Hirdetés
Citromsárga figyelmeztetés hőségre
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek

Hőség

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb néhol délnyugaton alakulhat ki egy-egy rövid ideig tartó futó zápor a délutáni, kora esti órákban. Az északkeleti országrészt leszámítva többfelé megélénkül, helyenként esetleg megerősödik a nyugati-délnyugati szél. Hajnalban 15 és 22, délután 33 és 40 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken egy hullámzó hidegfront hatására nyugat felől egyre többfelé megnövekszik a felhőzet, leszámítva a keleti tájakat, és több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, helyenként hevesebb viharok is lehetnek. A hidegfront előoldalán a déli-délkeleti szél többfelé feltámad, mögötte pedig már az északnyugati szél lesz erős. Nyugaton mérséklődik a hőség, ott 29 és 33 fok közötti csúcsértékekre van kilátás, máshol viszont még 35 és 40 fok közé melegedhet a levegő.

Szombaton gyakran erősen megnövekedhet a felhőzet, és több tájegységünkön is kialakulhatnak záporok, zivatarok, helyenként hevesebb viharok is előfordulhatnak. Sokfelé élénk, helyenként erős, akár viharos lehet az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 36 fok között alakul, északkeleten lehet a legmelegebb.

Vasárnap és hétfőn is még több tájegységünkön kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok. Élénk, erős, helyenként viharos lehet az északias szél. Vasárnap 23 és 30, hétfőn 20 és 30 fok között alakulnak a maximumok.
Kiadta: Berceli Balázs (ma 18:35)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Lenge ruha
Lenge ruha
Hirdetés
18 Cs
36
20
20 Sz
27
19
jeles nap
24 Sz
28
16
25 Cs
29
17
27 Sz
30
17
31 Sz
28
16
Hirdetés

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékalacsony
Csalánfélékközepes
Útifűalacsony
Libatopfélékalacsony
Kenderfélékközepes
Parlagfűmagas
Ürömalacsony
Gombákmagas
Itt a parlagfűszezon

A következő napokban a parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja délen és keleten magas, nagyon-magas szintet érhet el.

A csalánfélék virágporának mennyisége országszerte a tüneteket okozó közepes-magas tartományban alakul.

Helyenként közepes szintet érhet el a libatopfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

A kenderfélék közepes, helyenként magas koncentrációban lehetnek jelen.

A kültéri allergén gombák közül az Alternária spóraszáma országszerte magas, helyenként nagyon magas szintet ér el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Csütörtökön sem érkezik időjárási front, de sokan a fokozódó kánikula miatt migrént, illetve koncentrálási problémákat, tompaságot és vérnyomás-problémákat is tapasztalhatnak.

A szívbetegek és keringési rendellenességgel küzdők könnyen kimerülhetnek.

Ismét egyre többeknél jelentkezhet alvászavar, ennek következtében napközben kialvatlanság, fáradtság.

A hőségben különösen ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra, érdemes könnyű ételeket fogyasztani.

11 és 16 óra között a napos tájakon és időszakokban erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb néhol délnyugaton alakulhat ki egy-egy rövid ideig tartó futó zápor a délutáni, kora esti órákban, így ezeken a tájakon átmenetileg vizes, csúszós útszakaszok előfordulhatnak.

Az északkeleti országrészt leszámítva többfelé megélénkül, helyenként esetleg megerősödik a nyugati-délnyugati szél, mely kissé ronthatja a járművek menetstabilitását.

A napos időben vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni.

A hőségben tompulhatnak reflexeink, nő a reakcióidő.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk a tó térségében, az időnként megjelenő felhőkből csapadék nem várható. Napközben megélénkül a délnyugati szél. Hajnalban 19-21, délután 35-37 fok körül alakul a hőmérséklet. 11 és 16 óra között erős lesz az UV-sugárzás.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
25°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Csütörtökön sok napsütés várható az Adria térségében, estig csapadék nem valószínű. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a szél. Délután 30-35 fokra van kilátás. Pénteken már többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. 25 és 33 fok közé melegedhet a levegő, a déli tájakon lesz a legmelegebb.

Részletes előrejelzés
felhős
30°C
felhős
30°C
felhős
30°C
Horvátország térkép