Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Alcsútdoboz
Szürke, borongós idő
Hirdetés

Szürke, borongós idő

Szombaton erősen felhős, borult lesz az ég, inkább csak az Alföldön süthet ki időnként a nap. A nyugati tájakon eső, helyenként havas eső is előfordulhat, máshol legfeljebb csak szitálás alakulhat ki átmenetileg. A keleti-délkeleti szél a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé megélénkülhet. Kora délután 3 és 9 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Vasárnap többfelé lehet párás, ködös a reggel, majd napközben a felhőké lesz a főszerep, rövid napos időszakok a Dunától keletre lehetnek. Elszórtan kisebb eső, zápor keleten, északkeleten és a Dunántúlon fordulhat elő. A középső tájakon és a Dunántúlon gyakran élénk, erős lesz a keleti-délkeleti szél. Délután 5-11 fok várható.

Hétfőn a Dunántúl délkeleti részén és az Alföld féli felén akár több órára is kisüthet a nap, máshol felhős idő lesz, elszórtan kisebb esővel, szitálással. Nyugaton, délnyugaton napközben is tartósan megmaradhat a reggeli pára, köd. Több helyen élénk, északnyugaton néhol erős lehet a déli-délkeleti szél. Hajnalban 0, +5, délután 5-12 fokra van kilátás.

Keddre virradóan sokfelé, napközben egyre inkább keleten eshet, az eső mellett a Bükkben, Mátrában néhol havas eső is előfordulhat. Mindeközben nyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Északon és az Alföldön lehet szelesebb az idő. A csúcshőmérséklet 4 és 10 fok között alakul. Szerda reggelre többfelé képződhet pára, köd, nagy területen fagyhat.
Kiadta: Időkép (ma 09:15)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Meleg öltözet
Meleg öltözet
Hirdetés
3 Sz
6
0
jeles nap
4 V
7
2
jeles nap
5 H
7
4
6 K
7
4
jeles nap
7 Sz
7
-1
8 Cs
7
2
9 P
10
5
10 Sz
8
4
11 V
6
2
jeles nap
12 H
7
2
13 K
6
3
jeles nap
14 Sz
5
1
15 Cs
4
-1
16 P
3
-2
17 Sz
3
-2
18 V
3
-2
jeles nap
19 H
2
-2
20 K
1
-3
21 Sz
3
-2
jeles nap
22 Cs
4
-1
23 P
7
2
24 Sz
6
1
jeles nap

Hójelentés

Bánkút -
Eplény 1 cm
Kékestető -
Mátraszentistván -
Normafa -
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Megmaradó hó nem várható

Szombaton nyugaton kisebb eső, havas eső előfordulhat, de megmaradó hó nem várható.

Orvosmeteorológia

Szombaton ugyan front nem lesz felettünk, de így is sokunk szervezetét megviselheti az időjárás.

A borongós tájakon élők körében tompaság, levertség, dekoncentráltság, kedvtelenség jelentkezhet, alacsony lesz a hő- és komfortérzet.

Az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok, valamint kopásos eredetű ízületi panaszok is előfordulhatnak.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton a nyugati tájakon eső, helyenként havas eső is előfordulhat, máshol legfeljebb csak szitálás alakulhat ki átmenetileg, így ezeken a tájakon, valamint a hóolvadás által érintett tájegységeken vizes, csúszós utakra kell számítani.

Reggelre többfelé képződött pára, köd, mely helyenként tartósabban is megmaradhat, így ez korlátozott látási viszonyokat okozhat.

A keleti-délkeleti szél a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé megélénkülhet, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Az Alföldön időnként kisüthet a nap, így errefelé ezekben az időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet