Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Tiszafüred
Nyárias nappalok, de hűvös hajnalok

Nyárias nappalok, de hűvös hajnalok

Szombaton napközben többfelé nyárias időben lesz részünk. A Dunántúlon szinte zavartalan lesz a napsütés, viszont a Dunától keletre időnként felhők eltakarhatják a napot, de esni sehol sem fog. Helyenként élénk lehet a nyugati-délnyugati szél. Hajnalra foltokban pára, köd átmenetileg kialakulhat. Reggel 3-13, délután 22-27 fokot mérhetünk.

Vasárnap napos, száraz idő várható, csak kevés fátyol- és gomolyfelhő lehet az égen. A Dunántúlon néhol élénk lehet a délies szél. Hajnalra nyugaton foltokban pára, köd képződhet. A hűvös hajnalt követően délutánra 23 és 28 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn a keleti országrészt leszámítva már többfelé zavarhatják gomolyfelhők a napsütést, délután a Dunántúlon elszórtan átmeneti záporok, zivatarok is kialakulhatnak, de csak ezek környezetében támadhat fel a szél. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Kedden és szerdán napos és felhős időszakok váltakoznak majd, elszórtan eső, zápor, néhol akár zivatar is kialakulhat időnként. Kedden nyugaton erős lehet az északias szél. Kedden 21 és 27, szerdán 18 és 24 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 19:02)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Átmeneti öltözet
Átmeneti öltözet
Hirdetés
25 Sz
24
5
29 Sz
20
9
jeles nap
30 Cs
19
8
13 Sz
17
6
14 Cs
17
6
16 Sz
18
8
Hirdetés

Pollenjelentés

Csökkenő terhelés

A parlagfű virágporának mennyisége fokozatosan csökken, de még helyenként közepes szinten van jelen.

Más allergén növények pollenszintje jellemzően alacsony marad.

A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé közepes szintet ér el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Szombaton front nem lesz felettünk, de a már-már nyárias meleg miatt napközben az érzékenyek körében melegfronti tünetek jelentkezhetnek. A nagy napi hőingás miatt migrén, fejfájás, dekoncentráltság, bágyadtság, fáradtság egyaránt előfordulhat.

Fokozódnak a gyulladásos panaszok, a keringési problémákkal küzdők körében vérnyomás-ingadozás, rosszullét jelentkezhet.

Helyenként még élénk lehet a szél, emiatt felerősödnek a fejfájásos, migrénes panaszok, emellett alvászavarok, álmatlanság, nyugtalanság is előfordulhat.

A hűvös hajnali órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok, valamint nő a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözet.

A napos idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton száraz utakra számíthatnak a közlekedők, csapadék sehol sem várható. A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Helyenként élénk lehet a nyugati-délnyugati szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Hajnalban foltokban pára, köd átmenetileg korlátozott látási viszonyokat okozhat.

A melegedés miatt tompulhatnak reflexeink.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Szombaton napos, száraz időre számíthatunk a tó térségében. Napközben időnként élénk lehet a délnyugati szél. Hajnalban 10-12, délután 25 fok körül alakul a hőmérséklet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
15°C
Adria
Adriai előrejelzés

A hétvégén a napsütésé lesz a főszerep az Adrián. Csapadék nem várható. Csak helyenként élénkülhet meg a szél. Délutánonként 22 és 27 fok között alakulnak a maximumok.

Részletes előrejelzés
felhős
25°C
felhős
26°C
felhős
25°C
Horvátország térkép