Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Kisköre
Hideg, napos idő

Hideg, napos idő

Szombaton eleinte a Dunántúlon és délen még többfelé várható havazás, nyugaton havas eső, eső. Napközben elvonul a csapadék, egyre többfelé kisüt a nap. Délután már csak keleten, északkeleten és az Alpokalján fordulhat elő egy-egy hózápor, utóbbi tájakon záporeső is. Élénk, többfelé erős lesz az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

Vasárnap főként a Dunántúl nyugati felén alakulhat ki havazás, a határ mentén esetleg havas eső, északkeleten, keleten pedig egy-egy hózápor fordulhat elő. Hosszabb időszakokra a Dunától keletre süthet ki a nap. A szeles időben kora délután -2 és +4 fok közötti értékekre van kilátás. A hajnal sokfelé erősen fagyos lehet.

Hétfőn eleinte a nyugati határ mentén szállingózhat a hó, majd a nap második felében az ország más területeihez hasonlóan itt is napos, száraz idő várható. A legmagasabb hőmérséklet -5 és +2 fok között alakulhat. A légmozgás mérséklődik.

Kedden a napos délelőttöt követően észak felől megnövekszik a felhőzet, de csak néhol szállingózhat a hó. A légmozgás gyenge marad. Hajnalban nagy területen csökkenhet -10 fok alá a hőmérséklet, napközben pedig az északkeleti határ közelében -7, -3, máshol -2, +3 fokra számíthatunk. Szerdára pár fokkal enyhül az idő.
Kiadta: Időkép (ma 11:24)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Meleg, téli ruha
Meleg, téli ruha
Hirdetés
22 Sz
4
-6
jeles nap
23 V
3
-8
26 Sz
5
-3
27 Cs
5
-5
28 P
6
-2
29 Sz
5
-3
30 V
6
0
31 H
7
1
1 K
7
1
2 Sz
7
0
jeles nap
3 Cs
6
-1
5 Sz
7
-1
6 V
7
0
jeles nap
8 K
6
0
9 Sz
7
1
10 Cs
8
0
11 P
8
1
12 Sz
8
-1
Hirdetés

Hójelentés

Elvonul a havazás

Szombaton napközben eleinte a Dunántúlon és délen még többfelé havazhat, nyugaton eső, havas eső válthatja a havazást. Délutánra az ország nagy részén megszűnik a csapadék, már csak keleten, északkeleten fordulhat elő egy-egy hózápor, az Alpokalján zápor.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Szombaton egy kettősfront okozhat kellemetlen tüneteket. A fejfájás mellett végtagfájdalmak, reumatikus és kopásos ízületi problémák is jelentkezhetnek, a nyugaton élők pedig alvásproblémákat is tapasztalhatnak.

A hőérzet országszerte, a komfortérzet pedig nagyobb részt a Dunántúlon lesz alacsony.

A szél főként a középső és dunántúli tájakon erősödhet meg, ennek hatására ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Napközben egyre többfelé kisüt a nap, ami jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Öltözzünk melegen, rétegesen, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton kezdetben főként a Dunántúlon és délen kell sokfelé havas, latyakos, csúszós utakra számítani.. Napközben a csapadék elvonul, délután már csak keleten, északkeleten és az Alpokalján alakulhat ki egy-egy hózápor, utóbbi tájakon zápor.

A korábban havas útszakaszok napközben a pozitív hőmérséklet hatására egyre inkább vizesek lesznek, kora estétől a megolvadt hólé ráfagyhat az utakra.

Az északi-északnyugati szelet többfelé élénk, főként a Dunántúlon és helyenként a Duna-Tisza közén erős lökések kísérhetik, melyek jelentősebb mértékben csökkenthetik a járművek menetstabilitását, illetve főként a Bakonyban hófúvást okozhatnak.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet