Hirdetés
Citromsárga riasztás zivatarra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Aggtelek
Többórás napsütés elszórt záporokkal
Hirdetés

Többórás napsütés elszórt záporokkal

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, északkeleten, keleten lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, ahol elszórtan zápor, egy-egy zivatar kialakulhat, valamint néhol nyugaton. Sokfelé élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Délután 25 és 31 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken túlnyomóan napos idő várható, az időként megjelenő felhőkből számottevő csapadék sehol sem várható. Az északi-északnyugati szél elsősorban keleten lehet még élénk. A friss hajnali órákat követően délután 27-32 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szombaton napos, csapadékmentes időben lesz részünk. A délies szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, néhol megerősödik. Sokfelé visszatér a kánikula, a csúcshőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk, majd délután északnyugatra záporok, zivatarok érkezhetnek egy hidegfronttal, ahol az északnyugatira forduló szél felerősödik. A legmelegebb órákban 32-37 fokra van kilátás. Hétfőn a front hatására napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, elszórtan alakulhat ki futó zápor, zivatar. Feltámad az északnyugatira, északira forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 35 fok között alakulhat, délkeleten lehet a legmelegebb.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 11:59)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Nyári ruha, esernyő
Nyári ruha, esernyő
Hirdetés
25 Cs
26
12
jeles nap
26 P
27
10
27 Sz
30
11
28 V
31
14
29 H
28
16
30 K
27
14
31 Sz
28
14
1 Cs
29
15
2 P
28
15
3 Sz
28
14
4 V
29
14
5 H
30
15
6 K
31
16
7 Sz
32
16
8 Cs
28
15
9 P
26
13
10 Sz
27
14
jeles nap
11 V
27
14
12 H
28
13
13 K
27
15
14 Sz
25
13
15 Cs
28
13

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékalacsony
Lóromnincs
Útifűalacsony
Csalánfélékközepes
Libatopfélékalacsony
Kenderfélékalacsony
Parlagfűalacsony
Gombákextrém
Elindult a parlagfű pollenszezonja

A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben, jellemzően még tüneteket nem okozó, alacsony koncentrációban, de néhol már regisztráltak közepes koncentrációt is.

Az előrejelzések alapján azonban július utolsó hétvégéjére a parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte elérheti a tüneteket okozó közepes szintet.

A csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul.

A pázsitfűfélék, az útifű, a libatopfélék és a kenderfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja sokfelé alacsony, helyenként közepes szintet ér el.

A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma a nagyon magas tartományban alakulhat.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön időjárási front nem lesz felettünk, de a szeles idő miatt fejfájás, nyugtalanság, ingerlékenység egyaránt előfordulhat.

Nagyobb lesz a napi hőingás, ezért vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, szédülés, rosszullét, szívpanaszok és migrén jelentkezhet.

A hűvös hajnalon felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok, illetve könnyebben megfázhatunk.

Frissebb, hűvösebb éjszakák jönnek, pihentetőbb lesz az alvás.

A záporok, zivatarok környezetében átmenetileg felerősödhetnek az asztmások panaszai, és fülledtebbé válhat a levegő, ami nehézlégzést, rosszullétet okozhat.

10 és 16 óra között erős, sokfelé nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön elsősorban keleten és északkeleten alakulhatnak ki átmenetileg záporok, zivatarok, így ezeken a tájakon vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzívebb gócokban hirtelen jelentősen lecsökkenhet a látótávolság, néhol akár vízátfolyások nehezíthetik a közlekedést, valamint viharos széllökések ronthatják jelentős mértékben a járművek menetstabilitását.

Zivataroktól függetlenül is sokfelé élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél, mely szintén ronthatja az autók egyensúlyát.

A napos időben érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket egy percre se hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk a tó térségében, csapadék nem várható. Élénk, olykor erős lesz az északi-északnyugati szél. Délután 26-28 fok körül alakul a hőmérséklet. Az UV-sugárzás 10 és 16 óra között nagyon erős lesz a vízparton, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
24°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Csütörtökön és pénteken sok napsütésre van kilátás az Adria térségében, az időnként megjelenő felhőkből jelentős csapadék sehol sem várható. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a légmozgás. Csütörtökön 27 és 33, pénteken 28 és 34 fok között alakulnak a maximumok.

A tenger vize Pulánál 27, Splitnél 26 fokos.

Részletes előrejelzés
felhős
34°C
felhős
34°C
felhős
35°C
Horvátország térkép
Időkép
Időkép