Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Bácsalmás
Csak rövid időre süthet ki a nap
Hirdetés

Csak rövid időre süthet ki a nap

Kedden északkeleten süthet ki hosszabb időszakokra a nap, máshol több felhő lehet az égen, a Dunántúlon tartósan borongós tájakkal találkozhatunk. Számottevő csapadék nem várható, de eleinte szitálás előfordulhat a ködös tájakon. A keleti, északkeleti szelet a Dunántúlon élénk lökések kísérhetik. Napközben 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerda reggelre már kevesebb helyen képződhet pára, köd. Északkeleten, keleten süthet ki kis időre a nap, máshol borult lesz az ég. Átmenetileg kisebb eső elszórtan a Dunántúlon és a déli tájakon fordulhat elő. Az északkeleti szelet néhol élénk lökések kísérhetik. Kora délután 3-8 fok valószínű.

Csütörtökön szakadozottabb lesz a felhőzet, naposabb idő az északkeleti, északi tájakon ígérkezik. Délen és nyugatn lesz a legtöbb felhő, de számottevő csapadék nem valószínű. Néhol élénk lehet az északkeleti szél. Napközben 3 és 7 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

A jelenlegi számítások szerint pénteken és szombaton felhős, borongós időre van kilátás, több tájegységünkön előfordulhat eső, helyenként átmenetileg havas eső, kisebb havazás sem kizárt. Általában mérsékelt marad a légmozgás. Pénteken 1 és 6, szombaton 3 és 9 fok között alakulhatnak a maximumok.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 08:39)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Meleg öltözet
Meleg öltözet
Hirdetés
29 K
7
-2
jeles nap
30 Sz
5
3
1 Cs
5
0
2 P
5
2
3 Sz
7
1
4 V
8
3
jeles nap
5 H
9
4
6 K
9
3
jeles nap
7 Sz
8
1
8 Cs
7
0
9 P
8
1
10 Sz
8
1
11 V
9
1
jeles nap
12 H
8
0
13 K
6
-1
jeles nap
14 Sz
4
-3
15 Cs
4
0
16 P
5
-1
17 Sz
3
-3
18 V
3
-3
jeles nap
19 H
3
-2
20 K
2
-3

Hójelentés

Bánkút -
Eplény -
Kékestető -
Mátraszentistván -
Normafa -
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Nem várható havazás

Jelentős mennyiségű csapadék, így havazás sem jön a következő pár napban.

Orvosmeteorológia

Kedden időjárási front nem lesz felettünk, de hajnalban, reggel ismét sokfelé lesz felhős, ködös, nyirkos az idő, így felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

A tartósan felhős, nyirkos, fényszegény tájakon fáradékonyabbak, tompábbak, dekoncentráltabbak, lehangoltak lehetünk, valamint alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

Fejfájás, migrén, vérnyomás-problémák és keringési panaszok jelentkezhetnek.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság előfordulhat.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Kedd hajnalra, reggelre többfelé képződhet pára, köd, mely napközben helyenként tartósabban megmaradhat, így ezeken a tájakon korlátozott látási viszonyokra kell számítani.

A hajnali, reggeli órákban néhol szitálás, esetleg ónos szitálás előfordulhat, így fel kell készülni vizes, csúszós, helyenként akár jeges útszakaszokra.

A keleti-északkeleti szelet főként a Dunántúlon és néhol a főváros térségében kísérhetik élénk lökések, melyek kissé csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet