Érkezőfélben a lehűlés

| 2015. augusztus 31. 13:38 | Frissítve:
Egy lassan mozgó hidegfront hoz fokozatos lehűlést, napról napra enyhébb lesz a levegő.

A legfrissebb számítások szerint az idei ötödik hőhullámnak egy szerdán érkező, kelet felé lassan araszoló hidegfront vet véget. 

Hidegfront hozza a felfrissülést

Szerdán nyugati, északnyugati tájainkat elérte az a lassan mozgó hidegfront, mely napokig időjárásunk fő meghatározója lesz, megosztottságot okozva ezzel az északnyugati és délkeleti tájak időjárása között.

Északnyugat már felfrissült

Ez a hidegfront csak nagyon lassan araszol majd kelet, délkelet felé, így csütörtökön és pénteken megosztott lesz hőmérsékleti szempontból időjárásunk: amíg nyugaton, északnyugaton főként pénteken már 25 fok alatt marad a hőmérséklet a legmelegebb órákban, addig keleten, délkeleten még 30-31 fok is lehet. Változóan felhős-napos időre, elszórt záporokra, zivatarokra van kilátás, nagyobb területen csütörtök éjjel lehet csapadék. A szél főként a hét utolsó munkanapján lehet többfelé élénk, a Dunántúlon és zivatarok környezetében erős.

Hétvégére átvonul a front

Szombaton sokfelé szükség lesz az esrnyőkre, országszerte számítani kell esőre, záporokra, zivatarokra, többfelé jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A Dunántúlon feltámad az északira-északnyugatira forduló szél, és ott már kifejezetten hűvös, őszies időre van kilátás 20 fok alatti maximumokkal, miközben keleten, délkeleten még 26-28 fokot is mutathatnak a hőmérők.

A front vasárnapra vonul át hazánk fölött, így akkora országszerte jelentősen visszaesik a hőmérséklet, búcsút int a nyárias meleg. Szeles, változóan felhős idővel búcsúzik a hét, elszórtan lehetnek záporok.

A cikkben szereplő képeket köszönjük Baranyai Richárdnak és Rózsa Norbertnak!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |