Fokozatosan köszönt be az ősz

| 2016. szeptember 16. 12:35 | Frissítve:
Szombaton egy hidegfronttal kezdődött az ősz érkezése, de csak a jövő héten fordul igazán ősziesre az idő.

Szombaton záporokkal, több helyen intenzív villámlással és felhőszakadással kísért zivatarokkal elérte térségünket az a hidegfront, mely véget vet a szeptemberi nyárnak. A front előtt ugyanakkor keleten még mindig mérhettünk 30-31 fokot a hétvége első napján.

Nyugodtabb vasárnap

Vasárnap változóan napos-felhős időre van kilátás, egy-egy futó zápor, esetleg gyenge zivatar elszórtan nyugaton, délnyugaton, valamint északkeleten alakulhat ki. A szél csak időnként élénkülhet meg. A hajnali 11-15 fokot követően délután 22-28 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Érkezik az igazi ősz

Hétfőn újra országszerte csapadékosra fordul az idő, eső, zápor, zivatar egyaránt előfordulhat hazánk legnagyobb részén. Kedden már csökken a csapadékhajlam, kevesebb helyen lehet eső, zápor, mely az esti órákra fokozatosan megszűnik. Hétfőn északnyugaton és északkeleten lehet kissé szeles az idő, kedden viszont országszerte feltámadhat az északi-északnyugati szél. Hétfőn délen, délnyugaton már 20 fok alatt maradhatnak a maximumok, máshol még 21-25 fok közé melegedhet a levegő, kedden pedig 17-23 fokot mérhetünk. Szerdától szárazabb őszi napok jöhetnek, az ország nagy részén viszont 20 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |