Hétvégére felfrissülés

Szabó Bea | 2017. június 14. 10:30 | Frissítve:

A pénteken érkezett hidegfrontot erős szél és zivatarok kísérték, a hétvégére pedig jelentős lehűlést okoz.

Pénteken, a délelőtti óráktól felerősödő széllel, néhol viharos széllökésekkel érkezett a hidegfront  záporokkal, zivatarokkal. Az intenzívebb zivatarokat, helyenként felhőszakadás, jégeső is kísérte. A front mentén több fokot visszaesett a hőmérséklet,

a zivatarok környezetében helyenként 10 fokot is lehűlt a levegő,

de a legmelegebb órákban 25-30 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Polinszky Tibor fotója, köszönjük!

Szombaton a front hatására lehűlésre, mindössze 18-24 fokos maximumokra számíthatunk,

viharossá is fokozódhat az északnyugati szél.

Záporok, zivatarok elsősorban az ország keleti felén alakulhatnak ki, de fejlettebb gomolyfelhőkből az északnyugati tájakon is kialakulhatnak futó záporok.

Vasárnap már valamivel melegebb, 23-27 fok valószínű. Igazán napos időre azonban nem készülhetünk a gyakran megnövekvő gomolyfelhők miatt napsütés, melyekből - a legújabb számítások szerint - a keleti és középső tájakon fordulhat elő egy-egy zápor, esetleg zivatar.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: Glion
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni. BejelentkezésRegisztráció
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

 • @keem1

  A meleg és a hőség fogalmát sokan keverik hanyagságból ( a kettőt sokan nem tudják szétválasztani, különbséget tenni a nyári időjárás kapcsán).

  A meleget én se utálom a hőséget igen ami úgy nálam 33-35 fok felett kezdődik... nem fogok akadémiai vitát folytatni a hőségről de én is annyit kérek a hőségimádóktól fogadják el vannak akik gyűlölik a hőséget mert egész egyszerűen nem komfortos nekik...vannak ilyen emberek, pláne akik eü problémákkal is küzdenek...
  Szóval mindkét oldalról kellene a megértés és nem csak pökhendien (máshol találkoztam ilyennel) kijelenteni, hogy remekül érzik magukat a hőségben

  Mint ahogy gondolom a -20 fok is olyan extrém hideg mint a +40 fok hőség, egyik sem jó...


  A "fészbúkos" közhelyt meg hagyjuk...

 • Én erre most küldenék be egy képet, legalábbis azoknak, akik szerint aszály van. Kár, hogy le vannak tiltva nálam a képfeltöltések, pedig lenne meglepetés.

 • Meleggyűlölők... :)
  Aki ismeri a Magyarósi Csabát, az tudja miről beszélek, aki nem ismeri, csak a most készült amerikai roadtrip adásait nézze meg. :)
  Gyakorlatilag szakadó esőbe érkeztek, és kicsit több, mint 2 hét alatt is többször áztak el, mint ahányszor a napot látták.
  És hazaérve mondta ezt: https://youtu.be/tXhthmxZm5I?t=9m49s
  9:49-nél érdekes.
  A Magyarósit sokan szeretik, sokan nem, de kétség nem fér hozzá, hogy amit csinál (videózás), az abszolút rendben van. Amikor a környezettudatosságának ad hangot, mintha magamat hallanám, egyébként meg minden évszakban tudja értékelni azt, ami az adott évszakra jellemző (ugyanúgy szereti a telet, havat, mint a nyarat - feltéve, ha az évszakok nem keverednek/cserélődnek fel).

  És ehhez csak egyet fűznék hozzá: NYÁR van. Tudjátok, ez egy évszak, amikor kicsit azt élvezed, ami az év maradék 9 hónapjában nincs meg.

  Következzen egy Facebookos közhely is.
  "Nyár: Amikor a hajad világosabb lesz, a bőröd sötétebb, a víz melegebb, az italok hidegebbek, a zene hangosabb, az éjszakák hosszabbak az élet pedig jobb lesz."

  Kérlek benneteket, ne kövezzetek meg ezért, ez csak egy vélemény a sok közül, én elfogadom a ti opciótokat is, elfogadom, ha valaki majd a télen fogja az enyémhez hasonló véleményét elmondani. Most csak annyit kérek, fogadjátok el ti is a mi, nyárimádók örömét. :)

 • Ez se véletlen, hogy hétvégére rossz az idő.

 • extrem! Melyik "Pesten"? ;-) Csepelen semmi nem volt, igaz ez sem nem Pest, sem nem Buda! Amúgy itt is több, mint egy hónapja öntözök. Nagy ám ez a porfészek, 525 m2 km...

 • Nem tudom mit panaszkodnak a Pestiek mikor ott mindig buli van mint pl tegnap is(nem is egyszer), ott korábban is volt komolyabb felhőszakadás + a hidegfrontokból északabra több csapadékot kaptok, itt több mint egy hónapja volt egy jégesős felhőszakadás azóta jelentős csapadék nem esett az a 15 mm is sok részletben esett le maximum a föld teteje lett vizes 1-2 napra, ha egybe esne akkor érne valamit.

 • Jah hát igen, a nyárimádók szerint csak a perzselő hőség tekinthető jóidőnek a többi az rossz. Hát erre nem tudok mit mondani. :(
  Megint jött egy zivatar ugyanúgy elment Bp. alatt. Volt egy darab dörgés és két szem eső még az aszfalt se lett vizes. BP sajnos csapadék tekintetében nagyon rossz helyen van. Bezzeg az Afrikából jövő hőség az csak felkúszik mindig idáig hogy ez hogy van franc se érti, ahhoz nem vagyunk túl északon sose.
  Sajnos egy nyarat sem lehet megúszni tartós hőség nélkül, ha szerencsénk van nem tart egy hónapig mint két éve. De félek hogy a július-augusztus tartogat még durva meglepetéseket. De már jövő héten is kánikula, és 26-ától még durvább meleg látszik, előre félek.
  Tegnap én is voltam strandon nem volt hőség de úgy leégtem 30 faktoros naptejjel hogy csuda. Az emberek nem tudom mit akarnak, ha 40 fok lesz már tényleg nem lehet a napra menni,életveszélyes, nem tudom kinek jó az. A növények szétégnek, az emberek, állatok rosszul lesznek, a városban nem lehet levegőt venni, de fő hogy a nyaralóknak " jó idő" legyen. Szánalom.

 • @bkrisz80

  Hát ez a legkiakasztóbb minden nyáron Bp egy csepp esőt vagy éppen hogy pár csepp esőt kap. Amikor 4-5 napja 35 fok van marhára jól jönne komolyabb eső de sosincs...

  Persze a hőségimádók ilyenkor tapsolnak, mert nem rontja el a strandolásukat az eső, persze nekik már a felhős idő nem 40 fok az már rossz idő, az nem baj a 28-30 fok párás felhős időben is (ilyen is volt már az elmúlt években) lehet strandolni legfeljebb nem ég szénné az ember.

  De hát ezt nem fogják fel a nyár nem a perzselő hőségtől (sajnos egyre jellemzőbb) lesz nyár. Ne mind1.

  Ez a hidegfront is arra elég pont elcseszi a hétvégi tervezett balatoni kiruccanást, de jövőhéten megint 31-33 fok maxok lesznek a fővárosban. Én csak azon imádkozom ne legyenek 40 fokot megközelítő csúcsértékek napokon keresztül...az itteni 30 napos előrejelzés (tudjuk nem sokat ér) nem jósol ilyet és talán kihúzzuk júliust is "csak" 32-33 fokkal... aztán jön augusztus, bár amilyen a 2015-ös volt na az se kutya...a balatoni pancsi kb 5 percig hatott utána ugyanolyan melege volt az embernek...

 • Budapest alatt ment el megint a az eső, szokás szerint. Vagy alatta vagy mellette vagy fölötte, vagy előtte szétesik, vagy el se jön idáig. :(
  Volt két csepp eső, porszáraz minden. Nyugat kapott megint meg kelet fog aztán ennyi. De az se sokat.
  A következő hetekben megint aszályos kánikula. :(

 • Jöhet a hidegfront, csak hozzon esőt is, mert csont száraz minden. Szegény nyaralókat egy kicsit sajnálom, hiszen éppen a hétvégére "romlik el az idő". Igaz a hosszútávú előrejelzés mégis csak nekik kedvez, hiszen nyárias idő lesz a folytatás...

 • Azt nem tettem hozzá hogy ott várharó csapadék az említett területeken.

 • Ez a hidegfront sem hoz csapadékot ide nyugat Bács-Kiskunba a modellek alapján, pénteken nyugaton északon/északkeleten szombaton keleten/északkeleten, szóval ahol nincs is szárazság ott továbbra sem lesz(nyuga/északkelet), ahol van ott mégjobban, viszont szelet ami tovább szárít azt biztosan hoz.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás
hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak