illusztráció illusztráció

Havazott a Bükkben (képekkel)

Péntek délután hózápor volt, ki is fehéredett a táj. Szombaton is észleltek havas esőt. Hideg reggelek jönnek.

A hosszúra nyúlt vénasszonyok nyarát követően beköszöntött az ősz, helyenként pedig a tél is hazánkba. Az Időkép stábja péntek délután a Bükk gyomrában fekvő Szentlélekhez közel, 700 méteres magasságában intenzív hódara-zápornak volt szemtanúja, mely rövid időre ki is fehérítette a tájat. A helyszínen ezzel egyidőben egy időjárás-állomás is telepítésre került, melynek adatai mostantól élőben láthatóak.

A Szentlélektől pár kilométerre fekvő Bükkszentkereszten, 600 méteres magasságban Zajac észlelőnk szombat este 8 óra körül figyelt meg havas esőt az akkor 3 fok alá hűlt levegőben. Ezzel egyidőben a szomszédos Bánkúton a Borsodweb Kft. automatájának mérése szerint -1 fok volt, így ha ott volt csapadék, az hóban esett.

Szemtanúja volt? Várjuk fényképeit!

Ugyanaznap éjjel, a Miskolc-Szentlélek Turistapark területén - Az Időkép Bükk-Fennsíkon telepített radar a végleges helyére került, a viágítási oszlop tetjéről éppen kilát a fák felett (alább). Hamarosan további meglepetésekkel jelentkezünk!

Másnapra virradóan

Szombat reggel hidegrekord dőlt, az október 15-én valaha mért legalacsonyabb hőmérséklet a korábbi -6,3 fokról egy tized fokkal, -6,4 °C-ra dőlt. A korábbi rekord 2007-es volt, mindkettőt a nógrád megyei Zabarban mérte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A napokban várhatóan hétfő reggel lesz a leghidegebb, országos fagyra készülhetünk. Az eseményre tekintettel előrejelzési versenyt is kiírtunk.

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés