Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Alsóörs
Egyre melegebb nappalok

Egyre melegebb nappalok

Hétfőn a napsütést gyakrabban zavarhatják felhők, de említésre méltó csapadék sehol sem várható. Gyenge, mérsékelt marad a nyugati-északnyugati szél. Hajnalra foltokban, de elsősorban a tavaink és folyóink környékén pára, köd képződhet. Reggel -3 és +5, délután 12 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden kezdetben az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, délután viszont már több felhő lehet az égen, de csapadék nem valószínű. Nyugaton, északnyugaton helyenként megélénkülhet a délies szél. Hajnalban néhol gyenge fagy még előfordulhat, illetve pára- és ködfoltokra is számítani kell. Délután 14-19 fokot mérhetünk.

Szerdán változóan napos-felhős időre készülhetünk, említésre méltó csapadék továbbra sem várható. Többfelé élénk, néhol erős lehet a délies szél. Megszűnnek a hajnali fagyok, és délután már 16-21 fokra van kilátás.

Csütörtökön a tovább erősödő délnyugati szélben már 19 és 24 fok közé melegedhet a levegő. A napos időszakok mellett a délután második felétől a nyugati és északnyugati, majd estétől az északi tájakon is elszórtan eső, zápor kialakulhat. Péntekre egy hidegfront hozhat esős, záporos időt, valamint az északnyugatira forduló szél az ország nagy részére lehűlést is.
Kiadta: Berceli Balázs (ma 18:21)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Réteges öltözet
Réteges öltözet
Hirdetés
20 Sz
19
7
21 Cs
21
12
jeles nap
23 Sz
11
4
jeles nap
27 Sz
15
4
28 Cs
14
5
jeles nap
30 Sz
13
5
Hirdetés

Pollenjelentés

Csökkenő terhelés

A parlagfű virágporának mennyisége fokozatosan csökken, már csak alacsony szinten lehet jelen.

Más allergén növények pollenszintje jellemzően alacsony marad.

A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé közepes, helyenként magas szintet ér el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem lesz front térségünkben, de a hideg reggel miatt többeknek lehetnek panaszai, illetve napközben melegfronti tünetek léphetnek fel. A hajnali, reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

Napközben előjöhetnek a gyulladásos panaszok, vérnyomás-ingadozás, migrén, álmosság, dekoncentráltság, illetve fáradékonyság jelentkezhet.

Ahol délután felszakadozik a felhőzet, ott a napos időszakok jó hatással lehetnek közérzetünkre.

Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázás veszélye.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt!

Közlekedésmeteorológia

Hétfő hajnalra, reggelre foltokban, de elsősorban a tavaink és folyóink környékén pára, köd képződhet, mely korlátozott látási viszonyokat okozhat. Néhol gyenge ködszitálás sem kizárt, mely miatt nyirkos, csúszós útszakaszok előfordulhatnak.

Napközben említésre méltó csapadék nem várható, így ekkor már mindenhol száraz utakra számíthatnak a közlekedők.

A légmozgás gyenge, mérsékelt marad, így erős oldalszéltől nem kell tartanunk.

A napos tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Hétfőn gyakran lesz erősen felhős az ég a tó térségében, naposabb időszakok a délután második felében lehetnek. Ugyanakkor csapadék nem várható. Reggelre helyenként pára, köd kiakaulhat a tó környékén. Gyenge, mérsékelt marad a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban 2-4, délután 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
11°C
Adria
Adriai előrejelzés

Hétfőn és kedden sok napsütésre, kevés felhőre, csapadékmentes időre van kilátás az Adria térségében. Csak néhol élénkülhet meg a szél. Délutánonként 17-22 fokot mutathatnak a hőmérők.

Részletes előrejelzés
felhős
20°C
felhős
21°C
felhős
20°C
Horvátország térkép