Hirdetés
Citromsárga figyelmeztetés zivatarra, viharos szélre
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek

30 napos előrejelzés

Előrejelzésünk 15 napon túl az ECMWF 46 napos valószínűségi előrejelzése alapján készül.
Hirdetés

Hideg marad az idő, kevés hózápor jöhet

Pénteken már sok lesz a napsütést, melyet időnként gomolyfelhők zavarhatnak meg. A Dunántúlon és északkeleten helyenként hózáporok is kialakulhatnak. Erős, viharos lesz az északnyugati szél. Hajnalban -10, -1, napközben 0-4 fokot mérhetünk.

Szombaton nyugaton és az északkeleti határ közelében ismét előfordulhatnak hózáporok, illetve a Dunántúlon havas eső, havazás, kisebb ónos eső is kialakulhat. Másutt viszont sok napsütésre készülhetünk. Még több helyen élénk, erős lökések kísérhetik az északi, északnyugati szelet. Hajnalban -11, -2, kora délután -2 és +6 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap reggel a Dunántúlon többfelé alakulhat ki havazás, helyenként havas eső, ami délutánra fokozatosan megszűnik. Máshol túlnyomóan napos idő ígérkezik, de délután keleten néhol előfordulhatnak hózáporok. Élénk, erős lesz az északi szél. Napközben -2, +2 fokra van kilátás. Hétfőre napos, száraz idő körvonalazódik. Hajnalban erős fagyok várhatók, és napközben is fagypont alatt maradhat a hőmérséklet.

Kiadta: Szabó Bea (ma 08:29)