Hirdetés
Citromsárga figyelmeztetés zivatarra, hőségre
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek

Tombol a kánikula

Szombaton is kánikulára számíthatunk sok napsütéssel, de helyenként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és délután, kora este főként keleten, északkeleten elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. Főként a Dunától keletre lehet élénk a keleti-északkeleti szél. Délután 30 és 35 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Vasárnap sem tágít a hőség, sok napsütésre számíthatunk, a csúcsértékek 30 és 36 fok között alakulnak. Egy-egy jelentéktelen zápor csak elvétve fordulhat elő. Nyugaton megélénkülhet a déli szél.

Hétfőn a napsütéses órák mellett időnként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan előfordulhatnak átmeneti jelleggel helyi záporok, zivatarok. Többfelé élénk lehet a déli-délnyugati szél. A legmelegebb órákban 32-37 fokra van kilátás.

Kedden és szerdán is tombolni fog a kánikula hazánkban, 32 és 38 fok között alakulnak majd a maximumok. A sok napsütés mellett csak néhol alakulhat ki átmenetileg egy-egy zápor, zivatar. Többfelé megélénkülhet a légmozgás.
Kiadta: Időkép (ma 10:42)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Lenge, nyári ruha
Lenge, nyári ruha
Hirdetés
19 Sz
33
18
20 V
33
18
21 H
34
18
jeles nap
22 K
35
21
23 Sz
36
21
24 Cs
36
22
jeles nap
25 P
31
21
jeles nap
26 Sz
30
19
27 V
31
18
28 H
33
19
29 K
33
20
30 Sz
33
20
1 Cs
32
20
2 P
32
19
3 Sz
30
18
4 V
29
15
5 H
32
16
6 K
32
17
7 Sz
31
18
8 Cs
30
17
9 P
28
17
10 Sz
29
16
Hirdetés

Pollenjelentés

Csalánfélékmagas
Hársalacsony
Lóromalacsony
Pázsitfűfélékmagas
Tiszafaféléknincs
Tölgynincs
Útifűalacsony
Gombákalacsony
Pázsitfűfélék és csalánfélék

A pázsitfűfélék és csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja sokfelé magas szintet érhet el.

A hárs, tölgy, lórom, útifű és tiszafafélék koncentrációja alacsony szintet ér el.

A kültéri allergén gombák spóraszáma alacsony-közepes szinten lehet jelen.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Szombaton is kánikulára készülhetünk, ami elsősorban a szív- és keringési panaszokkal élőket, valamint az időseket viselheti meg. Náluk fejfájás, szédülés jelentkezhet.

Ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Emellett vérnyomás-problémák is előfordulhatnak.

Napközben főként a Dunától keletre a megélénkülő szél hozhat némi felfrissülést.

Az UV-sugárzás 11 és 15 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős lesz, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Nagy lesz a napszúrás veszélyes is, így napközben kerüljük a tűző napon való tartózkodást! Továbbra is fogyasszunk elegendő vitamint, szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, és figyeljünk a megfelelő, napi legalább 2-3 liternyi folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton is kánikulára számíthatunk sok napsütéssel, de helyenként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és délután, kora este főként keleten, északkeleten elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak, így ezeken a tájakon ezekben az időszakokban vizes, csúszós útszakaszok előfordulhatnak, illetve erős széllökésekkel is találkozhatunk. Főként a Dunától keletre lehet élénk a keleti-északkeleti szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni.

A kánikulában tompulhatnak reflexeink, nőhet a reakcióidőnk.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Vezessünk óvatosan, tartsunk biztonságos követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Vasárnap a napsütést inkább csak vékony fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják, számottevő csapadék nem várható. Egy-egy zápornak, zivatarnak minimális az esélye. A délkeleti szél gyenge, mérsékelt marad. A csúcshőmérséklet 32-34 fok körül alakul. Az UV-sugárzás szintje 11 és 15 óra között extrém erős fokozatot érhet el.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
24°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

A hétvégén sok napsütésre van kilátás az Adria térségében, számottevő csapadék nem valószínű. Csak helyenként élénkülhet meg a szél. Egyre többfelé alakul délutánonként 30, helyenként 35 fok felett a csúcshőmérséklet.

Részletes előrejelzés
felhős
32°C
felhős
29°C
felhős
28°C
Horvátország térkép