Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Velence
Több napsütés hideg reggelekkel

Több napsütés hideg reggelekkel

Vasárnap napos, csapadékmentes időre van kilátás. Hajnalban többfelé fagyhat, és párássá, ködössé válhat a levegő. A leghidegebb északi völgyekben -5 fokos fagy sem kizárt. A szél többnyire mérsékelt marad, de északkeleten délután élénk széllökések előfordulhatnak. Napközben 11 és 15 fok közé melegedhet a levegő.

Hétfőn derült, napos, száraz időben lesz részünk. A Dunántúl északi felén és helyenként délen élénk, időnként erős lehet a délkeleti szél. Reggel főként keleten és az Alpokalján találkozhatunk párás, ködös körzetekkel. Hajnalban -5, +5 napközben 10-16 fok várható.

Kedden nyugat felől megnövekszik a felhőzet, eső, zápor a Dunántúlon alakulhat ki. A középső országrészben élénk lehet a délkeleti szél. Újabb hideg reggelben lesz részünk, délután pedig 9-15 fokot mérhetünk.

Szerdán kezdetben több, délután már kevesebb felhő lehet az égen. A csapadék elvonul, kevés eső még reggel eshet délnyugaton. Hajnalban foltokban pára, köd képződhet. Délután 10-16 fokra van kilátás. Csütörtökön napos idő várható, hideg, többfelé ködös reggellel, 10-16 fokos maximumokkal.
Kiadta: Szabó Bea (tegnap 17:37)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Őszi öltözet
Őszi öltözet
Hirdetés
27 Sz
14
3
28 Cs
14
0
jeles nap
30 Sz
15
4
10 Sz
12
5
11 Cs
13
6
jeles nap
13 Sz
11
5
Hirdetés

Pollenjelentés

Gombák

A parlagfű virágporának mennyisége fokozatosan csökken, de az elmúlt napok melegebb időjárásának köszönhetően helyenként újra elérheti a tüneteket okozó közepes szintet.

Más allergén növények pollenszintje jellemzően alacsony marad.

A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé nagyon magas szintet ér el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Vasárnap nem lesz front térségünkben, de a hideg reggel miatt ízületi panaszok sokaknál előfordulhatnak. A naposabb idő javíthatja hangulatunkat, közérzetünket, ám nagy lesz a napi hőingás, és nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap számottevő csapadék sehol sem várható, így száraz utakra számíthatnak a közlekedők. A reggeli pára és köd miatt az Alpokalján és az Északi-középhegységben néhol előfordulhatnak nyirkos, csúszós útszakaszok, a ködös tájakon átmenetileg korlátozott látási viszonyokra kell készülni.

A szél többnyire mindenütt mérsékelt marad, erős oldalszéltől nem kell tartanunk az utakon.

A napos tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Vasárnap már alig lesz felhő az égen, csapadék nem várható. A szél gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban 4-7, délután 12-13 fok körül alakul a hőmérséklet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
11°C
Adria
Adriai előrejelzés

Vasárnap és hétfőn napos, száraz időre van kilátás az Adria térségében. Napközben időnként élénk, erős lehet a szél. Délutánonként 16 és 22 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Részletes előrejelzés
felhős
15°C
felhős
21°C
felhős
20°C
Horvátország térkép