Fokozatosan köszönt be az ősz

| 2016. szeptember 16. 12:35 | Frissítve:
Szombaton egy hidegfronttal kezdődött az ősz érkezése, de csak a jövő héten fordul igazán ősziesre az idő.

Szombaton záporokkal, több helyen intenzív villámlással és felhőszakadással kísért zivatarokkal elérte térségünket az a hidegfront, mely véget vet a szeptemberi nyárnak. A front előtt ugyanakkor keleten még mindig mérhettünk 30-31 fokot a hétvége első napján.

Nyugodtabb vasárnap

Vasárnap változóan napos-felhős időre van kilátás, egy-egy futó zápor, esetleg gyenge zivatar elszórtan nyugaton, délnyugaton, valamint északkeleten alakulhat ki. A szél csak időnként élénkülhet meg. A hajnali 11-15 fokot követően délután 22-28 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Érkezik az igazi ősz

Hétfőn újra országszerte csapadékosra fordul az idő, eső, zápor, zivatar egyaránt előfordulhat hazánk legnagyobb részén. Kedden már csökken a csapadékhajlam, kevesebb helyen lehet eső, zápor, mely az esti órákra fokozatosan megszűnik. Hétfőn északnyugaton és északkeleten lehet kissé szeles az idő, kedden viszont országszerte feltámadhat az északi-északnyugati szél. Hétfőn délen, délnyugaton már 20 fok alatt maradhatnak a maximumok, máshol még 21-25 fok közé melegedhet a levegő, kedden pedig 17-23 fokot mérhetünk. Szerdától szárazabb őszi napok jöhetnek, az ország nagy részén viszont 20 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |