Hirdetés
illusztráció illusztráció
Archívum

Jégpáncél jöhet az utakra

2014. február 2.
Itthon vége a kemény időnek
Délben visszavonta az OMSZ a másodfokú riasztást. Ónos esőt már csak elvétve figyelnek meg észlelőink.

Az elmúlt másfél napban összesen 1174 észlelőnk 1966 alkalommal jelentett ónos esőt. Köszönjük a rengeteg információt és képet! Közvetítésünk véget ér, búcsúzóul pár gyönyörű kép a jeges természetről.Brazilguta és Netcica fotói, köszönjük!
Lassan vége a másodfokú riasztásnak is
Már csak a Győr-Komárom-Sümeg háromszögben másodfokú a riasztás. Lassan elhagyja a csapadék az országot nyugat felé.
Folytatódik a hóhelyzet a Vajdaságban
Szerbiába már beengedik a menetrend szerinti buszokat, ugyanakkor az autókat és a teherautókat továbbra is feltartóztatják a határon - írja az MTI.
Jégteleníteni kell a webkamerákat is
Buzás Csaba (Csibu83) észlelőnk fotója:

A kamera élőképe itt látható.
Késések a vasúton
Baja és Bácsalmás között hófúvás miatt nem járnak a vonatok. Budapest és Szolnok között felsővezetékszakadás miatt 20-30 percet, Budapest és Kelebia között 20 percet késnek a vonatok - írja a MÁVInform.
hirdetés
Olvad
A Dunától keletre olvadásnak indult a vastag jégpáncél, ezen területeken jelentősen javulni fognak estig a közlekedési feltételek.
A postásoknak is nehéz dolguk lesz

Újabb képek Xzsolesztől, Zala megyéből, köszönjük!
Válogatás a reggeli jégvilágból

Xzsolesz képei Zalaújlakról, köszönjük!
Ma is erős lesz a szél
A Szeged-Komárom vonalon még ma is erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet. Széltérképünk itt.
Plusz bevonatot kaptak a tetők is

Petroya és Isi észlelőnk képei, köszönjük!
Ez nem egy gleccser-vájat az Anktartiszon
...hanem egy szélvédő, közel fél cm vastag, részben már feltört jégréteggel borítva. P. János felvétele, köszönjük!
Tartós jegesedés nyugaton
A Duna vonalától nyugatra szinte mindenütt ónos eső, fagyott eső hullik, az utak, járdák erősen jegesednek. Közlekedjünk nagyon óvatosan!
A Balaton partja sem a nyarat idézi

Turker fotója a magyar tengerről, köszönjük!
Ez itt egy ablaktörlő
Igen, a viaszmúzeumba illene, pedig ezzel nem is olyan rég még esőcseppeket törölgethettünk a szélvédőn. Ki nem várja még a tavaszt? (H. Zoltán felvétele, köszönjük!)
Íme, a járhatatlan utak listája
Az Útinform legfrissebb jelentése szerint nincs elzárt település az országban. A járhatatlan utak listája a következő:

Bács-Kiskun megye
• 53 - Tompa elkerülő szakasz
• 5501 - 53-as főút - Csikéria - 12+729 - 20+000
• 5504 - Mátételke - Bácsbokod - 2+000 - 11+000

Pest megye
• 1116 - Pilisszentlászló - Visegrád - 10+000 - 19+000

Veszprém megye
• 71123 - Szigligeti bekötőút - 0+000 - 2+000
hirdetés
Csípős a hideg
Kiniczki Péter és Rack fotói, köszönjük!
Nehezített látási viszonyok

Budapesten ez a látvány várta reggel az autók tulajdonosait . Benzol52 és Kacsa79 észlelőink képei, köszönjük!
Merre lesz ma még ónos eső?
Eleinte még a Duna vonaláig és attól nyugatra várható ónos eső, fagyott eső, eső, majd egyre inkább nyugat felé tolódik a csapadék, legtovább a Nyugat-Dunántúlon fog jegesedni.
Gúta és Rábakecöl sem úszta meg
Igen, kicsit sikamlós a téma - de a felvételek eredetiségéhez nem sok kétség férhet. Brazilgúta és Milán nevű észlelőink friss felvételei - köszönjük!
Közelkép

Brazilgúta észlelőnk fotója, köszönjük!
2 település elérhetetlen Zala megyében
Több alsóbbrendű út járhatatlanná vált Zala megyében, ráadásul gépjárművel egyelőre nem lehet megközelíteni Szécsisziget és Tormafölde településeket. Részletek az Útinform oldalán.
Nem rügyeknek való vidék
Efelől semmi kétség nem lehet Hondaman legfrissebb fotóin, Zala megyéből. Köszönjük!
Költséghatékony gyakorlópálya
...Kezdő, ám vakmerő és nagyravágyó műkorcsolyázóknak. Senki másnak nem ajánlott a Vép térségében, Szélkerek07 észlelőnk által lefotózott járófelület - köszönjük!
Egy kifutópályát lezártak Ferihegyen
Bár a Budapesti Nemzetközi Repülőtér üzemel, a két kifutópálya egyikét (az 1-es terminál előtt futó 13R/31L-t), illetve egy kapcsolódó gurulóutat lezárták a rá hulló fagyott csapadék miatt. Hogy ez fog-e késéseket okozni az érkező, vagy induló járatok esetében, még nem bizonyos.
Vas és Zala megye erre ébredt
Onejg és Bendi9605 friss felvételei Szombathelyről és Zalaegerszeg térségéből, köszönjük!
Megcsúszott jármű kiszabadításán dolgoznak Dobogókőnél
- Tudtuk meg a Katasztrófavédelemtől. Továbbra is 2.-, ill. 3.-fokozatú riasztás van érvényben az ónos eső miatt, amely a nem sózott, vagy síkosság-mentesített területeken azonnal ráfagy mindenre.

Járdák, autók, jelzőtáblák és jelzőlámpák küzdenek a vastag jégpáncéllal, jégcsapokkal a Dunántúlon mindenütt. Ne vegyük félvállról a figyelmeztetéseket!
Zala megyében a jég az úr
Honadaman kora reggeli fotói a vastag jégpáncélról, köszönjük!
Erősödő szél délen
Hajnalban Szegeden és környékén - közel a szerbiai hóhelyzet miatt lezárt határátkelőkhöz - majd később a Duna vonalában, sőt, a Balaton térségében is jelentősen megélénkült a délkeleti szél.

Hogy ez hazánkban is okozhat-e komolyabb problémát (esetleg hófúvást a Vajdaság és a Dél-Alföldi területek találkozásánál), még nem tudni, jelenleg a fél országot elborító jégpáncél sokkal nagyobb gondot jelent.
Keresztbe fordult sószóró állja el az utat
A hősiesen küzdő munkagépek egyike keresztbe fordult a Veszprém-, Vas és Győr-Sopron-Moson megyék találkozásánál található Vinár közelében - adta hírül a Katasztrófavédelem.
Hajnali helyzetkép
Az éjszaka folyamán a csapadékhullás döntően a nyugati határszélen felkvő megyéinkre - elsősorban Vas és Zala, ill. Győr-Moson-Sopron és Baranya megye egyes részire koncentrálódott, a Balaton-Budapest közötti sávban valamelyest javult a helyet. Itt már "csak" narancssárga, azaz másodfokú riasztás van érvényben - ami még mindig jelentős veszélyt takar!

Olvasóink vegyes tapasztalatokról számoltak be üzenőfalunkon. Úgy tűnik, az autópályák és például Somogy megye főútjai (Kaposvárig legalábbis) meglepően tiszták és többnyire csúszásmentesek (hála a Közterület-fenntartók áldozatos munkájának).

Ugyanakkor például Szombathelyen, Sárváron, valamint a Szlovéniához közeli útszakaszokon továbbra is kritikus a helyzet; itt szinte egész éjjel intenzíven esett, ilyen körülmények között kis túlzással a világ összes sószórója sem lenne elég.

Pedig ezúttal volt belőlük bőven - egy Sopronból Budapestre tartó nézőnk "még életében nem találkozott" ennyi munkagéppel az úton.

Köszönjük mindenkinek a beszámolókat, a rendőröknek, mentősöknek, tűzoltóknak és a Katasztrófavédelemnek és egyéb szerveknek az áldozatos munkát. Egyben várjuk a további fotókat, helyzetjelentéseket, hogy megoszthassuk őket nézőinkkel!
Tapolcán jég borít mindent
"Először mégcsak "mókásnak" tűnt hazafelé csúszkálni,de amikor az ember 2szer fenékre esik, akkor már nem tűnik annyira murisnak a helyzet" - Írta Lukács Klaudia nekünk Facebook üzenőfalunkra a nem sokkal háromnegyed 5 előtt készült fotók kíséretében. Köszönjük!
Jeges eső Bakonyoszlopon
Kiss Milán még éjfél előtt készült felvételei, köszönjük!
Vác felett a dombokon

A jégtükör
Még mindig tombol a délkeleti szél
A délkeleti szél még most sem hagyott alább, továbbra is erős lökések kísérik. Mátraszentimrén délután 79 km/órás lökést is mértünk.
Kamion csúszott az árokba
Szerencsétlenül járt egy kamionos az 55-ösön Tataházánál. Mindkét irányba lezárták a forgalmat - írja az Útinform.
Pest megyét is elérte a kamionstop
Egyre hosszabb a lista: Zala, Somogy, Veszprém, Tolna és Fejér után már Pest megyében is leállítják a teherforgalmat.
Meghámoztuk az örökzöldeket
Szerkesztőségünknek is sikerült. A bravúr-óvatos mozdulatokkal a fagyott bevonat úgy válik el a levelektől, mint egy matrica. Ám a jégszobor sajnos nem hosszú életű - legalábbis szobahőmérsékleten. Csak óvatosan a gyűjtögetéssel, az utak továbbra is rendkívül csúszósak!
Piros riasztás az egész Dunántúlra!
Ilyen sincs gyakran: a fél országban a legmagasabb a fokú a meteorológiai riasztás.
2014. február 1.
Jelenkori fosszília
Becsei György észlelőnknek a képen látható, majdnem áttetsző, mégis jól kivehető "jég-lenyomatot" sikerült leválasztania egy falevél felszínéről. Valóban nagyon érdekes, köszönjük!
Zalában romlik a helyzet
Főként Lenti térségében gyors a jegesedés, hiába sóznak - írja a Katasztrófavédelem.
Korcsolyapálya Pécsett
Heijan nevű észlelőnk frissen érkezett fotója a baranyai megyeszékhely tereit borító jégpáncélról. Köszönjük!
Csendélet délnyugaton

Kiss Csaba és Heijan fotói Pécsről, köszönjük!
Egy gép mégis késik Ferihegyen
Késve indul a Ryanair bristoli járata. A menetrend szerint 22:00-kor induló gép a légitársaság szerint a "kedvezőtlen időjárás miatt" csak most gurul a futópályához.
Hó és jég - veszélyes párosítás
Ha a két réteg az úton egymásra rakódik, akkor nagyon nehéz lehet megítéli, mennyire fog csúszni az adott szakasz. Akár tükörjég is lehet a fehérrel borított részeken!
Pintér István és Szisziildi felvételei Keszthelyről és a Zala és Vas megye határán fekvő Táplánszentkereszt mellől, köszönjük!
Tűzijáték az ónos esőben
Szokatlan időzítéssel, -2 fokban, a piros riasztásban és szakadó ónos esőben tartottak tűzijátékot a Budai Várban, pár perccel 10 óra előtt - jelezte munkatársunk.

A hangokat több mint 10 km-es körzetben hallották, ugyanakkor az alacsonyra fellőtt fényjáték miatt kevesen látták - emiatt találgatás is indult a hangok eredetéről.

Tavaly egy furcsa, az egész főváros feletti eget fénybe borító villanás-sorozatot az Időkép nézői vettek észre először, melyről videó is készült, és amelyet - állítólag - egy előre tervezett elektromos kisülési vizsgálat okozott, hasonlóan télies időjárási körülmények között.
Ferihegyen nincs fennakadás
Piros riasztás ide vagy oda, a közel 60-70 tonnás repülők gond nélkül landolnak. Pár perce ért földet az Aeroflot moszkvai járata, a WizzAir lárnakai gépe is megkapta az engedélyt a leszállásra. Az említetteken felül menetrend szerint ma még 8 repülőt várnak. Mindkét kifutópálya nedves, de nem jeges - írja a reptéri távirat.
Zuhog az ónos eső a fél országban
Ma eddig országszerte 828 észlelőnk összesen 1190 alkalommal jelentett ónos esőt. Köszönjük minden észlelőnknek, automatát és webkamerát üzemeltető felhasználónknak, ill. fotókat beküldő olvasóinknak a friss információkat!
Jégzuhatag
Szintén Hondaman látványos felvétele egy, az ónos és fagyott eső keveredésétől gigantikussá nőtt jégcsapról, köszönjük!
Homályos kilátások Keszthelyen
Pintér István fotója, köszönjük!
Kamionstop Veszprém megyében is
Zala, Somogy, Fejér és Tolna megye után már az ötödik megye, ahol leállítja a Katasztrófavédelem a teherautókat.
Hideglelés


Hondaman és Kovács Béla fotói, köszönjük!
Fejér megyében is kamionstop
Visszavonásig, Zala, Somogy és Tolna megyével együtt már 4 megyében nem közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek - rendelte el a Katasztrófavédelem.
Újabb piros riasztás
Pest, Komárom-Esztergom és Fejér megye újabb területeire adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb riasztási fokozatot.
Ebben a sorrendben takarítanak
116 géppel dolgozik az FKF Budapesten, a főutak járhatók, a mellékutak ellenben sok helyen jegesek. Az FKF Zrt. tájékoztatása szerint takarítás sorrendje az alábbi:

- hidak
- felüljárók
- Ferihegyre vezető út
- M1, M3, M5 és M7-es bevezetők
- 2-es, 6-os, 10-es és 11-es főutak bevezetői
- hegyi autóbuszvonalak
- autóbuszvonalak
- kórházakhoz és rendelőkhöz vezető utak
- lakossági ellátást biztosító bázisokhoz vezető utak
- a maradék 2100 kilométer mellékút

(MTI)
Jégtől járhatatlan utak délen
A rendkívüli időjárási körülmények miatt járhatatlan több út is Bács-Kiskun megyében:
- az 5501-es út Csikéria-Bácsalmás között
- az 5504-es út Bácsbokod-Mátételke között
- az 55101-es jelzésű Mátételke bekötő út
- az 5507-es út Bácsszőlősnél nehezen járható
Forrás: Katasztrófavédelem
Kamionstop Somogy, Zala és Tolna megyékben
20 óra 30 perctől van érvényben a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművekre. (MTI)
Nem jöhetnek be a kamionok Ausztriából
Megtiltotta a 7,5 tonnánál nehezebb gépjárművek belépését Ausztria felől a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság. (MTI)
Még keletebbre tolódott a csapadék
Már a Szokolya-Kecskemét-Jánoshalma vonalon jár a csapadéksáv, ettől nyugatra mindenütt ónos eső, néhol fagyott eső esik. Nagy mennyiségű csapadékra van kilátás.
Ezt nehéz lesz levakarni
Észlelőink arról számoltak be, hogy maximumra kapcsolt, közvetlenül az ablakra irányított fűtéssel sem akar leolvadni a jég a szélvédőről, hosszú idő után sem. Farkas Béla és Pileus nevű észlelőnk felvételei, köszönjük!
A teljes flotta bevetésen
A Közterület-fenntartó sószóró- és síkosságmentesítő munkagépei minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy a legfontosabb útvonalak biztonságosak maradjanak. Stábunk az M1-M7 bevezető szakaszánál rövid idő alatt 3 konvojt látott elhaladni a belváros felé, több sárga villogóval felszerelt hókotró pedig stratégiai pontokon várakozik ezekben a percekben is. Köszönjük munkájukat!
Piros riasztás Budapesten is
A Duna észak-déli vonalában - beleértve a fővárost is, valamint a Nyugat-Dunántúlon piros riasztást adott ki az ónos eső miatt az OMSZ.

Zalaegerszeg és Budapest - hasonló a helyzet

Baladincz Bendegúz és Pileus észlelőnk fotói, köszönjük!
Kamionstop Vas megyében
Korlátozták a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépjárművek forgalmát Vas megyében az ónos eső okozta rendkívüli időjárási viszonyok miatt - tájékoztat a Katasztrófavédelem.
Jégpáncélos járdák

Köszönjük Nikos76 és Stifi fotóit!
60-nal lehet csak menni M7-esen
Az M7-es autópálya teljes somogyi szakaszán (Balatonaliga és Sávoly között) 60 kilométeres sebességkorlátozás lépett életbe 19 órától a kialakulóban lévő jegesedés miatt - tájékoztat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
Strandolásra csábít az idő Badacsonyban
Bogyoka100 friss felvétele, köszönjük!
A Duna vonalát is elérte a csapadék
A fővárosból és a Duna vonalából is egyre több ónos esőt jelentenek észlelőink, egyelőre a Duna-Tisza közének felénél jár a csapadéktömb.
Szinte az egész országban fagy
Majdnem hazánk teljes területén fagy, a leghidegebb pontja Hőtérképünknek Nagy Hideg-hegy - itt -6,3 fok van.
Merre jegesek, havasak az utak?
Az alsóbbrendű utak is sónedvesek a Dunántúlon. Csorna, Pápa, Ajka és Körmend környezetében jeges, Kiskunhalasnál és Bajánál havas a mellékutak burkolata - adta hírül az Útinform.
Balatongyörök már délután így nézett ki
...és ez a ma éjjeli ónos eső után csak még extrémebbé fog válni. Az ok természetesen a délkeleti szél által a Balatonon keltett, kicsapó hullámok fagyott csapadékkal történő keveredése, melyek fokozzák a jégréteg vastagságát, az amúgy is tekintélyes jégcsapok hosszát. Teosimon látványos felvétele, köszönjük!
Kiadták a piros riasztást
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb, harmadfokú riasztást rendelte el az érkező ónos eső miatt az Alpokalján és a Duna déli szakasza környékén. Ne üljünk autóba!
Közlekedési tanácsok - megszívlelendő!
Hogyan közlekedjünk ónos esőben? Néhány fontos javaslat.

1) Gépjárművel leginkább sehogy. Könnyen elbízhatja magát az, aki egyébként jól vezet, gyakorlott, és nem okoz neki gondot például egy-egy nagyobb havazás sem.

Sajnos azonban a legjobb minőségű téli gumi, mérsékelt sebesség és nagy tapasztalat sem érnek az égvilágon semmit, ha ráfutunk egy-egy tükörjéggel borított szakaszra. ABS ide vagy oda, fékhatás gyakorlatilag nullára csökken, a kormány teljesen hatástalan, és a súrlódás hiánya miatt az autó megállíthatatlanul csúszik tovább az első komolyabb akadály felé. Ez szerencsés esetben egy árok, rosszabb esetben egy fa, a szembejövő forgalomról már nem is beszélve. Akármilyen lassan haladunk - 30-40 km/órára lelassítva - e megcsúszás után szinte esélytelen megfogni a járművet!

Ha balesetet látunk, úgy húzódjunk le, hogy vegyük figyelembe - a mögöttünk jövők egyenesen belénk csúszhatnak, ha nem látnak minket meg időben. Semmiképpen ne álljunk meg kanyar után, vagy annak külső, kisodródó ívén!

2) Mivel a csapadékmező igen kiterjedt, hiába dolgozik gőzerővel az összes munkagép, sajnos nem számíthatunk rá, hogy a Közterület-fenntartó képes lesz minden alsóbbrendű utat is azonnal megtisztítani. Ráadásul a használt síkosság-mentesítő keverék (amely már régóta nem csak sóból áll), csak -5, -7 °C-ig hatásos, a jégréteg vastagságától is függően. Ha esetleg egy-egy völgyben, vagy fagyzugos szakaszon ez alá esik hajnalban a hőmérséklet, akkor ott még a kezelt felületek is korcsolyapályává változhatnak!

3) Ha muszáj elindulnunk, akkor talán a legbiztonságosabb, ha vasúttal megyünk. Itt persze a jég által terhelt, és a szél által nyírt, lengő felsővezetékek esetleges leszakadása okozhat problémát - de még mindig sokkal nagyobb biztonságban vagyunk, mint közúton.

3) Elakadás esetére legyen nálunk termoszban forró tea, kávé, takaró, és persze kellő mennyiségű üzemanyag, hogy fűteni tudjunk.

