Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Bánkút
Őszi idővel indul a hét

Őszi idővel indul a hét

Hétfőn sok felhő lesz felettünk, a Dunántúlon és az Alföld déli felén több helyen kialakulhat eső, zápor, délnyugaton néhol akár zivatar is, majd a kora esti órákra már mindenhol megszűnhet a csapadék. Az északias szelet többfelé kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. Hajnalban 5-13, délután 13-19 fok valószínű.

Kedden napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, számottevő csapadék nem várható. Az északias szelet elsősorban a Dunántúlon és északkeleten kísérhetik élénk lökések. A hűvös hajnalt követően délután 15-19 fokra van kilátás.

Szerdán gyakran lesz felhős az ég, de csak elszórtan északkeleten alakulhat ki időnként kisebb eső, gyenge zápor. A kissé szeles időben 14-19 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

Csütörtökön mindenhol számíthatunk hosszabb napos időszakokra, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből említésre méltó csapadék nem várható. A Dunántúlon élénk lehet a déli-délnyugati szél. 17 és 22 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Pénteken az ország nagy részén 20 és 25 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, de északon pár fokkal hűvösebb maradhat az idő.
Kiadta: Berceli Balázs (ma 18:00)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Őszies öltözet
Őszies öltözet
Hirdetés
20 H
17
7
jeles nap
21 K
16
6
22 Sz
16
4
jeles nap
23 Cs
18
6
24 P
21
6
25 Sz
21
8
26 V
22
9
27 H
23
9
28 K
23
10
29 Sz
21
9
jeles nap
30 Cs
21
9
1 P
22
8
2 Sz
20
8
3 V
18
7
4 H
17
7
5 K
17
6
6 Sz
16
6
7 Cs
16
7
8 P
15
6
9 Sz
17
7
10 V
17
6
11 H
17
7
Hirdetés

Pollenjelentés

Csalánfélékközepes
Libatopfélékalacsony
Lóromnincs
Parlagfűextrém
Pázsitfűfélékalacsony
Útifűalacsony
Ürömalacsony
Gombákmagas
Parlagfű és gombák

A parlagfű virágporának mennyisége magas, sokfelé nagyon magas szintet ér el.

Közepes szinten lehet jelen helyenként a csalán- és a pázsitfűfélék virágporának mennyisége, míg más allergén növények pollenszintje jellemzően alacsony marad.

A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé magas, nagyon magas szintet ér el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Hétfőn gyenge kettősfronti hatásra számíthatunk, emiatt fejfájás, migrén, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, valamint rosszullét is jelentkezhet. A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is felléphet.

A sokfelé borongós, csapadékos idő miatt lehangoltak lehetünk, csökken hő- és komfortérzetünk.

Nagy lesz megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözet.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn a Dunántúlon és az Alföld déli felén több helyen kialakulhat eső, zápor, délnyugaton néhol akár zivatar is, így ezeken a tájakon vizes, csúszós utakkal találkozhatnak a közlekedők. Az intenzívebb cellákban jelentősebb mértékben lecsökkenhet a látástávolság.

Az északias szelet többfelé kísérhetik élénk, helyenként erős lökések, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Hétfőn felhős, borongós idő várható a tó térségében, a nap első felében időnként esőre is számítani kell. Élénk lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Hajnalban 8-10, délután 15-17 fok körül alakul a hőmérséklet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
19°C
Adria
Adriai előrejelzés

Hétfőn sok felhő lesz az Adria térségében, időnként eső, zápor, zivatar is kialakulhat. Kedden már naposabb időre van kilátás, csak elszórtan alakulhat ki futó zápor, gyenge zivatar. Helyenként élénk, erős lehet a szél. Délutánonként 20 és 25 fok között alakulhatnak a maximumok.

Részletes előrejelzés
felhős
20°C
felhős
25°C
felhős
25°C
Horvátország térkép