Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek

30 napos előrejelzés

Előrejelzésünk 15 napon túl az ECMWF 46 napos valószínűségi előrejelzése alapján készül.
Hirdetés

Enyhe napok, majd szeles hétvége jön

Csütörtökön rövid napos időszakok lehetnek. Megnövekszik a felhőzet, majd estétől észak felől egy hidegfront hatására vegyes halmazállapotú csapadék érkezik, de nagy mennyiség sehol nem várható. Északkeleten és az Alpokalján reggelre pára, köd képződhet. Hajnalban -7 és 0, délután 2 és 8 fok közötti értékeket mérhetünk. A nyugati, délnyugati szél többfelé élénk, erős lesz.

Pénteken már túlnyomóan napos idő várható. A felhőátvonulásokból helyenként futó zápor, hózápor alakulhat ki. Az északnyugatira forduló szél felerősödik, viharossá fokozódik. Hajnalban -3, +3, napközben 4-9 fok valószínű.

Szombaton kezdetben sok napsütés várható, majd északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és délután már több helyen alakulhat ki eső, havas eső, északon, északkeleten havazás. A szél élénk, erős marad, északnyugatiról fokozatosan délnyugatira vált át. Napközben 3-8 fokra van kilátás. Vasárnap viharossá fokozódik az északnyugati szél. A napos-gomolyfelhős idő mellett záporok, hózáporok alakulhatnak ki helyenként. Délután 5-11 fok ígérkezik.

Kiadta: Varga Sándor (tegnap 20:21)