Hirdetés
Citromsárga figyelmeztetés hőségre
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Igazi strandidő várható

Szerdán sok napsütésre, forró nyári időre készülhetünk. A déli-délnyugati szél sokfelé élénk, a Dunántúlon több helyen erős lesz. Kora reggel 13-21 fok várható, délután pedig tovább fokozódik a hőség, a legmelegebb órákban 30-38 fokos maximumokat mérhetünk.

Csütörtökön egy gyenge hidegfront miatt valamivel több felhő lehet az égen, de eső, zápor továbbra sem valószínű, legfeljebb nyugatra sodródhat be egy-egy gyenge góc. Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északi-északkeleti szél, de egy-egy viharos közeli lökés sem kizárt. Jelentősen nem esik vissza a hőmérséklet, a délutáni órákban 29-37 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken aztán ismét naposabb idő jön, a Dunántúlon egy-egy hőzivatar kipattanása nem kizárt. Újra rákapcsol a hőség, délután 32-38 fokos kánikulára számíthatunk. A déli, délkeleti szelet a Dunántúlon kísérhetik élénk lökések.

Szombaton egy hidegfront érkezik feltámadó északnyugati széllel, elszórt záporokkal, zivatarokkal. A Dunántúlon már csökken a hőség, 25-30 fok ígérkezik, miközben délkeleten, keleten még 32-37 fok közötti maximumokra van kilátás. Vasárnap is szeles idő ígérkezik, változékony felhőzettel, elszórt záporokkal, zivatarokkal.
Kiadta: Nagy-Kurunczi Rita (tegnap 17:17)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Lenge ruha
Lenge ruha
Hirdetés
19 Sz
33
18
jeles nap
20 Cs
30
21
22 Sz
34
20
jeles nap
26 Sz
27
16
jeles nap
27 Cs
28
16
29 Sz
29
17
10 Sz
27
15

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékközepes
Lóromalacsony
Útifűalacsony
Csalánfélékközepes
Hársalacsony
Szelídgesztenyealacsony
Libatopfélékalacsony
Gombákmagas
Erősödő pollenterhelés

A pázsitfűfélék és a csalán pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országosan a közepes-magas, helyenként a nagyon magas tartományban alakul, az útifűé alacsony-közepes szintet érhet el.

A fák közül a szelídgesztenye és a hárs pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja az alacsony-közepes tartományban alakul.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.

Orvosmeteorológia

Szerdán sem lesz front felettünk, a fokozódó hőség viszont sokak szervezetét fogja megterhelni - különösen figyeljünk a gyermekekre és az idősekre.

A nagy melegben fáradékonyabbak, bágyadtabbak lehetünk, valamint a melegedésre érzékenyeknél felerősödhetnek migrénes panaszok.

Az éjszakák is egyre melegebbek lesznek, emiatt sokaknál fordulhat elő alvászavar, álmatlanság.

A legmelegebb órákban ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a szabadban! Könnyen hőgutát, napszúrást kaphatunk.

10 és 16 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Ajánlott a napszemüveg viselése, illetve védjünk fejünket a nap tűző sugaraitól! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán napközben a napos, száraz időben mindenképpen érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, ez kissé ronthatja a járművek menetstabilitását.

A forró időben tompábbak lehetünk, lassabban reagálhatunk, emiatt érdemes nagyobb követési távolságot tartani.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! A melegebb időben tompulhatnak reflexeink, ezért vezessünk fokozott óvatossággal! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Szerdán abszolút a napsütésé lesz a főszerep a Balatonnál, legfeljebb 1-2 kósza felhő jelenhet meg az égen, csapadék nem várható. A délnyugati szelet élénk, délután erős lökések kísérhetik. Hajnalban mindössze 20-21 fok köré hűl a levegő, napközben pedig marad a kánikula: 32-33 fok körüli értékekre számíthatunk. Az UV-sugárzás 10 és 16 óra között nagyon erős, illetve extrém erős lesz, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
24°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Szerdán az Adria térségében sok napsütés várható, igen magas UV-sugárzással, legfeljebb kósza gomolyfelhőkkel. Csak helyenként élénkülhet meg a szél. Indul a kánikula: délután 31 és 34 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

A tenger vize Pulánál 25, Splitnél 26 fokos.

Részletes előrejelzés
felhős
31°C
felhős
35°C
felhős
34°C
Horvátország térkép
Időkép
Időkép