illusztráció illusztráció

Délután kezdődik a hóvihar, piros figyelmeztetést adtak ki

Főként keleten, az M3-as és 4-es utakon okozhat problémát a tomboló szélben szakadó hó, délebbre ónos eső jöhet.

A legfrissebb előrejelzések alapján továbbra is

megismétlődni látszik a 2013. március 15-i nagy hóvihar.

Piros figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Heves, Bosod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyére:

illusztráció

Reggelre a déli országrészt már elérte annak a mediterrán ciklonnak a csapadékrendszere, mely a délelőtt folyamán először országszerte esőt, majd a Kárpátok túloldaláról "lerántott" hideg levegővel keveredve havazást, hófúvást és ónos esőt is hozhat.

Az Északi-középhegységben és helyenként az Alpokalján az sem kizárt, hogy 20 centinél több hó esik, az erős szél pedig hordani fogja a havat. Délebbre egyre vegyesebb lesz a halmazállapot, lesz, ahol ónos eső teszi jégpáncéllá az utakat.

illusztráció

A várható veszélyes időjárási események (intenzív havazás, hófúvás, hótorlaszok, ónos eső) helye, szél iránya

A legintenzívebb hófúvásra az Északi-középhegységben és a Zempléni-hegységben, így az M3-as autópályán, ill. délebbre a 4-es út keletebbi szakaszain készülhetünk.

Az enyhe, nedves és a hideg légtömegek keveredése közben túlhűlt vízcseppek miatt ónos esőre is készülhetünk, elsősorban a Dél-Alföldön: Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyékben másodfokú a figyelmeztetés.

illusztráció

Szombat késő estig várható hómennyiség

A barátságtalan időben - ha tehetjük, - ne induljunk útnak autóval. Amennyiben halaszthatatlan teendőnk van, úgy mindenképpen teli tankkal, élelemmel, hólánccal és mobillal felszerelkezve vágjunk neki az útnak.

Az eseményeket élőben közvetítjük majd.

Címlapi kép: Barnus82, köszönjük!

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés