Hirdetés
Citromsárga figyelmeztetés zivatarra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Kisköre
Időnként zápor, zivatar kialakulhat
Hirdetés

Időnként zápor, zivatar kialakulhat

Vasárnap a napos időszakokat többfelé zavarhatják fátyol- és gomolyfelhők. A nyugati és az északnyugati tájak kivételével többfelé kialakulhatnak még futó záporok, zivatarok. Sokfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és északkeleten erős lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalban 14 és 21, délután 26 és 32 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb csak kezdetben délnyugaton fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. Az élénk, helyenként erős északi-északkeleti szélben 26 és 32 fok közé melegszik délutánra a levegő. Már többfelé frissebb lesz a hajnal.

Kedden változóan napos-felhős időre van kilátás. Egy-egy futó zápor, zivatar elszórtan délen és délkeleten fordulhat elő. Sokfelé élénk lesz a keleti-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Szerdán erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és több tájegységünkön is kialalkulhatnak záporok, zivatarok, helyenként hevesebb viharok is lehetnek. Többfelé élénk lesz a keleti-délkeleti szél. A legmelegebb órákban 26-31 fokot mutathatnak a hőmérők. Csütörtökön is többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, egyes tájainkon ismét kialakulhatnak hevesebb viharok is. A csúcshőmérséklet 25 és 30 fok között alakulhat.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 19:33)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Lenge ruha, esernyő
Lenge ruha, esernyő
Hirdetés
26 Sz
29
18
jeles nap
27 Cs
28
18
29 Sz
32
18
10 Sz
29
16
11 Cs
27
16
13 Sz
28
17
jeles nap

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékmagas
Lóromalacsony
Útifűközepes
Csalánfélékmagas
Hársalacsony
Szelídgesztenyeközepes
Libatopfélékalacsony
Gombákextrém
Erős pollenterhelés

A pázsitfűfélék és a csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országosan a magas, a pázsitfűféléké többfelé a nagyon magas tartományban alakul, az útifűé közepes, helyenként magas szintet érhet el.

A fák közül a szelídgesztenye pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja közepes, esetenként magas tartományban alakul.

Közepes-magas koncentrációban jelen van a levegőben a ciprus- és tiszafafélék, valamint a hárs pollenje is.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a nagyon magas tartományban alakulhat.

Orvosmeteorológia

Vasárnap hidegfronti hatás érvényesül, így fejfájás, keringési panaszok, szívproblémák és görcsös panaszok egyaránt jelentkezhetnek.

Nagy lesz a sztrók és az infarktus kockázata.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Ugyanakkor szédülés, rosszullét és fáradékonyság is jelentkezhet.

Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások és a pázsitfűfélékre allergiások panaszai, így az érintettek ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt térben.

A legmelegebb órákban ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a szabadban! Könnyen napszúrást kaphatunk.

10 és 16 óra között nagyon erős, illetve extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Ajánlott a napszemüveg viselése, illetve védjünk fejünket a nap tűző sugaraitól! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap a nyugati és az északnyugati tájak kivételével többfelé kialakulhatnak futó záporok, zivatarok, emiatt az érintett tájakon vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzívebb gócokban hirtelen jelentősen lecsökkenhet a látástávolság, valamint néhol akár vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést.

Sokfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és északkeleten erős lesz az északi-északkeleti szél, de zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell, emiatt akár jelentősebb mértékben is romolhat a járművek menetstabilitása.

A napos tájakon és időszakokban érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Vezessünk fokozott óvatossággal, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Vasárnap változóan napos-felhős időre van kilátás a tó térségében. Egy-egy futó zápor legfeljebb néhol a tó keleti felén fordulhat elő. Élénk, erős lesz az északias szél. Hajnalban 17-20, délután 27-29 fok körül alakul a hőmérséklet. Az UV-sugárzás 10 és 16 óra között nagyon erős, illetve extrém erős lesz, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
25°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Vasárnap és hétfőn változóan napos-felhős idő várható az Adria térségében, több napsütésre a déli tájakon van kilátás. Helyenként futó zápor, zivatar is kialakulhat. Többfelé élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lesz a szél. Vasárnap 26 és 34, hétfőn 24 és 33 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

A tenger vize Pulánál 26, Splitnél 25 fokos.

Részletes előrejelzés
felhős
31°C
felhős
34°C
felhős
31°C
Horvátország térkép
Időkép
Időkép