Hirdetés
Citromsárga figyelmeztetés zivatarra, felhőszakadásra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Záporos, zivataros folytatás

Szerdán a napsütést gyakran zavarhatják gomolyfelhők, és a fülledt időben több tájegységünkön is számítani kell időnként eső, zápor, zivatar kialakulására, helyenként felhőszakadásra, jégesőre is. A Tiszántúlon élénk lehet a délies szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. Hajnalra, reggelre többfelé pára, köd képződhet. Hajnalban általában 13 és 17, délután 22 és 28 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Csütörtökön, Medárd napján folytatódik a fülledt idő, a rövid napos időszakok mellett sokfelé kialakulhat akár ismétlődő jelleggel is zápor, zivatar, helyenként felhőszakadásra, jégesőre is számítani kell. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalban, reggel többfelé párás, ködös időre van kilátás. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 29 fok között alakulhat.

Pénteken folytatódik a záporokkal, zivatarokkal tarkított fülledt idő. Helyenként felhőszakadás, jégeső továbbra is előfordulhat. A szél ismét zivatarok környezetében lehet átmenetileg erős, akár viharos. Sokfelé lehet párás, ködös a hajnal. A csúcshőmérséklet 21 és 27 fok között alakulhat.

A hétvégén is gyakran zavarhatják gomolyfelhők a napsütést, és továbbra is számítani kell időnként több tájegységünkön záporok, zivatarok kialakulására. Szombaton a Dunántúlon, vasárnap már országszerte élénk, erős lehet az északias szél. Délutánonként 22-28 fokot mutathatnak a hőmérők.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 19:45)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Nyárias öltözet, esernyő
Nyárias öltözet, esernyő
Hirdetés
7 Sz
23
15
jeles nap
8 Cs
25
14
jeles nap
10 Sz
24
15
11 V
25
15
12 H
23
15
13 K
23
14
jeles nap
14 Sz
24
13
15 Cs
25
14
16 P
26
14
jeles nap
17 Sz
27
15
18 V
27
15
19 H
28
16
20 K
28
16
21 Sz
28
16
jeles nap
22 Cs
28
15
23 P
26
16
24 Sz
26
16
jeles nap
25 V
27
16
26 H
28
17
jeles nap
27 K
27
16
28 Sz
28
17

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékközepes
Eperfafélékalacsony
Fenyőfélékközepes
Csalánfélékközepes
Lóromalacsony
Útifűalacsony
Hársnincs
Gombákalacsony
Pázsitfűfélék

Magas a pollenterhelés, egyszerre nagyon sokféle növény virágpora megtalálható most a levegőben, viszont a következő napokban a csapadékosabb idő hatására valamelyest csökkenhet a terhelés.

A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte eléri a közepes-magas szintet, a csalánféléké és a fenyőféléké a közepes tartományban alakul.

A kültéri allergén gombák spóraszáma alacsony-közepes szinten lehet jelen.

Orvosmeteorológia

Szerdán sem lesz felettünk időjárási front, ugyanakkor különféle tünetek továbbra is jelentkezhetnek.

A fülledt idő miatt az arra érzékenyebbeknél fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, esetleg nehéz légzés is előfordulhat.

A felhős, csapadékos időben lehangoltabbak lehetünk, romolhat közérzetünk.

Nehéz nap vár az idősekre, a szívbetegekre, valamint a keringési panaszokkal élőkre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Záporok, zivatarok idején fokozódik a fülledtség, romolhat az asztmások állapota, így ők ekkor lehetőleg tartózkodjanak zárt térben.

10 és 16 óra között a napos időszakokban az UV-sugárzás erős, esetleg nagyon erős lehet, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán sokfelé készülhetünk esőre, záporokra, zivatarokra, emiatt vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzívebb gócokat felhőszakadás, jégeső kísérheti, emiatt hirtelen romolhatnak a látási viszonyok, vízátfolyás, villámárvíz is nehezítheti a közlekedést.

A délies szél keleten élénk lehet, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is számítani kell, melyek jelentősebb mértékben ronthatják a járművek menetstabilitását.

Hajnalban, reggel többfelé pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Szerdán gyakran zavarhatják gomolyfelhők a napsütést, időnként záporok is kialakulhat a tó térségében. Hajnalra, reggelre helyenként pára, köd képződhet. A szél csak záporok környezetében támadhat fel. Reggel 14-16, délután 22-24 fok körül alakulhat a hőmérséklet. 10 és 16 óra között a napos időszakokban az UV-sugárzás erős, esetleg nagyon erős lehet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
21°C
Adria
Adriai előrejelzés

Szerdán és csütörtökön napos-gomolyfelhős idő várható az Adria térségében, helyenként átmeneti jelleggel záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. Délutánonként 22-27 fokot mutathatnak a hőmérők.

Részletes előrejelzés
felhős
26°C
felhős
27°C
felhős
26°C
Horvátország térkép