illusztráció illusztráció

4 hidegrekord

Szombaton és vasárnap Zabarban, hétfőn hajnalban Vásárosnaményben, kedden hajnalban pedig Nyírlugoson mért értékkel dőlt meg a hidegrekord.

4 nap alatt 4 hidegrekord is megdőlt: szombaton hajnalban mindössze egy tized fokkal mért alacsonyabbat a 2007-es rekordnál az Országos Meteorológiai Szolgálat, -6,4°C-ot mutattak a hőmérők Zabaron. Vasárnap szintén Zabaron dőlt rekord, -6,8 fokkal.

Hétfőn reggelre egy 2006-os, Zabaron mért érték dőlt meg, nem is kevéssel: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményben 1,5 fokkal mért alacsonyabbat a korábbi rekordnál: -8,1°C-ot mért az OMSZ. Ma hajnalban pedig szintén egy Zabaron, 2003-ban feljegyzett hidegrekord (-7,6°C) dőlt meg, mégpedig Nyírlugoson mért az Országos Meteorológiai Szolgálat -8,7°C-ot. Ez az érték egy januári éjszakán is megállná a helyét. Emellett a fővárosi hidegrekord is megdőlt, Budapest-Lőrincen -3,0°C-ot mért az OMSZ.

Az Időképes automaták, észlelők szerint hétfőn a Nógrád megyei Mihálygergén volt a leghidegebb; ott -8 °C-ot mért észlelőnk, kedden hajnalban pedig Hevesen mért az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) automatája -8,5°C-ot. A magasban most már melegedés kezdődik, szerdán hajnalban várhatóan már csak talajmenti fagyok lesznek, 2 méteres magasságban már egyre kevesebb helyen számíthatunk fagypont alatti értékekre.

Előrejelzési versenyünkbe 3 hibátlan tipp is érkezett, gratulálunk!

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés