Érkezőfélben a lehűlés

| 2015. augusztus 31. 13:38 | Frissítve:
Egy lassan mozgó hidegfront hoz fokozatos lehűlést, napról napra enyhébb lesz a levegő.

A legfrissebb számítások szerint az idei ötödik hőhullámnak egy szerdán érkező, kelet felé lassan araszoló hidegfront vet véget. 

Hidegfront hozza a felfrissülést

Szerdán nyugati, északnyugati tájainkat elérte az a lassan mozgó hidegfront, mely napokig időjárásunk fő meghatározója lesz, megosztottságot okozva ezzel az északnyugati és délkeleti tájak időjárása között.

Északnyugat már felfrissült

Ez a hidegfront csak nagyon lassan araszol majd kelet, délkelet felé, így csütörtökön és pénteken megosztott lesz hőmérsékleti szempontból időjárásunk: amíg nyugaton, északnyugaton főként pénteken már 25 fok alatt marad a hőmérséklet a legmelegebb órákban, addig keleten, délkeleten még 30-31 fok is lehet. Változóan felhős-napos időre, elszórt záporokra, zivatarokra van kilátás, nagyobb területen csütörtök éjjel lehet csapadék. A szél főként a hét utolsó munkanapján lehet többfelé élénk, a Dunántúlon és zivatarok környezetében erős.

Hétvégére átvonul a front

Szombaton sokfelé szükség lesz az esrnyőkre, országszerte számítani kell esőre, záporokra, zivatarokra, többfelé jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A Dunántúlon feltámad az északira-északnyugatira forduló szél, és ott már kifejezetten hűvös, őszies időre van kilátás 20 fok alatti maximumokkal, miközben keleten, délkeleten még 26-28 fokot is mutathatnak a hőmérők.

A front vasárnapra vonul át hazánk fölött, így akkora országszerte jelentősen visszaesik a hőmérséklet, búcsút int a nyárias meleg. Szeles, változóan felhős idővel búcsúzik a hét, elszórtan lehetnek záporok.

A cikkben szereplő képeket köszönjük Baranyai Richárdnak és Rózsa Norbertnak!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |