sem lehet
Vttm és Varga Csaba fotói Veszprémből és Kislángról, köszönjük! Fénykép Fénykép
Van mit eltakarítani
Weatherpeti és Barcaforca képei Bükről és Veszprémből, köszönjük!
Fénykép Fénykép
40 centi körüli a hó a Nyugat-Dunántúlon
Kőszeg, Sárvár, Alsónemesapáti, Páli - 4 hely, ahol a reggeli órákban 38 centis havat mértek észlelőink. A Dunántúl északi és nyugati felén szinte már mindenütt 30 centi feletti a hóréteg.
Sűrű hóesés
Dtei és Barcaforca képei Balatonfűzfőről és Veszprémből, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Panorámakép Zalaegerszegről
Khevin fényképe, köszönjük!
Fénykép
Havas utak
Szecska és Halashd képei Vasvárról és Ajkáról, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Mi várható még?
Ma elsősorban a Dunántúl északi felén várható még komoly havazás, helyenként még újabb 10-20 cm friss hó hullhat. Délnyugat felől azonban napközben átmenetileg megszűnik a csapadék. Holnap várhatóan a keleti és déli megyékben is megtapasztalhatjuk a havas tél örömeit.
Behavazott Dunántúl
Nemestóthy Ádám és Laller01 fotói Zamárdiból és Iregszemcséről, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Hatalmas a hó
Felho1976 és Franz51 képei Sopronból és Zalaegerszegről, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Vastag hó borítja a nyugati megyéket
Nyuszi1977 és S71 friss képei Fonyódról és Kemestaródfáról, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Havazik az egész Dunántúlon
Jelenleg nagyjából a Baja-Paks-Oroszlány vonalnál tart a csapadékmező, az egész Dunántúlon havazik. Sopronból hófúvást jelentettek észlelőink.
Keszthely és Győr éjjel
Fénykép Fénykép
Hori04 és Csocsi képei, köszönjük!
Mi várható?
Csütörtökön reggelig nagyjából a Szeged-Győr vonalig terjedhet a csapadék, mely egyre többfelé válthat át hóba. Napközben az északi-északnyugati harmadban és a Dunántúl nagy részén hó formájában hullhat a csapadék, míg délebbre továbbra is előfordulhat eső, havas eső is. Hidegebb levegő árasztja el térségünket, megélénkül, megerősödik az északi, északkeleti szél, főként a Dunántúlon hófúvások is kialakulhatnak.

Pénteken is többfelé várható havazás, a hőmérsékleti értékek jelentősen visszaesnek, több helyen napközben is fagyni fog, szombat-vasárnap hajnalban pedig a havas, kevésbé felhős tájakon akár -10, -15 fok alá is csökkenhetnek a hőmérsékletek.
Intenzív havazás
A Dunántúl több pontjáról intenzív havazásról kaptunk jelentést. Zalaegerszegen délután óta már 10-12 centi friss hó hullott.
Vas megye képekben
Lali0000 és Milkovics Roland fotói, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Bögöte: 40 centi körül
A Dunántúl nyugati felén már intenzíven havazik, észlelőnk mérése alapján a vas megyei Bögötén már 40 centi feletti a hóréteg.
Helyzetkép
Knaky fotója a vas megyei Nagyrákosról és Franz51 fotója Zalaegerszegről, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Komoly hóhelyzet lehet nyugaton
A legfrissebb előrejelzések szerint Vas és Zala megyében csütörtök éjfélig akár újabb 20-30 centi hó hullhat, így összesen akár több mint fél méteres hótakaró is kialakulhat. A helyzetet nehezíti a megélénkülő szél, melyben hófúvásra is számíthatunk.
Újabb havazás érkezik
Délnyugat felől újabb csapadékzóna érkezett, melyből nyugaton már havazik, Baranyában néhol havas eső, ónos eső hullott. A havazás lassan terjeszkedik északkelet felé. Reggelre a Szeged-Komárom vonalig terjedhet a csapadék, a nyugati határon komoly hóhelyzet várható.

Archívum: