illusztráció illusztráció

Nem lesz zavartalan az idei fesztiválszezon kezdete Sopronban

A naposabb, derültebb idő mellett időnként záporok, zivatarok is kialakulhatnak a SopronFest ideje alatt.

Május közepén járunk, így egyre kedvezőbb az idő a szabadtéri programoknak. Ennek rendje és módja szerint meg is kezdődik a szabadtéri fesztiválok szezonja. Május 17-én, 18-án és 19-én Sopronban a SopronFest kerül megrendezésre, melynek programjaiba időnként az időjárás belerondíthat.

Pénteken napközben, valamint az esti órákban is gyakran megnövekszik majd a gomolyfelhőzet Sopron térségében, és időnként záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Késő este, éjszaka viszont várhatóan csökkenni fog a felhőzet mennyisége, és ekkor már csapadék sem valószínű. Napközben erős lesz a délies szél, de az esti óráktól kezdve veszít az erejéből, mérséklődik, legyengül a légmozgás az éjszakai órákra. Délután a legmagasabb hőmérséklet 20-22 fok körül alakulhat, majd az éjszaka második felére 8-10 fok köré csökkenhet a hőmérséklet.

illusztráció
Sopron | Fotó: Horváth Péterpál

Szombaton sok napsütésre van kilátás, és csak gyenge futó zápor fordulhat elő napközben Sopron térségében. A délután második felében és az esti órákban száraz idő valószínű, viszont az éjszaka második felében újabb záporok kialakulhatnak. Általában mérsékelt marad a légmozgás. Szombat délután 22-24 fok körüli csúcsértekeket mérhetünk, majd az éjszaka második felére 12-14 fok köré hűlhet le a levegő.

Vasárnap is számíthatnak többórás napsütésre a fesztiválra látogatók, viszont napközben egy-egy futó zápor, esetleg zivatar átmenetileg megzavarhatja a szórakozni vágyókat. A jelenlegi számítások szerint az esti, éjszakai órákban csapadék nem várható. Általában élénk lesz a nyugati-északnyugati szél, olykor erős széllökések is előfordulhatnak. Vasárnap napközben 22-24 fok körül alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, az éjszaka második felében pedig 12-14 fokot mutathatnak a hőmérők.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink Sopronra és a térségére nyomon követhetők itt.

Borítókép: Illusztráció

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.

Szavazás

Ellátogatsz idén a SopronFestre?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés