Jön az ősz!

| 2011. szeptember 15. 17:41 | Frissítve:
Kellemes meleg időnk lesz hétvégén, majd hétfőn nyugatra megérkezik az ősz első hulláma.

Pénteken, szombaton, sőt még vasárnap kora délután is kellemes nyárvégi időben lehet részünk, érdemes lesz kimozdulni és egy nagyobb sétát, esetleg kirándulást tenni a szabadban: a napsütésben délutánonként 25-26 fok, keleten-délkeleten akár 26-28 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Az időjárásváltozás és az érkező hidegfront előjeleként aztán vasárnap délután már megélénkül, a Dunántúlon megerősödik a délies szél, estétől záporok, zivatarok kialakulására számíthatunk.

Hétfőn várhatóan a kora délutáni órákban aztán viharos északnyugati széllel megérkezik a hidegfront, mely 10-12 fokos lehűlést is hozhat. Az eddigi, már-már nyáriasnak mondható hőmérsékletekhet képest hatalmas lesz a kontraszt, ráadásul napközben egyre többfelé lesz szükség az esernyőre is. A változásokat a frontérzékenyek is nehezen viselhetik: görcsös és reumatikus panaszok, fejfájás egyarán előfordulhat.

Előrejelzési versenyünk következő fordulójában az ősz megérkeztét vesszük górcső alá. A feladat a Balaton partján, Siófokon hétfőn mért legmagasabb hőmérséklet és legnagyobb széllökés megbecslése. Eredményt a hivatalos napi jelentés alapján hirdetünk. Fődíj egy Időkép Esernyő!

Kedden még marad a sok felhő, borongós, szeles idő várható, szerdán hajnalban pedig megjelennek az igazi, őszies hangulatot hozó ködfoltok is; ezek feloszlása után azonban szerdán már újra a napsütésé lesz a főszerep.

Slybacsi észlelőnk fényképe, köszönjük!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

  • Indul a síszezon az Alpok gleccserein Egyre több olasz, osztrák és svájci gleccseren üzemelik be a lifteket és hóágyúkat, havazást is várnak a hónap végére.
  • Fagy és fagy között is van különbség A héten megérkezhetnek az idei ősz első talajmenti fagyjai. Mit takar azonban a talajmenti fagy? Miért nem vehető egy kalap alá a hagyományos értelemben vett faggyal?
  • Lehűlés után melegedés Lesz még 20 fok a lehűlés után, a hét végére, a jövő hét elejére visszajön a melegebb őszi idő.
  • Jelentős lehűlés jön Melegedés, majd jelentős lehűlés jöhet a héten. Akár az első talajmenti fagyok is megérkezhetnek.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak