Hirdetés
Citromsárga figyelmeztetés zivatarra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek

30 napos előrejelzés

Előrejelzésünk 15 napon túl az ECMWF 46 napos valószínűségi előrejelzése alapján készül.
Hirdetés

Hétvégéig marad a meleg idő

Szerdára virradóan ismét a dunántúli és középső tájakon számíthatunk záporokra, zivatarokra. Napközben napos-gomolyfelhős időre készülhetünk, a közeledő hidegfront hatására elszórtan záporok, zivatarok, néhol heves zivatarok alakulhatnak ki. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a délnyugati szél, zivatarok környezetében viharos széllökések lehetnek. Délután 27 és 35 fok közé emelkedik csúcshőmérséklet. Délen, délkeleten lesz a legmelegebb.

Csütörtökre megérkezik a hidegfront, de már kevés csapadékkal. Napközben a felhőátvonulások mellett többnyire napos idő várható, záporok néhol délen, délnyugaton alakulhatnak ki. Az északnyugati szelet az ország északi, északkeleti megyéiben kísérhetik erős, néhol viharos lökések. A legmagasabb hőmérséklet 24-29 fok között valószínű.

Pénteken többfelé élénk, az északi tájakon erős lehet az északnyugati szél. A változóan felhős időben legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. Délután 25-30 fok közé emelkedhet a hőmérséklet. Hétvégére újabb hidegfront érkezhet több fokos lehűléssel.

Kiadta: Herrmann Dóra (ma 11:22)