4) Bár a jég kevésbé látványos, mint a méteres hótorlaszok, valójában sokkal, sokkal (!) veszélyesebb annál. Ezt semmiképpen ne feledjük!
Szép kilátások
Ennyit látni a kinti környezetből az autók szélvédőjére fagyott vastag jégpáncél mögül. Lawrence fotója Zalaegerszegről, köszönjük!
Már 11 megyére van piros figyelmeztetés
Módosította figyelmeztető előrejelzését az OMSZ, már 11 megye pompázik pirosban. Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala, Somogy, Fejér, Komárom-Esztergom, Pest, Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megye is megkapta a legerősebb fokozatot a várható, tartós ónos eső miatt.
Kérem, így néz ki egy fagyott esőcsepp

CoXxX fotója, köszönjük!
Körmend és Ajka környékén jegesek az utak
A főutak a Dunántúlon sónedvesek, Kiskunhalas és Baja környezetében havas a burkolat, Körmend és Ajka környékén jegesek a mellékutak - írja az Útinform.
A Dunántúlon jobb nem útnak indulni...
A Kiskunhalas-Győr vonaltól délnyugatra már mindenütt esik, ónos eső és fagyott eső szerepel a jelentések között. Tartós csapadék várható, ha nem muszáj, ne induljunk útnak!
Ónos eső, fagyott eső - melyik mi is pontosan?
Az ónos eső olyan túlhűlt vízcseppekből álló csapadék, amely a talajra, tereptárgyakra érkezve azonnal megfagy és jégbevonatot képez.

Ezzel szemben fagyott eső olyan szituációkban tud kialakulni, amikor a talaj közelében fagy, ám a magasabb légrétegekbe jóval melegebb levegő áramlik. Ilyenkor a csapadék útja során először megolvad, de a talaj elérése előtt újra megfagy.
Szabadkáig szabad az út a szerbeknek
A szerbiai határrendőrség tájékoztatása szerint személyautóval ismét beléphetnek az országba azok a szerbiai állampolgárok, akik legfeljebb Szabadkáig szeretnének eljutni - tájékoztat a Délmagyar.
Beszámoló a délvidéki helyzetről
Könyves Norbert a következő sorokat és fotókat osztotta meg Facebook-oldalunkon. "Mellékelnék két képet a délvidéki helyzetképről! Az egyik Zenta és Felsőhegy közötti útszakasz, épp, hogy csak járható. A másik Zenta-Topolya közötti útszakasz - ez járhatatlan. A szerbiai határátkelőhelyek zárva vannak, a kormány megtiltotta a beléptetést az országba a súlyos állapotra való tekintettel."

Köszönjük a beszámolót!
Észak felé tolódik a csapadék
A csapadéktömb mozgása figyelemmel követhető radarképünkön, jelenleg fokozatosan tolódik észak felé.
Fagyott eső esett Kisigmándon

Buzás Csaba közeli fotói, nagyon köszönjük!
Ez még mindig a Kossava
Már több napja fúj a Kossava, amely a hideg mellett több helyen eredményez viharos széllökéseket is. De hogy mi is ez a szél, bővebben itt olvashatunk róla.
Piros figyelmeztetés 3 megyében
Somogy, Vas és Zala megyében is piros figyelmeztetés van kiadva a várható, tartós ónos eső miatt.
Hamarosan nem csak a fák lesznek jégbe zárva

Takács Ákos fotói, nagyon köszönjük!
Indul az ónos esős este
Érkezik a csapadék, a Dunántúl déli és középső felén már most ónos eső hullik. Rendkívül csúszós utakra készülhetünk, ha tehetjük, inkább ne is induljunk el otthonról ezeken a területeken.
Jégvarázs a Badacsonynál

A tartós, délkeleti szél megtette a hatását a Balatonnál is: Badacsony térségében így fest az északi part. Varga Norbi fotója, köszönjük!
Tilos a behajtás Szerbiába!
Az országban kialakult hóhelyzet miatt ma délután 14 óra 15 perctől nem csak a kamionok, hanem a személyautók sem léphetik át a szerb határt.

Röszkénél feltorlódott a kamionsor, a megyei parkolók is megteltek - írja a Délmagyar.

Archívum: