Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Meleg, szűrt napsütéses idő

Hétfőn délnyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják a napsütést. Az északkeleti tájak kivételével többfelé számíthatunk esőre, záporokra, zivatarokra. A délkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarok idején viszont erős, akár viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 22 és 30 fok között alakulhat, északnyugaton, nyugaton lesz hűvösebb.

Kedden reggel még északkeleten várható csapadék, majd a gyakran megnövekvő felhőzetből ismét többfelé készülhetünk esőre, záporokra, zivatarokra, néhol felhőszakadásra, jégesőre is. Helyenként élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet a szél. Átmenetileg visszaesik a hőmérséklet: 19-25 fok várható.

Szerdán is marad a változékonyság: a gomolyfelhős-napos időben több helyen várható eső, zápor, zivatar. Ezeket néhol felhőszakadás, jégeső kísérheti. Az élénk délkeleti szélben 20-26 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön, Medárd napján is gyakran zavarhatják fátyol- és gomolyfelhők a napsütést, elszórtan - legkisebb eséllyel a keleti és középső területeken - alakulhatnak ki záporok, zivatarok továbbra is kialakulhatnak. Helyenként élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet a szél. Délután 20-28 fokra van kilátás.
Kiadta: Nagy-Kurunczi Rita (tegnap 22:54)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Nyári öltözet
Nyári öltözet
Hirdetés
5 H
20
7
jeles nap
7 Sz
16
10
8 Cs
17
10
jeles nap
9 P
18
10
10 Sz
17
11
11 V
18
11
12 H
18
10
13 K
18
11
jeles nap
14 Sz
18
11
15 Cs
19
12
16 P
19
12
jeles nap
17 Sz
20
12
18 V
19
11
19 H
19
12
20 K
19
13
21 Sz
20
12
jeles nap
22 Cs
20
11
23 P
18
12
24 Sz
18
12
jeles nap
25 V
19
12
26 H
20
13
jeles nap

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékmagas
Eperfafélékalacsony
Fenyőfélékközepes
Csalánfélékközepes
Lóromalacsony
Útifűalacsony
Hársnincs
Gombákalacsony
Pázsitfűfélék

A következő napokban a pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte eléri a magas-nagyon magas szintet.

A fenyőfélék virágpora országszerte a közepes-magas, a csalánféléké a közepes tartományban alakul.

A lórom, az útifű és a bodza pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja alacsony, esetenként közepes szintet érhet el.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony tartományban alakul, de az Alternariáé helyenként elérheti a közepes-magas szintet.

Orvosmeteorológia

Hétfőn sem lesz felettünk időjárási front, de sokfelé nagy lesz a napi hőingás, emiatt az érzékenyek körében migrén, dekoncentráltság, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák és akár rosszullét is jelentkezhet.

A magasban zajló melegedés miatt az arra érzékenyebbeknél emellett enyhe melegfronti tünetek is jelentkezhetnek, fejfájásra panaszkodhatnak, feszültebbek lehetnek.

A felhősebb tájakon élők kicsit lehangoltabbak lehetnek.

Északkeleten gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, az UV-sugárzás ugyanis a fátyolfelhők érkezése előtt elérheti az erős fokozatot.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn többfelé számíthatunk ismétlődő esőre, záporokra, zivatarokra ezeken a tájakon vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzívebb gócokat - főleg a délutáni óráktól kezdődően - felhőszakadás kísérheti, ezeknél hirtelen romolhatnak a látási viszonyok.

A délkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében pedig megerősödik vagy akár viharossá is fokozódhat, mely ronthatja a járművek menetstabilitását.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Hétfőn erőteljesebben megvastagszik a felhőzet a tó térségében, napközben délnyugat felől érkezik a csapadék, eleinte eső, később egyre inkább zápor-zivatar formájában. Délelőtt délkeletire fordul és megélénkül a szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 21-24 fok körül alakul, de a csapadékos területeken gyorsan visszaeshet a hőmérséklet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
21°C
Adria
Adriai előrejelzés

Hétfőn is napos-gomolyfelhős időre van kilátás az Adria térségében, időnként záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. Délután 22-25 fokra van kilátás.

Részletes előrejelzés
felhős
21°C
felhős
26°C
felhős
26°C
Horvátország térkép