Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Nyirkos, szürke idő
Hirdetés

Nyirkos, szürke idő

Vasárnap hajnalra, reggelre többfelé képződhet pára, köd, mely napközben helyenként tartósabban is megmaradhat. Több tájegységünkön számítani kell szitálásra, esetleg gyenge esőre. Hosszabb napos időszakokra elsősorban a nyugati és az északnyugati tájakon van nagyobb esély. Nem lesz jelentős a légmozgás. Kora délután 2 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, a naposabb tájakon mérhetjük a magasabb értékeket.

Hétfőn is sokfelé indul párás, ködös idővel a nap, és napközben is többfelé maradhat szürke az idő. Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső, hajnalban, reggel néhol ónos szitálás is kialakulhat. A Dunántúlon élénk, helyenként erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet. Napközben 2-8 fokra van kilátás.

Kedden sokfelé süthet ki hosszabb-rövidebb időszakokra a nap, de nyugaton és délnyugaton felhősebb maradhat az idő. Számottevő csapadék nem valószínű, csupán hajnalban, reggel szitálás, esetleg ónos szitálás fordulhat elő a ködösebb tájakon. A keleties szelet főként a Dunántúlon kísérhetik élénk lökések. Hajnalra a derült tájakon -5 fok köré hűlhet a levegő, napközben pedig 3-9 fokot mérhetünk.

Szerdán északkeleten számíthatunk napos időszakokra, máshol sok felhő lehet az égen, de számottevő csapadék nem valószínű. Hajnalban többfelé fagyhat, kora délután pedig 2 és 9 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön a Dunántúl nagyobb részén és az Alföld déli felén csapadékosabbra fordulhat az idő.
Kiadta: Varga Sándor (ma 08:32)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Meleg öltözet
Meleg öltözet
Hirdetés
27 V
5
1
jeles nap
28 H
4
0
jeles nap
29 K
6
0
30 Sz
6
-1
1 Cs
6
1
2 P
6
1
3 Sz
7
2
4 V
7
2
jeles nap
5 H
6
1
6 K
5
0
jeles nap
7 Sz
5
-1
8 Cs
4
-2
9 P
4
-2
10 Sz
5
-1
11 V
6
-2
jeles nap
12 H
6
1
13 K
3
-2
jeles nap
14 Sz
3
-3
15 Cs
3
0
16 P
4
-1
17 Sz
2
-3
18 V
2
-3
jeles nap

Hójelentés

Bánkút -
Eplény -
Kékestető -
Mátraszentistván -
Normafa -
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Nem várható havazás

Jelentős mennyiségű csapadék nem jön a következő napokban. Helyenként szitálás, gyenge eső, ónos szitálás átmenetileg kialakulhat, gyenge hószállingózás legfeljebb a hegycsúcsokon fordulhat elő.

Orvosmeteorológia

Vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de hajnalban, reggel ismét sokfelé lesz felhős, ködös, nyirkos az idő, így felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

A tartósan felhős, nyirkos, fényszegény tájakon fáradékonyabbak, tompábbak, dekoncentráltabbak lehetünk, romlik hő- és komfortérzetünk.

Fejfájás, vérnyomás-ingadozás és izomgörcsök is jelentkezhetnek.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap hajnalra, reggelre többfelé képződhet pára, köd, mely napközben helyenként tartósabban is megmaradhat, így ezeken a tájakon korlátozott látási viszonyokra kell számítani.

Több tájegységünkön szitálás, esetleg gyenge eső is kialakulhat, hajnalban, reggel a fagyosabb tájakon ónos szitálás is előfordulhat, így fel kell készülni vizes, csúszós, helyenként akár jeges, nagyon csúszós, balesetveszélyes útszakaszokra is.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet