Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Nyárias idő néhol záporral

Vasárnap nyugaton, északnyugaton gyakrabban kialakulhat eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar, de néhol északon is előfordulhat záporos csapadék. Máshol naposabb nyári időre van kilátás. A Dunántúlon helyenként élénk lehet az északkeleti szél. Délutánra az ország nagy részén 24 és 28 fok közé melegedhet a levegő, de a csapadékosabb északnyugati tájakon ennél alacsonyabb hőmérsékleteket is mérhetünk.

Hétfőn gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják a napsütést. Emellett az északkeleti tájak kivételével többfelé számíthatunk esőre, záporokra, zivatarokra. A délkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarok idején viszont erős, akár viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 22 és 30 fok között alakulhat, északnyugaton, nyugaton mérhetjük majd az alacsonyabb maximumokat.

Kedden a gyakran megnövekvő felhőzet mellett ismét többfelé készülhetünk esőre, záporokra, zivatarokra, néhol felhőszakadásra, jégesőre is. Helyenként élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet a szél. 19 és 27 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön is gyakran zavarhatják fátyol- és gomolyfelhők a napsütést, és elszórt záporok, zivatarok továbbra is kialakulhatnak. Ezeket néhol felhőszakadás, jégeső kísérheti. Helyenként élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet a szél. Délutánonként 21-28 fokra van kilátás.
Kiadta: Varga Sándor (ma 08:56)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Nyári öltözet, esernyő
Nyári öltözet, esernyő
Hirdetés
4 V
24
6
jeles nap
5 H
26
7
jeles nap
7 Sz
22
10
8 Cs
22
10
jeles nap
9 P
23
10
10 Sz
23
11
11 V
24
11
12 H
24
10
13 K
24
11
jeles nap
14 Sz
24
11
15 Cs
25
12
16 P
25
12
jeles nap
17 Sz
26
12
18 V
26
12
19 H
25
12
20 K
25
13
21 Sz
26
12
jeles nap
22 Cs
26
11
23 P
24
12
24 Sz
24
12
jeles nap
25 V
25
12

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékmagas
Eperfafélékalacsony
Fenyőfélékközepes
Csalánfélékközepes
Lóromalacsony
Útifűalacsony
Hársnincs
Gombákalacsony
Pázsitfűfélék

A következő napokban a pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte eléri a magas-nagyon magas szintet.

A fenyőfélék virágpora országszerte a közepes-magas, a csalánféléké a közepes tartományban alakul.

A lórom, az útifű és a bodza pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja alacsony, esetenként közepes szintet érhet el.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony tartományban alakul, de az Alternariáé helyenként elérheti a közepes-magas szintet.

Orvosmeteorológia

Vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de sokfelé nagy lesz a napi hőingás, emiatt az érzékenyek körében migrén, dekoncentráltság, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák és akár rosszullét is jelentkezhet.

A hajnali, reggeli órákban a hűvösebb tájakon élők körében felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák.

A naposabb tájakon javulhat a hangulatunk, közérzetünk, a felhősebb tájakon élők viszont kedvtelenebbek lehetnek.

A szabadban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, az UV-sugárzás ugyanis 10 és 16 óra között az ország jelentős részén elérheti az erős, nagyon erős fokozatot.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap nyugaton, északnyugaton gyakrabban kialakulhat eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar, de néhol északon is előfordulhat időnként záporos csapadék, így ezeken a tájakon vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzívebb gócokban hirtelen jelentősen romolhatnak a látási viszonyok.

A Dunántúlon helyenként élénk lehet az északkeleti szél, mely kissé ronthatja a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Vasárnap gyakrabban zavarhatják felhők a napsütést a tó térségében, de csak elszórtan fordulhat elő futó zápor a délutáni, kora esti órákban. Napközben élénk lehet az északi-északkeleti szél. Délután 24-27 fok körül alakulhat a hőmérséklet. 10 és 16 óra között az UV-sugárzás a napos időszakokban erős, nagyon erős fokozatot érhet el, ezért ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
21°C
Adria
Adriai előrejelzés

Vasárnap és hétfőn is napos-gomolyfelhős időre van kilátás az Adria térségében, időnként záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. Délutánonként 19-24 fokra van kilátás.

Részletes előrejelzés
felhős
22°C
felhős
26°C
felhős
26°C
Horvátország térkép