Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek

Záporok indíthatják a reggelt

Hétfőn a napos időszakok mellett eleinte a Dunántúlon alakulhat ki eső, zápor, délnyugaton helyenként zivatar, délután pedig a Tiszántúlon is előfordulhat néhol zápor, zivatar. Élénk, helyenként erős marad az északi-északkeleti szél. Hajnalban 13-20 fok várható, a csúcshőmérséklet pedig 25 és 33 fok között alakul.

Kedden a napos idő mellett többfelé megnövekedhet a gomolyfelhőzet, melyből a Dunántúl déli részén és délkeleten alakulhatnak ki nagyobb eséllyel záporok, zivatarok. Továbbra is élénk, több helyen erős lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalban 14-21, napközben 26-32 fok várható.

Szerdán is sok gomolyfelhő lesz felettünk, de csak néhol, leginkább a keleti országrészben fordulhat elő zápor, zivatar. Élénk, erős marad az északkeleti szél. Délután 25-31 fokot mérhetünk.

Csütörtökön szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok a napos, gomolyfelhős idő mellett. A keleties szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 25-30 fok között valószínű. Pénteken is előfordulhatnak elszórtan záporok, néhol zivatarok. Élénk északkeleti szél várható. Napközben 25-31 fokra van kilátás.
Kiadta: Varga Sándor (ma 20:03)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Nyári ruha, esernyő
Nyári ruha, esernyő
Hirdetés
10 Sz
28
17
jeles nap
11 Cs
27
17
13 Sz
29
17
17 Sz
31
18
18 Cs
31
18
20 Sz
31
17
jeles nap
24 Sz
28
16
25 Cs
27
16
27 Sz
29
16
Hirdetés

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékalacsony
Csalánfélékmagas
Útifűalacsony
Lóromnincs
Libatopfélékalacsony
Kenderfélékközepes
Parlagfűalacsony
Gombákextrém
Kezdődik a parlagfűszezon

A parlagfű virágpora hétvégén már országszerte közepes, a Dunántúlon és délen többfelé magas szinten lehet jelen.

A csalánfélék virágporának mennyisége közepes-magas.

A kültéri allergén gombák közül az Alternária spóraszáma országszerte magas, helyenként nagyon magas szintet ér el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Hétfőn fronthatás nem várható.

A hőség egyelőre nem tér vissza, de a fülledt idő okozhat kellemetlen tüneteket.

Keringési problémák, vérnyomás-ingadozás, rosszullét, légszomj is felléphet elsősorban az idősek és szívbetegek körében.

A hajnali, reggeli órákban felerősödhetnek az ízületi panaszok is.

A többfelé élénk, erős szél fokozhatja a fejfájásos panaszokat, emellett ingerlékenységet, nyugtalanságot, alvászavarokat idézhet elő az érzékenyek körében, illetve ronthatja a hő- és komfortérzetet.

A néhol előforduló záporok, zivatarok környezetében romolhat az asztmások állapota is.

Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 10 és 16 óra között a naposabb tájakon és időszakokban erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn a Dunántúlon és helyenként keleten van esély záporok, zivatarok kialakulására, így ezeken a tájakon átmenetileg előfordulhatnak vizes, csúszós útszakaszok.

Záporokban, zivatarokban hirtelen lecsökkenhet a látótávolság.

Sokfelé élénk, erős lökések kísérik majd az északi-északkeleti szelet, melyek jelentősebb mértékben csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

A többnyire napos időszakokban és tájakon vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Hétfőn sok felhő lesz az égen. Esőre, záporra, egy-egy zivatarra már reggel is lehet számítani, de a délután folyamán is előfordulhat záporos csapadék. Az északias szél megélénkülhet. Délután 27-29 fok között alakul a hőmérséklet. 10 és 16 óra között a napos időszakokban erős lesz az UV-sugárzás.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
23°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Hétfőn sok napsütésre van kilátás az Adria térségében, de helyenként futó záporok, zivatarok már kialakulhatnak. Többfelé lehet élénk, erős a szél. Délután 29 és 36 fok közötti maximumokat mutathatnak a hőmérők.

Részletes előrejelzés
felhős
29°C
felhős
30°C
felhős
32°C
Horvátország térkép