Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Hideg, napos hétkezdet
Hirdetés

Hideg, napos hétkezdet

Hétfőn az ország nagy részén többórás napsütésre számíthatunk, majd nyugat felől vastagabb felhők érkezhetnek a Dunántúl fölé, de csapadék még nem várható. A Dunántúlon többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli-délkeleti szél. Hajnalban északkeleten zúzmarás ködfoltok képződhetnek. Fagyos lesz a reggel, -5 és -10 fok közé hűl a levegő, de a fagyzugos, hóval borított helyeken akár ennél hidegebbet is mérhetünk. Kora délután -3 és +3 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Kedden már több lesz a felhő fölöttünk, hosszabb időszakokra a Dunántúlon süthet ki a nap. Északon, északkeleten kezdetben hószállingózás fordulhat elő, majd délutántól nyugaton az eső ered el, amit este az Alpokalján ónos eső, havas eső, majd havazás válthat fel. A déli-délkeleti szél délkeleten és a Dunántúl északi részén helyenként élénk lehet. Kora reggel -8, -1, napközben -1, +7 fokot mérhetünk, délnyugat felé haladva lesz enyhébb az idő.

Szerdán egy újabb mediterrán ciklon hatására nyugat felől egyre többfelé várható csapadék: nyugaton hó, máshol kezdetben eső, majd egyre inkább havas eső, hó. Legkésőbb a keleti tájakat éri el a csapadék. Mérsékelt, néhol élénk lesz az északi, északkkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul.

Vegyes halmazállapotú csapadék még csütörtökön is többfelé előfordulhat az országban, a csapadék egyre inkább kelet felé fog tolódni. A Dunántúlon feltámadhat az északnyugati szél. Kora délután 0 és +5 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.
Kiadta: Időkép (tegnap 19:43)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg, téli öltözet
Meleg, téli öltözet
Hirdetés
4 H
3
-4
jeles nap
5 K
3
-1
6 Sz
5
2
jeles nap
7 Cs
4
2
8 P
4
-1
9 Sz
5
1
10 V
5
2
jeles nap
11 H
5
1
12 K
6
2
13 Sz
7
3
jeles nap
14 Cs
6
3
15 P
5
2
16 Sz
5
1
17 V
4
1
jeles nap
18 H
4
1
19 K
3
0
20 Sz
2
0
21 Cs
4
0
jeles nap
22 P
5
1
23 Sz
8
4
24 V
7
3
jeles nap
25 H
11
5
jeles nap

Hójelentés

Bánkút 8 cm
Eplény 70 cm
Kékestető 8 cm
Mátraszentistván 10 cm
Sátoraljaújhely 15 cm
Visegrád 4 cm

Hétfőn nem jön havazás

Hétfőn hideg, száraz, napos időre van kilátás, havazni sehol sem fog.

Orvosmeteorológia

Hétfőn ugyan nem lesz front fölöttünk, de a magasban melegedés kezdődik, emiatt pedig a melegfrontra érzékenyek körében fejfájás, vérnyomásingadozás jelentkezhet, csökkenhet a teljesítő-képesség.

A hideg, fagyos időben a kopásos eredetű ízületi fájdalmak is felerősödhetnek, valamint magas lesz a megfázás kockázata.

Sokfelé viszont több órára kisüt a nap, ami jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, de alacsony lesz a hő- és komfortérzet.

Öltözzünk melegen, téliesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn nem várható csapadék, de az előző napokban havazás által érintett tájakon továbbra is előfordulhatnak síkos, jeges, havas útszakaszok.

A Dunántúlon sokfelé élénk, a Vakonyban és északnyugaton erős lehet a déli-délkeleti szél, mely jelentősebb mértékben ronthatja a járművek menetstabilitását.

Az ország nagy részén ismét sok napsütésre számíthatunk, ezért érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Hajnalban, reggel főként északkeleten többfelé zúzmarás köd okozhat korlátozott látási viszonyokat, majd délelőtt a köd fokozatosan feloszlik.

Erősen fagyos lesz a reggel, ezért indulás előtt érdemes lesz több időt fordítani járművünkre.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet