Hirdetés
Citromsárga riasztás zivatarra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek

Hidegfront hoz záporokat, zivatarokat

Keddre hidegfront érkezik élénk, erős, helyenként viharos északi-északnyugati széllel, többfelé futó záporokkal, zivatarokkal, de elszórtan felhőszakadás, illetve jégeső is előfordulhat. Emellett rövid napos időszakokra is számíthatunk. Reggel 9 és 18 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben 21-28 fokot mérhetünk, de a záporokat, zivatarokat követően több fokot hűlhet a levegő.

Szerdán a nap első felében a nyugati tájakon elszórtan még előfordulhat egy-egy futó zápor, esetleg zivatar, viszont emellett országszerte sok napsütésre számíthatunk. Többfelé élénk, az ország keleti részén erős lesz az északi-északkeleti szél. A friss hajnalt 19-25 fokos délután követhet.

Csütörtökön napos, száraz időre számíthatunk. Nyugaton, északnyugaton élénk, helyenként erős lesz a délies szél. Meglehetősen hűvös lesz a reggel, az északi völgyekben akár gyenge fagy sem kizárt. Napközben 23 és 28 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken változóan napos-felhős időre van kilátás, egy-egy futó zápor legfeljebb csak a nyugati határhoz közeli tájakon fordulhat elő. Az élénk déli-délnyugati szélben 27-32 fokot mérhetünk. Szombaton nyári melegre, de szeles időre van kilátás, elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak a napos időszakok mellett.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 18:38)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Nyárias öltözet, esernyő
Nyárias öltözet, esernyő
Hirdetés
17 K
24
14
jeles nap
18 Sz
22
9
jeles nap
19 Cs
26
5
20 P
30
8
21 Sz
32
14
22 V
27
16
23 H
26
13
24 K
25
14
25 Sz
24
14
jeles nap
26 Cs
25
13
27 P
26
12
28 Sz
26
12
29 V
25
13
jeles nap
30 H
26
12
31 K
26
13
1 Sz
27
14
2 Cs
27
14
3 P
28
16
4 Sz
28
16
5 V
28
16
jeles nap
6 H
29
16
jeles nap
7 K
28
16
Hirdetés

Pollenjelentés

Ciprusfélék / Tiszafafélékalacsony
Kőrisközepes
Nyírközepes
Platánalacsony
Tölgyközepes
Pázsitfűfélékközepes
Csalánfélékalacsony
Gombákalacsony
Magas pollenterhelés

A tölgy, valamint a fenyő- és eperfafélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja közepes-magas szintet ér el.

A kőris és a nyír pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja közepes, a dióé, a bükké, a platáné és a bodzáé alacsony-közepes.

A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja közepes-magas, helyenként nagyon magas szintet érhet el.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Kedden hidegfronti hatásra számíthatunk, így az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Megnő az infarktus veszélye.

A szeles időben tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk, csökken hő- és komfortérzetünk, nő a megfázásveszély.

Záporok, zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások panaszai, így ők lehetőleg ebben az időszakban tartózkodjanak zárt térben.

Fogyasszunk legalább napi 2-3 liter szénsavmentes, valamint alkoholmentes folyadékot! A napos időszakokban 11 és 15 óra között az UV-sugárzás erős lehet, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről!

Közlekedésmeteorológia

Kedden többfelé kialakulhatnak futó záporok, zivatarok, de elszórtan felhőszakadás, illetve jégeső is előfordulhat, így sokfelé kell készülni vizes, csúszós útszakaszokra. Zivatarok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, esetleg vízátfolyások is nehezíthetik néhol a közlekedést, valamint viharos széllökések ronthatják jelentős mértékben a járművek menetstabilitását.

Ugyanakkor zivataroktól függetlenül is sokfelé kell számítani élénk, erős, esetleg viharos északi-északnyugati széllökésekre, melyek szintén ronthatják az autók egyensúlyát.

A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Kedden gyakran megnövekszik a felhőzet a tó térségében, és időnként záporok, zivatarok is kialakulhat a tó egyes részeinél. Élénk, erős, olykor akár viharos lökések is kísérhetik az északnyugati szelet. Hajnalban 15-17, napközben 22-25 fok körül alakul a hőmérséklet. 11 és 15 óra között a napos időszakokban erős lehet az UV-sugárzás.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
21°C
Adria
Adriai előrejelzés

Kedden és szerdán sok napsütés várható az Adria térségében, csak néhol alakulhat ki egy-egy futó zápor, zivatar. Szerdán többfelé feltámadhat az északkeleti szél. Délutánonként 23 és 28 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Részletes előrejelzés
felhős
22°C
felhős
22°C
felhős
23°C
Horvátország térkép